Powszechna Sterylizacja N°3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2015 21:49 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

Ja już też nie mam siły :(
Częstochowa i okoliczne wsie dzwonią do mnie codziennie (sic!). Konowały sterylizujące na talony miejskie albo paprzą zabiegi, albo odmawiają aborcyjnych. Co dzień pojawiają się nowe ciężarne kotki - wiejskie, wolno żyjące, działkowe. Taki teraz czas...
Już nie wiem co mam im mówić... :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro kwi 22, 2015 21:53 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

witam !
załatwiłam ostatnio z Częstochowskim TOZem dwie darmowe sterylki,
chciałam zabrać na nie kocice od sąsiadów [mioty, niepotrzebne kociaki, zima, kolejne mioty - standard]
bo państwo twierdzili, że wysterylizowaliby ale nie mają pieniędzy
niestety jak możliwość się pojawiła 'mądrzy' ludzie nie chcą się zgodzić na zbiegi bo przecież nie można tak krzywdzić kocic,
ponadto pewnie są już w ciąży, a przecież "nie możemy zabić ich dzieci!". Ręcę opadają.
szkoda żeby te darmowe sterylki się zmarnowały skoro mam już zgodę. Z mojej okolicy nikt nie jest zainteresowany (chociaż kotów pełno) :/
może ktoś kto kto prosił Was o pomoc z okolic Częstochowy jest na liście oczekujących (?) mógłby wskoczyć na te miejsca, których nie mogę wykorzystać

kotelet

Od: Pon wrz 22, 2014 23:32

Post » Śro kwi 22, 2015 21:59 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

Wysyłam Ci pw.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw kwi 23, 2015 20:32 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

Czy coś się ruszyło? Od prawie początku kibicuję Waszej super akcji i zmartwiła mnie obecna sytuacja. Spróbuje ogarnąć jakiś bazarek, ale w obecnym okresie ciążowo - kociakowo - łapankowym czasu cały czas brakuje...
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Czw kwi 23, 2015 20:54 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

Romi85 pisze:Czy coś się ruszyło? Od prawie początku kibicuję Waszej super akcji i zmartwiła mnie obecna sytuacja. Spróbuje ogarnąć jakiś bazarek, ale w obecnym okresie ciążowo - kociakowo - łapankowym czasu cały czas brakuje...

Wpłaty płyną, dostaję też info o nowych wysterylizowanych kotach, ale jesteśmy nadal zbyt dociążeni długami, żeby przyjmować nowe zapisy od zgłaszających się osób. :( Także nie tkwimy w martwym punkcie, ale niestety musimy zwolnić...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw kwi 23, 2015 21:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 919 kotów, zabiegi wstrzyman

to moze oprocz bazarkow miauowo - facebookowych zbiorka na siepomaga?
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Pt kwi 24, 2015 18:48 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 919 kotów, zabiegi wstrzyman

Kolejne cztery wolno żyjące kotki z Redy zostały wysterylizowane za 400 zł dzięki współpracy z panią Moniką, ich karmicielką. Oto one:

N°889
Obrazek

N°890
Obrazek

N°891
Obrazek

N°892
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b22 ... ef7a2.html

Chiara

Post » Pt kwi 24, 2015 20:05 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 919 kotów, zabiegi wstrzyman

Romi85 pisze:to moze oprocz bazarkow miauowo - facebookowych zbiorka na siepomaga?

a na czym to polega? każdy grosz się liczy :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt kwi 24, 2015 21:23 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

https://www.siepomaga.pl/, jako Fundacja, akcja społeczna lub całkiem prywatna osoba ustanawiasz zbiórkę, podajesz cel, datę zakończenia zbiórki, opis ze zdjęciami oraz określasz kwotę, którą chcesz zebrać, np miesięczna kwota potrzebna na zabiegi (ok 5 000 PLN) lub założyć, że dzięki zbiórce chcemy wykastrować 25 kotów
(uśredniając - 2 500 PLN). trzeba się zarejestrować. Tam jest duży odzew. Zastanawiam się tylko nad zdjęciami, bo najlepiej byłoby pokazać chore kociaki, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt drastyczne, ale moim zdaniem zadziała.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Pt kwi 24, 2015 22:17 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

Romi85 pisze:https://www.siepomaga.pl/, jako Fundacja, akcja społeczna lub całkiem prywatna osoba ustanawiasz zbiórkę, podajesz cel, datę zakończenia zbiórki, opis ze zdjęciami oraz określasz kwotę, którą chcesz zebrać, np miesięczna kwota potrzebna na zabiegi (ok 5 000 PLN) lub założyć, że dzięki zbiórce chcemy wykastrować 25 kotów
(uśredniając - 2 500 PLN). trzeba się zarejestrować. Tam jest duży odzew. Zastanawiam się tylko nad zdjęciami, bo najlepiej byłoby pokazać chore kociaki, ale nie wiem czy to nie będzie zbyt drastyczne, ale moim zdaniem zadziała.

Czy dobrze kojarzę, że biorą 6%, jeśli wskaże się konkretny cel zbiórki ?

Polecam nasz bazarek - naprawdę wspaniałe rzeczy. :ok:

Chiara

Post » Sob kwi 25, 2015 5:09 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

zawsze 94% na PS

Może warto ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Sob kwi 25, 2015 13:29 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

mamaGiny pisze:zawsze 94% na PS

Może warto ?

Ja zawsze liczę trzy razy czy coś naprawdę opłaca się kotom, szukam najtańszych rozwiązań, unikam kompromisów i pozornych przyjaźni. Za to jestem raczej mało lubiana.
:lol:

Dostałam info na pw, że tu się opłaca: https://zrzutka.pl/ Muszę się temu przyjrzeć. :ok:

Chiara

Post » Sob kwi 25, 2015 13:33 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 Puste konto, zabiegi wstrzym

lilian08 pisze:Zwracam artykuł z Zooplusa, kazałam przekazać tę kwotę na Wasze konto. Więcej nie dam rady obecnie, niestety ...

Jest wpłata z zooplusa na kwotę 38,96 zł. To chyba ta od Ciebie ? :1luvu:

Chiara

Post » Sob kwi 25, 2015 13:54 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:
mamaGiny pisze:zawsze 94% na PS

Może warto ?

Ja zawsze liczę trzy razy czy coś naprawdę opłaca się kotom, szukam najtańszych rozwiązań, unikam kompromisów i pozornych przyjaźni. Za to jestem raczej mało lubiana.
:lol:

Dostałam info na pw, że tu się opłaca: https://zrzutka.pl/ Muszę się temu przyjrzeć. :ok:

nie wiem w jaki sposób strona siepomaga.pl mogłaby zasłużyć na przyjaźń nawet pozorną
nie mój cyrk nie moje małpy -Twoja inicjatywa masz prawo wybrać to co dla Ciebie najsłuszniejsze
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Sob kwi 25, 2015 14:01 Re: Powszechna Sterylizacja N°3 922 koty, zabiegi wstrzyman

Chiara pisze:
Romi85 pisze:https://www.siepomaga.pl/, jako Fundacja, akcja społeczna lub całkiem prywatna osoba ustanawiasz zbiórkę, podajesz cel, datę zakończenia zbiórki, opis ze zdjęciami oraz określasz kwotę, którą chcesz zebrać, np miesięczna kwota potrzebna na zabiegi (ok 5 000 PLN) lub założyć, że dzięki zbiórce chcemy wykastrować 25 kotów

Czy dobrze kojarzę, że biorą 6%, jeśli wskaże się konkretny cel zbiórki ?

Polecam nasz bazarek - naprawdę wspaniałe rzeczy. :ok:

tak biora 6% ale 94 dla Was mysle ze warto sprobowac :)
ObrazekObrazek

Romi85

[poprzednia][następna]