isabell36 pisze:kotki, które trafiły na PS miały szczęście - w Dziwnowie mają talony ale nie mają takiego szczęścia
Doczytałam. Gminy z TOZami są w stanie zapędzić do grobu swymi pomysłami i interpretacjami.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
isabell36 pisze:kotki, które trafiły na PS miały szczęście - w Dziwnowie mają talony ale nie mają takiego szczęścia
MalgWroclaw pisze:A podobno człowiek jest koroną stworzenia i został obdarowany rozumem
Axa76 pisze:Moja wetka nawet mnie nie pytała o zdanie, a potem się dowiedziałam od znajomej, że jestem morderczynią małych kotków w imię nie wiadomo czego...
isabell36 pisze:no to może wetka, albo Twoja znajoma będą brały wszystkie kotki, które urodzą się bo jakiś debil nie chce zrobić sterylki aborcyjnej ? chętnie im podrzucę jeszcze te z Dziwnowa![]()
MalgWroclaw pisze:isabell36 pisze:no to może wetka, albo Twoja znajoma będą brały wszystkie kotki, które urodzą się bo jakiś debil nie chce zrobić sterylki aborcyjnej ? chętnie im podrzucę jeszcze te z Dziwnowa![]()
to jest klasyczny argument - "to weź człowieku, wychowaj, wylecz, a nie zabraniaj". Bardzo lubię go używać, bo jest prawdziwy. Ale nigdy nie spotykam się ze zrozumieniem, pewnie dlatego, że się trafia w czuły punkt.
asim pisze:Sterylka aborcyjna brzmi okrutnie, ale jest to wybór mniejszego zła. Większym złem byłoby pozwolić przyjść tym kociakom na świat tylko po to, by cierpiały.
Dziś wdałam się w dyskusję pod artykułem odnośnie sterylek psów i niestety argumentacja niektórych mnie powaliła na łopatki... Tym razem nie było o uczuciach, macierzyństwie i okaleczaniu, ale o naturze - skoro natura stworzyła zwierzęta z macicami, to znaczy, że są one stworzone do rodzenia![]()
Zwierzaka trzeba pilnować, a sterylizacja to rozwiązanie dla leniwych![]()
Ropomacicze nie jest spowodowane przez brak sterylizacji, miałam dwa psy i nie zachorowały
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 268 gości