Mietek działa jak zwykle na rzecz ulicznych kotków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 24, 2014 12:15 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

takie buty mamy na bazarku, kto ma mały rozmiar 39 i nosi śpliki to niech buty kupuje bo to są bardzo eleganckie włoskie buty , Mietek

viewtopic.php?f=20&t=165517
buty ekskluzywnej firmy MANAS Italbut, ceny tych butów w sklepie to około 900zł , kolor kremowy/budyniowy całość z mięciutkiej skóry, wkładka i podeszwa także, stan dobry z minusem, na pewno fleki do wymiany, i troszkę widoczne otarcia podeszwy z przodu pod palcami, przede wszystkim wymagają dokładnego wyczyszczenia skórki mleczkiem do jasnej skóry rozmiar 39, ale to włoska numeracja, więc zaniżona, ja mam rozmiar 38 i pasują ( na dość tęgą stopę także) długość wkładki 24,5, w najszerszym miejscu około 8cm,obcas około 10cm, wygodne, miękkie, dobrze wyprofilowane, trochę cięższe jak na włoskie buty, ale to przez tą podwójną podeszwę, wywoławcza 20zł, kup teraz 60zł,

ObrazekObrazekObrazek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt paź 24, 2014 16:50 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

Piekne buty - kto tam elegancko umie tuptac na obcasiku, bedzie cudnie sie prezentował.
"coś" do budek to też poszperam, tylko na razie nie mogę szafy ruszyc, bo bym musiała sprzatać :strach:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt paź 24, 2014 22:40 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

jessi74 pisze:pani Zosia prosiła o przekazanie że wszyscy się zachwycają domkiem ( swego czasu jeżyki także :twisted: ) każdy podkreśla że gdyby każde miejsce do karmienia bezdomniaczków wyglądało tak schludnie to ludzie postronni przychylniej patrzyliby na dokarmianie kotków

Dlatego zaciekle pilnuję zawsze porządku na podwórku. Postronni - na pewno przychylniej. Zaciekli wrogowie mają gdzieś porządek lub jego brak, chodzi im wyłącznie o to, żeby kotów nie było.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob paź 25, 2014 6:43 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

A domek na Skargi przydałoby się lekko do ściany czymś przykleić bo nierówne podłoże czy coś, nie pamiętam ale Beata szuka fachowca od murowania :mrgreen:

jessi74

Post » Sob paź 25, 2014 7:34 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

U Beaty do adopcji czwórka rodzeństwa mojego Żelka, do oswajania, dwie burasie w wieku 4 miesiące, Misiu, Pirat, Klara, i mama Żelkow - Nika , kotki nie mają ogłoszeń, dobra dusza Renata porobiła ładne zdjęcia i nagłośniła koty na fejsbuku
Bida wszędzie, Beata wstrzymała się z braniem nowych kotków, bez pomocy nie da rady pomagać a łapała bardzo dużo kotów do sterylek, nasza grupa pomocy kotkom się rozpadła,
u Beaty niestety też już kotku nie znajdą schronienia w takiej ilości jak dotychczas
pomagam kotkom u Beaty ale bardzo sporadycznie, u mnie teraz też krucho z kasą, trzy podrastające tymczasy pociągnęły trochę wydatków i cały czas jeszcze myślę o pani Zosi
także ogólnie nieciekawo

jessi74

Post » Sob paź 25, 2014 7:43 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

Poprzez Monikę z Warszawy zgłosiła się do mnie pani która ma przygarnięte z podwórka trzy kotki wychodzące, obiecałysmy jej pomóc w sterylizacji na talony, ale pani mieszka na Kasprowicza nie ma transportu ani transporterkow a lecznica na Zachodniej. Jak to zorganizować?

jessi74

Post » Sob paź 25, 2014 10:00 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

chętnie odkupię wkład do urządzenia Faliway , nasza Mruczka wróciła z wakacji u dziadków 8) i jak zwykle robi nam bałagan w kocich relacjach :? a ponadto Żelek zagubiona sierotka bardzo do niej lgnie co ją dodatkowo wkurza

jessi74

Post » Sob paź 25, 2014 13:23 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

Szukam transportu z Opola do Wrocławia dla średniej wielkości kartonu

jessi74

Post » Czw paź 30, 2014 8:23 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

jessi74 pisze:Szukam transportu z Opola do Wrocławia dla średniej wielkości kartonu

halo halo :wink:

a my wczoraj całe popołudnie i wieczór pracowicie , potem nie mogłam zasnąć z bólu :oops:

przytachałam całą paczkę kołder i kocy do kocich budek, daliśmy je do kociego domku koło Beaty domu, pani Zosia nie chciała, bo mówi że odpowiednie są tylko polar,, wełniane chodniczki i ewentualnie stare kożuchy ( świetnie się sprawdza ten który kiedyś dostała, bodajże od Thorkatt)
Beata koło domu to może częściej wymieniać posłanka, tak aby nie były zawilgocone

poza tym dobra duszyczka kupiła dla kotków karmę Purina Senior i Delikate, aż 6 kg, karma trafiła do kotków pod opieką pani Zosi i do kotków u Beaty :) także wczoraj był bardzo udany Kocio dzień

MalgWroclaw - w przyszłym tygodniu zgłoszę się do Ewy z KŻ po kolejne posłanka :ok:

jessi74

Post » Czw paź 30, 2014 8:25 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

a tutaj bazarek od czarno czarni dla kotków Figaro 52 :kotek: Halinka się nie pożali, ale wiem że bardzo dużo wydały ostatnio na leczenie kociaków :( dawno już nie mamy konta do zbiórki, utrzymujemy sami wszystkie tymczasy , więc nie jest lekko
viewtopic.php?f=20&t=165423

i jeszcze jakieś maleństwa dwa bidoki szukają kawałek kąta w domu / pobyt w schronisku może zakończyć się dla nich tragicznie
czarno-czarni pisze:nie mam za wiele szczegółów ale PILNIE szukam DT / DS, dla około 2 miesięcznego kota schroniskowego po operacji usuwania gałki ocznej. Bardzo pilnie.
Dwa maluchy - chyba rodzeństwo - biedy takie, jedno jutro ma zabieg (oby się udało, z takimi biedami nigdy nic nie wiadomo) , niech nie musi wracać do schroniska.
Może ktoś by oba przygarnął?
Ale choć tego jednooczka, bo jak on wróci do zdrowia w boksie w schronie :(
pomogę bazarkiem, karmą
Kot jest w Kaliszu
jak będę wiedzieć jutro więcej - dam znać

aha - Na FB nie ma mnie, więc tam nic nie zdziałam

jessi74

Post » Czw paź 30, 2014 20:09 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

Jedną kamizelkę polarową mam, to przekażę pani Zosi przy okazji. Jeszcze cos poszperam.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt paź 31, 2014 9:10 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

będę szukać po lumpeksach!

a dla tych kociaków dwóch szukam teraz transportu
szukam transportu Kalisz - Katowice
dla dwóch maluchów w transporterze (jeden maluch po operacji usunięcia gałki ocznej obecnie w mojej łazience.....) i jego siostra
Kiedy - do dogadania, może być już, może być w przyszłym tygodniu.

czy karma josera josicat może być dla bezdomniaków p. Zosi ? Lub dla Beaty?
Ja ją chwalę, działkowce sa wypasione i zdrowe.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 31, 2014 9:29 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 31, 2014 10:01 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

czarno-czarni pisze:będę szukać po lumpeksach!

a dla tych kociaków dwóch szukam teraz transportu
szukam transportu Kalisz - Katowice
dla dwóch maluchów w transporterze (jeden maluch po operacji usunięcia gałki ocznej obecnie w mojej łazience.....) i jego siostra
Kiedy - do dogadania, może być już, może być w przyszłym tygodniu.

czy karma josera josicat może być dla bezdomniaków p. Zosi ? Lub dla Beaty?
Ja ją chwalę, działkowce sa wypasione i zdrowe.

Dziękuję za wszystko, to bardzo pokrzepiajace wiadomości
transport do Katowic to byłby z Wrocławia w tą sb.-ndz

jessi74

Post » Pt paź 31, 2014 10:03 Re: Mietek, M i Ż. , zbieramy posłanka do kocich budek

Wszelaka karma się przyda i bezdomniaczkom i kotkom u Beaty

jessi74

[poprzednia][następna]