SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. MAJĄ DOMY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 19, 2014 18:42 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

ja mam dwie takie kuwety -one zajmują bardzo dużo miejsca
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob lip 19, 2014 18:47 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

No właśnie, dla niezbyt dużego kota wystarcza coś takiego:
http://allegro.pl/kuweta-na-zwirek-dla- ... 70976.html
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob lip 19, 2014 18:58 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Wielkość nie jest ważna, one są w dużym pokoju, zależy mi na zamykanej,bo cały pokój jest w żwirku i wciąz tylko zamiatam, mama w ten sposób bawi się,a maluchy naśladują.

Edit:
Mar9 pożyczy, bardzo dziękuje :)

aaa zapomniałam, maluszki ładnie zjadły dzisiaj filet z kurczaka i jeszcze poczęstowały się miamorem dla kociaków, mama też zjadła filet i saszetke z miamor,trzeba trzymać ją kiedy maluchy jedzą, bo ona odgania je od talerzyka i wszystko zjada.

Mama:
Trudno zrobić fotki,bo wciąż tylko mruczy, ociera się
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biało-czarna:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mała syjamka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lip 19, 2014 19:52 przez justyna8585, łącznie edytowano 1 raz

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lip 19, 2014 19:05 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Śliczne są. :1luvu: :1luvu: Super, że z maluchami jest lepiej.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Sob lip 19, 2014 19:55 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Świetne są :1luvu:

Edit: a mama ma zezik :lol:
Ostatnio edytowano Sob lip 19, 2014 20:01 przez Agulas74, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agulas74

Post » Sob lip 19, 2014 20:00 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Fajna rodzinka :love:
Wygląda na to, że wszystko zmierza ku lepszemu :ok:
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Sob lip 19, 2014 20:04 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Agulas74 pisze:Świetne są :1luvu:

Edit: a mama ma zezik :lol:

Chyba nie ma, to chyba wina aparatu, zdj. z lampą błyskową były :)

justyna8585

Post » Sob lip 19, 2014 20:07 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Tak, tak, ma takiego klasycznego zeza.

Jest nawet legenda na ten temat:
"Pierwsze koty syjamskie miały bardzo często skręcone ogony i zezowate oczy. Legenda mówi że pewnego razu jeden z kotów został wysłany alby odnaleźć zaginiony puchar. Kiedy znalazł cenną czarę, ścisną ją tak mocno ogonem że został już na zawsze skręcony i zacisnął oczy z taką siłą że pozostały zezowate."

dzika ruta

Post » Sob lip 19, 2014 20:30 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Znam trochę inną. Księżniczki tajskie zdejmowały na noc swoje pierścieni i wieszały je na ogonach ulubionych kotów, żeby nie zginęły.A,że pierścienie były ciężkie to ogony kotów łamały się. Inna mówi o dwóch kotach syjamskich – Chuli i Tienie – które miały za zadanie pilnować złotego kielicha Buddy. Pewnego dnia jednak Tien ruszył w swoją drogę i zostawił Chulę samą. Sumienna kotka, spodziewająca się wówczas potomstwa, owinęła kielich długim ogonem i starała się cały czas mieć go na oku, by nikt go nie ukradł. Jej poświęcenie, niestety, nie pozostało bez następstw: nowo narodzone kotki miały załamane ogony i zeza.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Post » Sob lip 19, 2014 20:47 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Salem 11, ładne te legendy.

Mój kot nie ma zeza, ale ma złamany ogonek.

dzika ruta

Post » Sob lip 19, 2014 20:49 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Nie miałam pojęcia, nie zwróciłam uwagi nawet, faktycznie kiepsko z moim wzrokiem.

justyna8585

Post » Sob lip 19, 2014 21:02 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

A to legenda jak powstał pierwszy syjam.

Dawno, dawno temu, daleko stąd żyła piękna księżniczka. Miała na imię Toi-Szu. W jej pałacu pachniało różane pachnidło i lśniły malowane jedwabie. Król kochał swoją córkę i dbając o jej przyszłość wybrał jej za męża bogatego księcia z sąsiedniego królestwa. Lecz jak to zazwyczaj w bajkach bywa - nie książę zdobył serce księżniczki, lecz ubogi ogrodnik. Księżniczka zakochała się w jego niebieskich oczach i wspaniałym głosie. Codziennie przychodziła do ogrodu przed pałacem, aby posłuchać, jak pięknie śpiewa jej ukochany Geb-Set.
Pewnego dnia Toi-Szu podeszła do ukochanego i ośmieliła się skraść mu pocałunek. Ogrodnik, zachwycony księżniczką, od tej pory już każdego wieczoru śpiewał pod jej oknem piękne serenady. Zakochani spotykali się potajemnie i w ukryciu obdarowywali się pocałunkami. Zaręczyli się, zakładając sobie na palce drewniane pierścienie. Zapewne ich miłość nigdy nie zostałaby opisana,
gdyby nie Tenemu - zły minister nauk, który podejrzawszy zakochana parę doniósł królowi o bezeceństwach, jakie wbrew bogom i ludziom wyczynia jego
własna córka. Król skazał Toi-Szu na pobyt w zamkniętej wieży, a ogrodnika kazał strącić ze skały. W dniu egzekucji księżniczka ubłagała Boginię Czerwonej Rzeki Teoris, by uratowała oblubieńca. Teoris spełniła życzenie księżniczki, i zamieniła Geb-Seta w kota. Ogrodnikowi w ciele kota zostały piękne, niebieskie oczy i ogorzała słońcem twarz. W takiej właśnie postaci Geb-Set przychodził do swej księżniczki, a na zakrzywionym ogonie dzielnie dzierżył ich zaręczynowy pierścień. Piękny i elegancki kot już na zawsze pozostał ze swoja ukochaną. Codziennie śpiewał jej serenady i tulił się do jej piersi. Stał się symbolem miłości i wiary.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Post » Sob lip 19, 2014 22:10 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Dobrze wiedzieć :)

Zastrzyki porobione...

Zrobiłam biało-czarnej wyróżnione ogłoszenie na olx

http://olx.pl/oferta/malutka-kotka-koci ... 6viSr.html

justyna8585

Post » Sob lip 19, 2014 22:27 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Mała ma bardzo fajne zdjecia :ok:
Obrazek

Agulas74

Post » Sob lip 19, 2014 22:32 Re: SYJAMKA + 2 MALUCHY dręczone. Biegunka,potrzebne wsparci

Agulas74 pisze:Mała ma bardzo fajne zdjecia :ok:

Ciężko będzie o dom dla niej, mam jeszcze takie spore wymagania...
Wciąż zastanawiamy się czy ona na pewno jest tej mamy...

justyna8585

[poprzednia][następna]