DYMNE ZAPALENIE oskrzeli MAJĄ SUPER DOMY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 31, 2013 13:33 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Próbowałam dodzwonić się do schroniska w celu ustalenia tego czy koteczki jeszcze tam są, ale nr stacjonarny nie był odbierany, a tel, kom. "poza zasięgiem". Tak więc nadal nie mamy informacji czy maluchy tam są, a to istotne przecież, bardzo.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 31, 2013 15:29 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

aannee99 pisze:Próbowałam dodzwonić się do schroniska w celu ustalenia tego czy koteczki jeszcze tam są, ale nr stacjonarny nie był odbierany, a tel, kom. "poza zasięgiem". Tak więc nadal nie mamy informacji czy maluchy tam są, a to istotne przecież, bardzo.

gdyby dymna koteczka pojechała na DS to może bys mogła Teosia na DT wziąć go troche podkurowac?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto gru 31, 2013 15:56 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Bożenko Obawiam się, że tego kocurka nie mogłabym wziąć na DT, nie wiem czy bym sobie poradziła z jego opieką, nie wiem co z jego łapką się dzieje, naprawdę nie mam doświadczenia, nie wiem czy dogadałby się on z małym kocurkiem i czy po prostu dalibyśmy z tym towarzystwem radę, przepraszam :( Chciałabym pomóc wszystkim, ale niestety muszę mierzyć siły na zamiary. Mocno wierzę w to, że Teosia ktoś do domku zabierze i zapewni mu opiekę i da wiele miłości.
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 31, 2013 18:28 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Pisałam już Aannee99.Kotki są nadal na antybiotyku,ale jest lepiej.Można je odebrać dzisiaj po 22 00,albo jutro do 15 00.Teraz tam nikogo nie ma.Upewniałam się co do charakteru.Chłopczyk jest bardzo odważny,koteczka odrobine mniej,ale to bardzo fajne koty.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto gru 31, 2013 18:46 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Kiedy kicia będzie gotowa do odebrania do DS? Chyba nawet mogłabym podjechać, ale raczej w okolice Opola, zawsze to bliżej. Ew poprosić znajomego o transport.

Rianne

Od: Sob gru 21, 2013 21:14

Post » Wto gru 31, 2013 21:52 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Czytam i trzymam kciuki.
Rianne a może mogłabyś zabrać do Wrocławia oba bo z Wrocławia byłoby już bliżej do aannee99. Ze Śląska z Gliwic jeżdża studenci może mozna posłac pociągiem obydwa do Wrocławia.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro sty 01, 2014 13:06 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Nie ukrywam, że gdyby kociak został dowieziony do Wrocławia, to byłoby łatwiej mi go odebrać, jest to po prostu bliżej nas, krótsza trasa. Napisałam Justynie na Fb, aby dowiedziała się o transporcie, o którym pisała tutaj na wątku :

justyna8585 pisze:Rozmawiałam z tym Panem,o którym pisała Mama_giny.Na razie nie organizują wyjazdu,ale on może sie postarać i to będą koszta, ok 200 zł.Chyba,że znajdzie sie jeszcze ktoś chętny.Ma wrzucić info na jakąś stronke i odezwie sie

Chciałabym wiedzieć jaka dokładnie będzie to kwota, jeżeli nie będzie innej możliwości, to będę starała się uzbierać pozostała kwotę, która będzie mi brakowała ( w tej chwili mam przeznaczone 100 złotych na ten cel ).

Dzwoniłam dzisiaj do Reksia, ale nikt nie odbierał. Zostawiłam Im smsa z prośbą o kontakt w celu uzyskania informacji na temat przewiezienia kociaków na trasie Ruda Śląska - Zielona Góra. Czekam na kontakt od Nich. Maxymalnie do dnia dzisiejszego mieli sami się ze mną skontaktować. Później zadzwonię jeszcze raz.

Napisałam też do osoby na FB, która przewozi zwierzaki za zwrot kosztów, ale .. ale to pewnie kwota mała nie będzie, jednak dobrze pukać do każdych drzwi i dowiedzieć się, a może akurat się uda?.

Wczoraj zastanawiałam się już nad podróżą pociągiem, ale nie wiem czy tak daleka podróż dla kociaka/kociaków byłaby dobrym pomysłem?.

Rianne Odezwij się proszę, napisz czy byłaby możliwość abyście odebrali dwa kociaki, a ja wtedy kombinowałabym odbiór kocurka od Was, z Wrocławia, to by wiele ułatwiło :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro sty 01, 2014 13:15 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

aannee99 pisze:Nie ukrywam, że gdyby kociak został dowieziony do Wrocławia, to byłoby łatwiej mi go odebrać, jest to po prostu bliżej nas, krótsza trasa. Napisałam Justynie na Fb, aby dowiedziała się o transporcie, o którym pisała tutaj na wątku :

justyna8585 pisze:Rozmawiałam z tym Panem,o którym pisała Mama_giny.Na razie nie organizują wyjazdu,ale on może sie postarać i to będą koszta, ok 200 zł.Chyba,że znajdzie sie jeszcze ktoś chętny.Ma wrzucić info na jakąś stronke i odezwie sie

Chciałabym wiedzieć jaka dokładnie będzie to kwota, jeżeli nie będzie innej możliwości, to będę starała się uzbierać pozostała kwotę, która będzie mi brakowała ( w tej chwili mam przeznaczone 100 złotych na ten cel ).

Dzwoniłam dzisiaj do Reksia, ale nikt nie odbierał. Zostawiłam Im smsa z prośbą o kontakt w celu uzyskania informacji na temat przewiezienia kociaków na trasie Ruda Śląska - Zielona Góra. Czekam na kontakt od Nich. Maxymalnie do dnia dzisiejszego mieli sami się ze mną skontaktować. Później zadzwonię jeszcze raz.

Napisałam też do osoby na FB, która przewozi zwierzaki za zwrot kosztów, ale .. ale to pewnie kwota mała nie będzie, jednak dobrze pukać do każdych drzwi i dowiedzieć się, a może akurat się uda?.

Wczoraj zastanawiałam się już nad podróżą pociągiem, ale nie wiem czy tak daleka podróż dla kociaka/kociaków byłaby dobrym pomysłem?.

Rianne Odezwij się proszę, napisz czy byłaby możliwość abyście odebrali dwa kociakiu paru dni a ja wtedy kombinowałabym odbiór kocurka od Was, z Wrocławia, to by wiele ułatwiło :)

Ten Pan powiedział,że jak mu sie uda coś załatwić,to sam się odezwie w ciąg

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro sty 01, 2014 14:29 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Dam znać w ciągu najbliższych dni, tylko że trzeba będzie maluchom załatwić transporterek, znajomy student jedzie z Gliwic do Wrocławia i zapytam czy mógłby.
Jak z leczeniem kociaków? Szczerze mówiąc nigdy nie miałam kota chorego na zapalenie oskrzeli i nie wiem jak powinnam się koteczką zajmować.

Rianne

Post » Śro sty 01, 2014 18:20 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Czy dobrze rozumiem, że kociska mają zapewniona opiekę? Jeśli tak to bardzo się cieszę. I kciuki trzymam. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 01, 2014 18:46 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Czy dałoby radę podrzucić kotki do Gliwic? Sporo ofert za małe pieniądze jest z Gliwic do Wrocławia, na pewno ktoś by mógł wziąć kotki.

EDIT: Jeszcze widziałam oferty z Katowic.

Rianne

Post » Śro sty 01, 2014 18:51 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Teoretycznie mają, ale praktycznie ... to fajnie nie jest :( Z "Reksia" nie odzywają się. Dzwoniłam dzisiaj, ale nikt nie odbiera. Wysłałam smsa oraz wiadomość u Nich na FB zostawiłam. Może jutro się odezwą?. Nowy Rok, ludzie 'odpoczywają', może jutro coś się ruszy w tym temacie?. Myślałam o podróży do Rudy Śląskiej pociągiem, ale to bardzo długa trasa, dobre 8 godzin w jedną stronę. Jeśli chodzi o nasz dojazd autem do Rudy Śląskiej, to koszt około 400 złotych, za dużo - zdecydowanie za dużo, niestety. Dołączyłam do grupy transportowej zwierząt na FB, umieściłam post o tym, że poszukiwany jest transport dla kociaków. Póki co odzewu nie ma.

Nie ukrywam, że ogarnia mnie totalna bezradność. Chciałabym pomóc, a nie mogę :(
Obrazek

aannee99

Post » Śro sty 01, 2014 19:32 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Nadal namiętnie przeglądam oferty na Bla Bla Car. Znalazłam Panią, która będzie jechała w sobotę z Katowic do Wrocławia - akceptuje pasażerów ze zwierzętami. Wysłałam wiadomość z Bla Bla Car z zapytaniem czy byłaby możliwość zabrania kociaków. Czekam na informację ...

Rianne Czy kontaktowałaś się z Justyną w sprawie adopcji koteczki?
Obrazek

aannee99

Post » Śro sty 01, 2014 19:54 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Witajcie w 2014,
ja również nie dostałam ani jednej odpowiedzi w sprawie transportu.
Szukam też dla suczki i 5 szczeniąt od nas ze wschodu do Krakowa, ale niestety, cienko.

Rianne, ja mam teraz kotka z zapaleniem oskrzeli, strasznie kaszlał, ale od trzech dni dostaje antybiotyk (podskórnie) i jest lepiej, więc w przypadku maluchów ze schroniska powinna wystarczyć kontynuacja leczenia, później wizyta kontrolna u weta.
Nie wiem jak tam z odrobaczaniem jest w schronisku, u nas będę młodego odrobaczać dopiero po wyleczeniu.
Myślę, że nie ma co się bać, trzeba je tylko bezpiecznie przewieźć, żeby w czasie drogi nie podziębiły się bardziej i będzie ok.
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Śro sty 01, 2014 20:51 Re: DYMNA, dłuższy włos 3 mies ZAPALENIE oskrzeli w schronie

Na razie wspomniałam się tutaj, w razie pytań chętnie odpowiem. ;)

Rianne

[poprzednia][następna]