ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 21, 2013 20:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

I ja, I ja też trzymam (siedzę w bibliotece CIESAS ale czymam kciukasy :ok: )
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lis 22, 2013 8:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

Kochani! Rzadko tu zaglądam, ale głównie dlatego aby nasz fejsbook prężnie działał :ok: Polecam też do oglądania naszą stronkę ze zaktualizowaną galerią podopiecznych http://japaczesercem.pl/index.php?pl_komu-pomoglismy,59

Proszę o ewentualnie sugestie odnośnie tematów na stronkę :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lis 22, 2013 13:18 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

Ewelina,musowo zaglądaj, zaglądaj częściej, bo znów trafisz na "zamknięty" i stresa się nabawisz :mrgreen: (wiem że fb pochwania strasznie czas :? )

Wczoraj na gorąco od jerzykowki miałam informacje na temat wizyty i przyszłego ds Homerka i pod koniec opowieści stwierdziłam,że sama bym tam chętnie na ds wyjechała :lol: :ok:
morelowa, jesli chcesz być ideałem, to futruj czekoladowe, bo z zimą nie wiadomo nic , jak co roku, gdy drogowców zaskakuje :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 22, 2013 13:41 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

jesis pisze:W kwestii okulisty skontaktowałam się z osoba obecnie odpowiedzialną za kicię i póki co wizyty nie było. Klarze szykuje się za kilka dni dom tymczasowy i być może wtedy taka wizyta się odbędzie.

jesis, oczy to przede wszytskim sprawa czasu- ten jest najwazniejszy- wizyta powinna być u okulisty i to na cito, jesli w ogóle chcecie uratowac jej choć jedno oczko. Jelsi masz kontakt z osoba, u której jest koteczka , przekaz to :!:
Ślepaczki opowiedziały sie,że wesprą wizytę, diagnozę u okulisty.
Jesli zależy osobie na dobru tej koteczki, jak najszybciej powinna się zająć oczkami.
Na fb także jest wydarzenie koteczki, zatem finansowo jest zabezpieczona-wpłaty już są , na co wiec czekać? :?:

alessandra

Post » Pt lis 22, 2013 17:45 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

alessandra pisze:Wczoraj na gorąco od jerzykowki miałam informacje na temat wizyty i przyszłego ds Homerka i pod koniec opowieści stwierdziłam,że sama bym tam chętnie na ds wyjechała :lol: :ok:

Martwi mnie jednak, że od czasu wizyty, zainteresowany adopcją nie odpowiada na maile :roll:
Nie chciałam tam dzwonić, żeby tuż po wizycie nie przypierać go do ściany.
Poczekamy jeszcze do jutra, niech spokojnie przemyśli. Jak nie odpisze nic, jutro poproszę Was o ogłoszenie na JaPaczach :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 22, 2013 19:16 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

Witam u Ślepaczątek :1luvu:
Homerku, trzymam kciuki za znalezienie najwspanialszego Domku :!: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 23, 2013 10:36 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

kicikicimiauhau pisze:Homerku, trzymam kciuki za znalezienie najwspanialszego Domku :!: :ok:

Kciuki trzymamy cały czas. Jako, że pan się nie odezwał (a do tej pory odpowiadał na wszelkie maile natychmiast), szukamy tego cudownego domu od początku :ok:

Homerek dzisiejszy pozdrawia :wink:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 23, 2013 14:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - propozycja lwsparcia listopadowa str.

jesis pisze:Sprawa wygląda następująco: Klara obecnie przebywa w Lublińcu u osoby, która niestety nie ma czasu żeby jechać na wizytę. Codziennie po kilka interwencji, masa psów i krytycznych sytuacji. Jeśli jakimś cudem znalazłby się ktoś, kto zabierze Klarę na badania, to środki na ten cel znajdą się na pewno. Jedyny problem w tym, ze z Klarą nie ma kto i kiedy jechać:(

Co do samej kici, to jest ponoć przecudna, drugim oczkiem na bank coś widzi.Codziennie oczywiście otrzymuje antybiotyki zarówno doustnie jak i do oczu. Przez dni dostawała środek przeciwzapalny. Ponieważ trafiła do tego domu prosto z obory, pomyślano wczoraj, ze choć tochę umyją ją mokrą szmatką. Napuszczono wody do umywalki...i tu niespodzianka...Klara zaczęła się pluskać:). Miała taką frajdę i przyjemność z tej kąpieli, ze wszyscy byli w szoku:) Okazało się, ze suszarki też się nie boi:) Po wszystkim zasnęła ze zmęczenia:)

Jeśli ktokolwiek będzie w stanie zabrać malutką na diagnozę do dr Stefanowicza to proszę o kontakt na PW. Dysponuję nr telefonu osoby,u której obecnie jest Klara.

Szukamy osoby, która mogłaby pojechać na wizytę z koteczka do dr Stefanowicza

alessandra

Post » Sob lis 23, 2013 14:12 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

dla tych, co nie wiedzą lub mało wchodzą , zapraszam na stronę www ślepaczków i kolejna kocią historię , tym razem historię koteczki Mrówki :
http://www.japaczesercem.pl/index.php?p ... -mrowka,78
prosimy także o przesyłanie historii swoich ślepaczków, które umieścimy na stronie ja pacze sercem, każda kolejna dobrze zakończona jest przykładem dla ludzi, że naprawdę warto i cudownie mieć ślepaczka :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Sob lis 23, 2013 14:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

alessandra pisze:a co tam , Panie słychać w krecikowie?-tylko ten ząb, Aniu Cię usprawiedliwia,żes do ślepaczków jeszcze sie nie zameldowała na czekoladki i kawkę :wink:

Dziękujemy za zaproszenie :1luvu: Jesteśmy, ślepinek Krecik z resztą swoich towarzyszy i ze swoją pańcią na małą czarną się wpraszamy. :D
Obrazek. Ząbek już prawie zagojony.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob lis 23, 2013 17:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Pięknie pokazałyście historię Mrówki, popłakałam się.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob lis 23, 2013 17:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Świetny dokument o Mrówci :ok:

To przecież majowa panienka z tegorocznego kalendarza :P
(aż sobie sprawdziłam, bo wisi nade mną :wink: )
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Sob lis 23, 2013 21:06 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Filmik o Mrówce widziałam już wiele razy i zawsze bardzo mnie wzrusza :ok:

A na dobry wieczór podsyłam dzisiejszy, nie wzruszający a zabawny filmik, na którym Homerro zmaga się ze zdobyciem drzewa http://tinyurl.com/n23cnar :mrgreen:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob lis 23, 2013 21:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Przycupnę cichutko w kąciku. :)
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon lis 25, 2013 10:59 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - kto może pojechać z kotką do okulisty

Dziewczyny,
opiekuję się działkowa koteczką, u której wczoraj odkryłam ze zgrozą chore oczko. Wetka opisała oko tak: Blizna i obrzęk rogówki z wyraźną waskularyzacją. W teście z fluoresceiną mały ubytek nabłonka w przyśrodkowo górnej ćwiartce ok. 2-3 mm. Brak reakcji źrenicy na światło. Odruchy z nerwów twarzowych w normie.

Czy ktoś ma doświadczenie z takim urazem? Oczywiście mamy skierowanie do okulisty, ale terminy sa bardzo długie.
Bardzo proszę też o pomoc w szukaniu domu, nawet tymczasowego dla Blusi, jej wątek tutaj viewtopic.php?f=1&t=157687&p=10273956#p10273956

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

[poprzednia][następna]