Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 8:38 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Usunęłam przepychankę osobistą. Proszę wszystkich uczestników o skupienie się na problemie i ewentualnych możliwościach pomocy a nie docinkach personalnych i złośliwostkach. Zwracam też uwagę, że taka postawa wobec osoby, która zgłasza problem powoduje, że następna osoba nigdzie nie napisze, bo po co zbierać oblegi.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 18, 2013 9:16 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

nivernn pisze:Witam, chciałbym ostrzec wszystkich, którzy szukają nowych domów dla kociąt. Jestem z okolic Szczecinka.
(...)
Dodałem ogłoszenie na różnych portalach internetowych w celu znalezienia kotkom nowych domów. Kilka dni temu telefonicznie zgłosił się człowiek po ostatniego maluszka. Rozmowa przebiegała normalnie, podobnie do wcześniejszych, które prowadziłem w sprawie adopcji kotków. Poprosił o aktualne zdjęcia kotka, spodobał mu się więc umówiliśmy się na dzień dzisiejszy. Zdziwiło mnie tylko to , że mimo iż oznajmiłem mu, że kotek jest dziki, świeżo złapany z dworu informacja ta nie wywołała u niego żadnej reakcji, po prostu umówił się ze mną na odbiór kotka. 5 dni temu podał dzień, w którym przyjedzie po kotka i kolejny kontakt z jego strony nastąpił dopiero gdy podjechał pod mój dom.
(...)
-------------------------------------------------------------------
EDIT: Mam 16 lat. Nie wiedziałem co robić. Kocięta rodzice pozwolili mi zatrzymać pod warunkiem że znajde im szybko domy- kotki urodziły się u sąsiadki i miały zostać potopione. Swojego kociaka oddałem bo byłem w szoku- po chwili zadzwoniłem z prośbą żeby je oddali. A to że są osikane odkryłem dopiero gdy dostałem mojego kotka z powrotem- śmierdział szczynami.

Ogłoszenie archiwalne

Ogłoszenie dzisiejsze ( trzy maluchy szukają domu)
http://tablica.pl/oferta/okolice-szczec ... beef216ff9
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie sie 18, 2013 9:25 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

CZYLI SA INNE kotki do oddania? pisze bez jadu, zlosliwosci....

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie sie 18, 2013 9:29 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

nivernn pisze: Kilka dni temu telefonicznie zgłosił się człowiek po ostatniego maluszka.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sie 18, 2013 9:33 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

aaaaaaaaaaa, czyli nic nie kumam, moze ktos mi wyjasni na PW, jesli zasmiecam watek, bo jak gosc zadzwonil po OSTATNIEGO KOTKA, ktory zostal sciagniety z powrotem, a w ogloszeniu sa trzy...moze nie zostalo ogloszenie zmienione....

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie sie 18, 2013 9:35 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Nie wprowadzam zamętu ani kłótnie.

A mnie tak zastanowiła jedna rzecz odnosnie tel podanego w ogł na tablicy z tym tutaj http://www.kociezycie.pl/?action=detail&result=789

Wiem że czasami jest tak że ktos "odziedziczy po kims nr" ale chciałambym prosić o wyjaśnienie.

Edit:
Ten sam nr jest podany także 16lipca na stronie fb Adopcji Olsztyńskich z prośbą że osoba jedzie na urlop i proszą się kontaktować z Panią A pod podanym nr.

Chyba że załozyciel wątku przekierował swoje ogł do osób pełnoletnich.

CatAngel

Post » Nie sie 18, 2013 10:09 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

NITKA/KARINKA pisze:
nivernn pisze:Witam, chciałbym ostrzec wszystkich, którzy szukają nowych domów dla kociąt. Jestem z okolic Szczecinka.
(...)
Dodałem ogłoszenie na różnych portalach internetowych w celu znalezienia kotkom nowych domów. Kilka dni temu telefonicznie zgłosił się człowiek po ostatniego maluszka. Rozmowa przebiegała normalnie, podobnie do wcześniejszych, które prowadziłem w sprawie adopcji kotków. Poprosił o aktualne zdjęcia kotka, spodobał mu się więc umówiliśmy się na dzień dzisiejszy. Zdziwiło mnie tylko to , że mimo iż oznajmiłem mu, że kotek jest dziki, świeżo złapany z dworu informacja ta nie wywołała u niego żadnej reakcji, po prostu umówił się ze mną na odbiór kotka. 5 dni temu podał dzień, w którym przyjedzie po kotka i kolejny kontakt z jego strony nastąpił dopiero gdy podjechał pod mój dom.
(...)
-------------------------------------------------------------------
EDIT: Mam 16 lat. Nie wiedziałem co robić. Kocięta rodzice pozwolili mi zatrzymać pod warunkiem że znajde im szybko domy- kotki urodziły się u sąsiadki i miały zostać potopione. Swojego kociaka oddałem bo byłem w szoku- po chwili zadzwoniłem z prośbą żeby je oddali. A to że są osikane odkryłem dopiero gdy dostałem mojego kotka z powrotem- śmierdział szczynami.

Ogłoszenie archiwalne

Ogłoszenie dzisiejsze ( trzy maluchy szukają domu)
http://tablica.pl/oferta/okolice-szczec ... beef216ff9

Jeżeli kto zna specyfikę ogłoszeń na tablicy, wie że ogłoszanie co jakiś czas się odświeżają. Wczoraj majstrowałem przy nim aby usunąć nazwę mojej wsi- bystrzy zauważyli ze w Archiwalnym screenie jest ona zamazana. Ogłoszenie po zmianie automatycznie się odświeżyło. Dziś je usunę, bo ostatni kotek już nie szuka domu- po tym doświadczeniu zostaje ze mną.Znów szukacie dziury w całym.

Jeżeli chodzi o Olsztyński numer telefonu- jest to numer osoby z Olsztyna która prowadzi doświadczony dom tymczasowy. Jeżeli wzbudza to czyjeś podejżenia odnośnie wiarygodności- proszę o kontaktowanie się pod ten numer w celu weryfikacji. Właścicielka numeru wyraziła taką zgodę.

Co do 3 pozostałych-to 3 zupełnie inne kotki. Ten jest 4. Podczas gdy szukałam domu tamtej trójce, ten był jeszcze dziki i latał po podwórku. Napisałem przecież wcześniej że kotek został złapany kilka dni wczesniej, ale mezczyzna nie mial nawet co do tego zastrzeżen. Podsumowując- ostatni kotek. Reszta została oddana.
Ostatnio edytowano Nie sie 18, 2013 10:14 przez nivernn, łącznie edytowano 1 raz

nivernn

Od: Czw sie 15, 2013 13:47

Post » Nie sie 18, 2013 10:12 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

nivernn pisze:Jeżeli chodzi o Olsztyński numer telefonu- jest to numer osoby z Olsztyna która prowadzi doświadczony dom tymczasowy. Jeżeli wzbudza to czyjeś podejżenia odnośnie wiarygodności- proszę o kontaktowanie się pod ten numer w celu weryfikacji. Właścicielka numeru wyraziła taką zgodę.

Dzięki za wyjaśnienie :wink:

Edit: co do ogł miałam pisać że zapewne sie odnowiło i nie została zmieniona jego tresć. W pierwszym poście jest wpis że został jeden kociak.
Ostatnio edytowano Nie sie 18, 2013 10:14 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Nie sie 18, 2013 10:14 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

CatAngel pisze:Nie wprowadzam zamętu ani kłótnie.

A mnie tak zastanowiła jedna rzecz odnosnie tel podanego w ogł na tablicy z tym tutaj http://www.kociezycie.pl/?action=detail&result=789

Wiem że czasami jest tak że ktos "odziedziczy po kims nr" ale chciałambym prosić o wyjaśnienie.

Edit:
Ten sam nr jest podany także 16lipca na stronie fb Adopcji Olsztyńskich z prośbą że osoba jedzie na urlop i proszą się kontaktować z Panią A pod podanym nr.

Zglos sie do Rutkowskiego....moze on potrzebuje detektywa :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie sie 18, 2013 10:15 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Cindy pisze:

Edit:

Wyluzuj dziewczyno :roll: zadałam pytanie dostałam odp więc daruj sobie ten zaczepialski post :roll:

Edit:
Koniec tematu.
Ostatnio edytowano Nie sie 18, 2013 10:17 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Nie sie 18, 2013 10:16 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Cindy pisze:

Edit:

Ale spoko.
Było konkretne pytanie, padła konkretna odpowiedź. I dobrze.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto paź 29, 2013 0:24 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

Moze kocieta z tego watku byly zbierane w tym celu viewtopic.php?f=1&t=157891 :conf: :conf: :conf:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Wto paź 29, 2013 1:49 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

też mi to przyszło jakieś 2 godziny temu na myśl... może nie w tym konkretnym przypadku, ale w podobnym celu... albo i jedno i drugie.
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Śro paź 30, 2013 0:03 Re: Uwaga! Dwoje ludzi szukają kotów.

color1 pisze:też mi to przyszło jakieś 2 godziny temu na myśl... może nie w tym konkretnym przypadku, ale w podobnym celu... albo i jedno i drugie.

los tamtych kociakow nie byl z pewnoscia inny :crying:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

[poprzednia]