Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 05, 2013 19:57 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Przykro czytać takie wiadomości :? Chciałoby się, żeby były tylko dobre, ale niestety tak nigdy nie jest i nie będzie :cry:
Mocno zaciskam kciuki za naszego Krecika i chłopaków dużych i małych :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro cze 05, 2013 21:45 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ja również :ok: :ok: :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Czw cze 06, 2013 20:22 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Z Krecikiem już dziś wszystko ok :ok:

Sebastianie, przyszło dziś Twoje zamówienie dla Evity i dzieciaków: 2kg Royal'a i 5kg Hills'a - dziękuję :1luvu:
Teraz dzieciarnia będzie miała karmy pod dostatkiem.
Bardzo miło mnie zaskoczył odzew na moją prośbę w schronisku o karmę dla maluszków: ludzie z ulicy przynieśli 2kg BabyCat'a, inni specjalne mleko dla kociąt, a kolejni jeszcze żwirek. Wetka zaprzyjaźniona ze schroniskiem przyniosła też kilka próbek royal weaning.
Tyle życzliwych osób wokół mają te nasze szkraby :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw cze 06, 2013 20:34 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Tylko się cieszyć :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw cze 06, 2013 21:09 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Julia, dobrze, że jesteś :1luvu: Kciuki za maluchy i nie tylko :ok: :ok: :ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Pt cze 07, 2013 15:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cieszymy się, cieszymy bardzo :1luvu:

dana.b

Post » Pt cze 07, 2013 17:07 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Uwaga, w naszej okolicy chyba grasuje jakiś wstrętny kret, który zapładnia kotki :roll:

Coś Wam pokażę :wink:

Oto nasz Krecik jak był malutki (3 strona krecikowego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152956):

ObrazekObrazekObrazek

No to teraz patrzcie:

To jest Filip, dzisiejszy podrzutek:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

a tu Laura - Filipkowa mamusia:
ObrazekObrazek

Laura z 5 kociakami została dziś przyniesiona do schroniska przez faceta, któremu się w rowie przy domu okociła (ludzie to naprawdę nie potrafią kłamać). Zostawił ją z małymi w kartonie, a potem uciekł, jak go prosiłam o wypełnienie dokumentów. Nieudolnie oczywiście, bo zaraz na straż miejską zadzwoniłam, podałam nr rejestracji, i facet w ciągu 20min przyjechał razem ze strażą.
Ale kotka już została, i maluchy też. 4 z nich od razu zostały uśpione (kotka dzisiaj się okociła), a jednego krecikopodobnego zostawiłam, choć z bólem serca. Zawsze mam ten dylemat, czy usypiać cały ślepy miot i dać kotce zastrzyk na zatrzymanie laktacji, czy jednego malucha zostawiać. Stety czy niestety zawsze jednego zostawiam. Jakoś głęboko we mnie siedzi to uczucie, że odebranie tuż po porodzie wszystkich kociąt matce, jest barbarzyństwem :oops:

No ale to nie koniec dzisiejszych statystyk, przedstawię Wam jeszcze Mechanika.
Mechanik jest małym kociakiem, wyciągniętym przez straż miejską spod maski samochodu.
Jak to u nas mówią panie w schronisku: "udiablony jest, że tylko mu oczy widać" :lol:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Ponieważ kociarnia wciąż się buduje, z braku miejsca Mechanika połączyłam z Dakotą:

ObrazekObrazek

Dakota, "troskliwa mamusia", wylizała z grubsza Mechanika, po czym sama poszła się porządnie wyszorować :mrgreen:

A skoro o kociarni mowa, z każdym dniem coraz bliżej końca :wink:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt cze 07, 2013 17:13 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

sezon kociakowy w pełni... Eh, żeby tylko był zdrowe i znalazły w koncu własnych Dużych.
Julia, w nast miesiacu zamowie jeszcze zarelka dla maluchów i mamusiek, bo cos czuje, że bedzie schodzic..
Laura slincza, Mechanik tez, serce sie wyrywa zeby brac na tymczas, ale obawiam sie, ze trudno byloby sie potem rozstac..

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pt cze 07, 2013 17:16 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

I Mechanik i Krecik-Filipek cudne! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ech domki-zakochujcie się !
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt cze 07, 2013 17:25 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Tak, to samo chciałam napisać - sezon na kociaki uważam w pełni za otwarty :(

Sebastianie, na razie spokojnie z tą karmą, zakupiłeś bardzo dużo, naprawdę!
Wszystkie maluszki od Evity nadal dostają mleko, ale i podjadają pomału namoczone royale (Evita podjada niemoczone).
Laura też będzie dostawać mieszankę tych dla karmiących, z tym royalem od ACHY, zamówionym przez Meksykankę.
Dakota dostaje royala od ACHY, a Filip podjada trochę Dakocie :wink: i trochę swojego (czyli puriny dla juniorów, której mam w domu jeszcze ponad połowę 15kg worka, który był jednym z wygranych w ślepaczkowym konkursie).

Na razie najważniejsze ich zdrowie :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt cze 07, 2013 17:27 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

sebow pisze:Laura slincza, Mechanik tez, serce sie wyrywa zeby brac na tymczas, ale obawiam sie, ze trudno byloby sie potem rozstac..

A przemyśl dokładnie :lol:
Mogę Ci osobiście przywieźć w następnym tygodniu i przez 4 dni jeszcze przy nich pomóc, jeśli będziesz pomocy potrzebował :lol:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt cze 07, 2013 20:59 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ależ krecikowo zrobiło się w Szczytnie :mrgreen:
Cudne maleńtasy :love: Myślę, że takie piękności nie będą miały problemu ze znalezieniem domku i za to mocno trzymam :ok: :ok: :ok:

dana.b

Post » Sob cze 08, 2013 11:16 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

"Kot norweski leśny ma czas do soboty - DT/DS pilnie potrzebny"
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=153630

dana.b

Post » Sob cze 08, 2013 15:14 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Kociarnia już wygląda świetnie.
A Mechanik słodki i jak to mechanik musi być lekko utytłany. Obrazek
Oj, moc macie tych szkrabów!

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Nie cze 09, 2013 0:47 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

viewtopic.php?f=1&t=153652

Dziewczyny, uważajcie...
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]