Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2013 19:59 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Wąsy żyją i syczą, piorę wyposażenie klatki, została mi ostatnia szmatka - ta w budce pod wąsami :twisted:
Ma czas, dopóki reszta nie wyschnie :roll:
Nadciąga próba sił :mrgreen:

Wit mimo paskudnych oczek prawdopodobnie dostał dziś drugi i ostatni antybiotyk.
Miron ma oczka znacznie ładniejsze, ale on jeszcze przynajmniej raz dostanie - kicha już znacznie mniej, ale kicha.
Kirys na pewno też. Dziś wprawdzie nie miał gorączki, ale jakiś on podejrzany mi się wydaje ciągle. No i oczko ma ciągle wybitne :? Na wszelki pożarnyj zaopatrzyłam się w coś przeciwgorączkowego, wczoraj nie miałam nic, to siedziałam z ręką na kluczykach :roll: A dziś z kolei nie mam mięska na okoliczność :wink:

Wit bardzo się stara zastąpić brata. Dzisiejszy koncert w trasie do weta niemalże dorównał Witalisowemu.
W dodatku Witalis poprzestawał na darciu japy, a ten ciumciak jakieś takie sztuki wyczyniał w transporterze, że się bałam, że rozwali w końcu... albo się przez kratki przeciśnie :roll:
Następnym razem jedzie z tyłu, bo ręka od zmiany biegów zdecydowanie nie powinna być wciągana pazurkami do transportera :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 07, 2013 20:01 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Nie dasz kotku rączki?? Aleś Ty nie użyta :roll:
Potrzebujesz szmat dla Wąsów?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sty 07, 2013 20:06 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Niii.... dzięki ;) Wąsy się obejdą przez dzień bez szmat poza budką. Udają w końcu, że z niej nie wychodzą :twisted:
Zresztą coś tam na zmianę mam, co nie zmienia faktu, że szmatę spod wąsów też trzeba będzie w końcu wyciągnąć :roll:
Jednak dzisiaj nie mam nastroju jakoś :mrgreen:

OKI

Post » Pon sty 07, 2013 20:27 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Może mini drapaczek wąsom bym ofiarowała ,tak niech wąsy się przeciągną na desce :mrgreen: :?:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon sty 07, 2013 20:39 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Wąsy pewnie chętnie się przeciągną :1luvu:

OKI

Post » Pon sty 07, 2013 22:26 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

A jak Miron? Kiedy idzie na swoje? Leczy to to się chociaż czy za wszelką cenę chce z tobą zostać?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon sty 07, 2013 22:32 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Chyba to ostatnie :?
Oczy niby dobrze, kicha niby mniej, węzły chłonne niby mniejsze... ale jeszcze antybiotyk, krople i cały ten kram.
Inna sprawa, że teraz nam się nie spieszy (haha) - pani pracuje 1-2 na miejscu, a kolejny miesiąc ma bardziej wyjazdowy i prawie jej wtedy w domu nie ma (mama się kotami zajmuje). Mirona chce wziąć na początku dłuższego siedzenia w domu i tu się z nią zgadzam. Zresztą Miron nie należy do kotów, z ktorymi można zacząć znajomość od leczenia, kroplenia i takich tam pierdół. I tak się (i panią) nastawiam na ciężką przeprowadzkę - on jest jednak mocno nieufny w stosunku do obcych, a w nowych miejscach potrafi się zachować idiotycznie :twisted:

OKI

Post » Pon sty 07, 2013 22:46 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Chyba to ostatnie :?
Oczy niby dobrze, kicha niby mniej, węzły chłonne niby mniejsze... ale jeszcze antybiotyk, krople i cały ten kram.
Inna sprawa, że teraz nam się nie spieszy (haha) - pani pracuje 1-2 na miejscu, a kolejny miesiąc ma bardziej wyjazdowy i prawie jej wtedy w domu nie ma (mama się kotami zajmuje). Mirona chce wziąć na początku dłuższego siedzenia w domu i tu się z nią zgadzam. Zresztą Miron nie należy do kotów, z ktorymi można zacząć znajomość od leczenia, kroplenia i takich tam pierdół. I tak się (i panią) nastawiam na ciężką przeprowadzkę - on jest jednak mocno nieufny w stosunku do obcych, a w nowych miejscach potrafi się zachować idiotycznie :twisted:

_ogonek_

Post » Pon sty 07, 2013 22:48 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Policzyłam kilogramokoty... 8O
Idę z tym na Wariatkowo, zdecydowanie tam jest miejsce tego rachunku :strach: :strach: :strach:

OKI

Post » Wto sty 08, 2013 7:01 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:Policzyłam kilogramokoty... 8O
Idę z tym na Wariatkowo, zdecydowanie tam jest miejsce tego rachunku :strach: :strach: :strach:

No radośnie, nie ma co 8) .

Bardzo intryguje mnie jedynie fakt wagi wąsów.

Miłego dnia życzę :ok:

_ogonek_

Post » Wto sty 08, 2013 15:18 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Jak się zaopatrzyłam "na okoliczność" to Kirys oczywiście gorączki nie dostał. Z tego wnioskuję dwie rzeczy - 1) idzie mu na życie :twisted: 2) powinnam mieć zapas wszystkiego "na okoliczności wszelakie" :roll: Pytanie gdzie to trzymać. Juz i tak we wszystkich szafkach są jakieś kocie graty :roll:

Ogólnie te "chore" mają się nad wyraz dobrze. Zwłaszcza przy kolacji :twisted: Te niechore też niezgorzej :roll:
Dostały wczoraj resztkę Biogenu, opakowanie wywaliłam. Nie wiem, które odpowiada za włam do śmietnika, ale Baśka jeździła po całej chałupie z nosem w puszczece z takim zaangażowaniem, że aż mi się pod rękę wtryniła :twisted:
No cóż, teraz Biogenu długo nie będzie - opakowanie starczyłoby na 2,5 raza. Zostaniemy przy jogurcie i ludzkim bg :mrgreen:

Kara się robi coraz bardziej miziasta. Kirys też. Kora dopiero jakieś 2-3 minuty po złapaniu, no ale łapanie zajmuje z 15 najmarniej :twisted: Kara przyłazi już sama, Kirys wieje wyłącznie przed kroplami i wetem. Taki gnojek, ale już ta kocia intuicja działa i wie doskonale kiedy mu coś grozi, a kiedy wyłącznie głaskanie ;)

Brzdąc się zaczyna jakby cywilizować? 8O Ale na razie cssssiii.... ;)

OKI

Post » Wto sty 08, 2013 22:27 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kirys ma wreszcie oba oczka równe - tzn. z daleka równe, bo jak się zajrzy do środka, to jeszcze kiepawo z tą równością.
No ale przynajmniej już nie wygląda jak piwniczny dzieciak ;) Temperatury też nie ma.

Reszta też się jakoś turla w dobrym kierunku.

OKI

Post » Śro sty 09, 2013 20:05 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

RTG pisze:Przymostkowo w przednich polach płuc drobne miejscowe zacienienie o cechach pęcherzykowych zapalnych. Poza tym miąższ płuc bez uchwytnych zmian. Rysunek naczyniowy płuc nieposzerzony. Sylwetka serca bez uchwytnych zmian. Tchawica na badanym odcinku o zachowanym świetle.

No to coś czuję, że jednak jutro się Witowi nie upiecze :roll:
Chociaż to całkiem nie tłumaczy tego numeru, który Wit zrobił w piątek.
No nic, uznam, że to jakiś przypadkowy wygłup był.
Oczywiście kotek-gupotek znowu nalał sobie w transporter, a jakże :roll:
Na stole też jakieś cuda wyczyniał kretynek :?

OKI

Post » Śro sty 09, 2013 20:55 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI pisze:
RTG pisze:Przymostkowo w przednich polach płuc drobne miejscowe zacienienie o cechach pęcherzykowych zapalnych. Poza tym miąższ płuc bez uchwytnych zmian. Rysunek naczyniowy płuc nieposzerzony. Sylwetka serca bez uchwytnych zmian. Tchawica na badanym odcinku o zachowanym świetle.

No to coś czuję, że jednak jutro się Witowi nie upiecze :roll:
Chociaż to całkiem nie tłumaczy tego numeru, który Wit zrobił w piątek.
No nic, uznam, że to jakiś przypadkowy wygłup był.
Oczywiście kotek-gupotek znowu nalał sobie w transporter, a jakże :roll:
Na stole też jakieś cuda wyczyniał kretynek :?

Jamniki tak mają :mrgreen:

_ogonek_

Post » Śro sty 09, 2013 20:56 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Też są kretynki?

OKI

[poprzednia][następna]