radziłas mi przy Cekinie:) jak myslisz czy glukoza z wynikiem 60
Moderator: Estraven
radziłas mi przy Cekinie:) agula76 pisze:jak myslisz czy glukoza z wynikiem 60moze byc przyzcyna takiego stanu kota...??? wet twierdzi ze kotek ma dobre wyniki:(
Blue pisze:agula76 pisze:jak myslisz czy glukoza z wynikiem 60moze byc przyzcyna takiego stanu kota...??? wet twierdzi ze kotek ma dobre wyniki:(
Nie sądzę by przy poziomie glukozy 61 kocurek miał aż takie objawy.
Ale jest to wynik o tyle niepokojący że koty zwykle w stresie mają gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi i gdy kotu w lecznicy wychodzi 61 (czyli bardzo w dolnej granicy normy) to jest ryzyko że normalnie ma o wiele mniej.
Jeden z moich kotów w domu ma blisko 60, taka jego norma - w lecznicy zawsze wychodzi ponad 100, choć to kot bardzo spokojny i wyluzowany.
Ja myślę że ten kocurek ma o wiele poważniejsze problemy, to młode zwierzę, nawet jeśli faktycznie ma bardzo obniżony poziom cukru, to jest to - tak myślę - tylko coś wtórnego do podstawowej przyczyny. Może ogólnie ma fatalne niedobory i stąd jego ciężki stan.
Uważam że koniecznie trzeba mu zrobić testy na wirusówki, bardzo sensowne byłoby zrobienie usg.
Jego brat ma rozwolnienia.
Może to jakieś fatalne zakażenie pasożytami?
Pierwotniakami np?
Lamblie potrafią wyścielić jak dywanem powierzchnię jelita i przez to bardzo upośledzić wchłanianie.
Trudno coś więcej powiedzieć na podstawie jedynie krótkiej informacji o stanie zdrowia tego biedaka, nie widząc go
agula76 pisze:Sylwia bede podawała na Stowarzyszenie musza sie z Toba rozliczyc i tyle
ManfredkotTusi pisze:Ta lecznica chyba ma jakiegoś właściciela, kierownika. Może by z nim porozmawiać o tym co wyprawiają zatrudnieni tam lekarze? To ten ktoś jest odpowiedzialny za wyczyny pracowników.
Użytkownicy przeglądający ten dział: włóczka i 181 gości