Kropeczkowo-Mazurki w nowych domkach,na zawsze w moim sercu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 07, 2012 16:02 Re: Kropeczkowo - mamusia i maluchy z Mazur szukają DS :)

zapraszam na bazarek, narazie skromny z braku czasu. Postaram się w tygodniu wystawić więcej rzeczy :oops:

viewtopic.php?f=20&t=146848
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie paź 07, 2012 17:51 Re: Kropeczkowo - mamusia i maluchy z Mazur szukają DS :)

Aguś- nie zawstydzaj mnie :oops:
Miło mi bardzo, że moje pisanie jest dla Ciebie wsparciem, ale nie oczekiwałam podziękowań i to publicznych :oops:

Ogromnie się cieszę z ostatnich wiadomości, prócz tej o Ladyś. Biedulka :(
Z niecierpliwością będę czekała na wieści z wizyty u weta.

Zdjęcia cud, miód :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie paź 07, 2012 19:15 Re: Kropeczkowo - mamusia i maluchy z Mazur szukają DS :)

Dana- należą Ci się publiczne podziękowania, bo dzięki Tobie bardzo się uspokoiłam ...
Moja histeria sięgała zenitu, i było to już po prostu niebezpieczne... uświadomiłaś mi,że moje emocje odbierają Kociaki ... i to mi dało do myślenia...

poza tym- Ziutek w lepszej formie :) co prawda oczko jeszcze z 3 powieką, ale już nie kicha, je, rozrabia :)
wiecie, mam przed oczami takie zdjęcie z DT u Krystyny K- kociątka przed oddaniem do niej, i po odebraniu :cry: ...
chory Ziutek i Zuzia (po zadrapaniu) wyglądali bardzo źle ... i jak sobie porównałam kociaki, które dostałam z ich ówczesnym widokiem, to stwierdziłam,że jestem gorsza od Krystyny K... byłam załamana totalnie ...

Goyka, dzięki za bazarki- może na szczepienia przeznaczymy ?
teraz najważniejsze dla mnie jest to,że cała 5 w lepszej formie - moje emocje też ...
z Ladyś na razie walczę sama, po konsultacji z wetką - mam nadzieję,że będzie dobrze, jeśli nie jedziemy w czwartek na USG ...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Nie paź 07, 2012 20:37 Re: Kropeczkowo - mamusia i maluchy z Mazur szukają DS :)

Jutro wystawie znow pare rzeczy, dziś musialam szybko wyjsc i wiecej nie zdazylam. Przeznacz na co uwazasz, sama wiesz najlepiej :) moj malzonek się wzruszyl ze Mamusia tak docenia domowe zycie :) martwil się ze bedzie się dobijac do wyjscia ale jak widac miala dosc poniewierki i dlatego tak do nas lgnela :)
Obrazek

Goyka

Post » Nie paź 07, 2012 21:38 Re: Kropeczkowo - mamusia i maluchy z Mazur szukają DS :)

Wyjście wcale Jej nie interesuje, mam porównanie do Kropeczki, która siedziała na oknie i płakała, albo okupowała drzwi... Zosia-nic z tych rzeczy :!: kotek na kolanka i kanapę normalnie :!: naprawdę :!: nawet już wszystkie się z jedzeniem uspokoiły - nie zjadają całej porcji, tylko tyle ile mają ochotę :!: suche stoi w miseczce, woda też - kiedy chcą to sobie jedzą, oczywiście mokre 2 razy dziennie (3 nie dam rady, bo czasem wychodzę na dłużej) jestem pewna,że były karmione ludzkim jedzeniem, bo uwielbiają pasztet np (dzięki temu nie mam problemów z tabletkami :ryk: )
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie paź 07, 2012 22:19 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Podejrzewam ze wczasowicze ich dokarmiali a Zosia okocila się na terenie posesji i kociaki przywykly do ludzi. Z szacunkow wynika ze urodzily się jakoś na poczatku lipca więc akurat w sezonie wakacyjnym dobrze ze nie w zime bo wtedy tam nikogo nie ma :( ja tak czulam ze Zosia chcialaby byc domowym kotkiem przypomnijcie sobie wstawione przeze mnie fotki z tarasu jak spi na poduszcze u nas pod oknem :( kochana bidulka. Ciekawe ile ma lat i co się stalo z jej zabkami, tak się ciesze ze ma szanse na lepsze zycie. A kociaki już nie prychaja na Bonusie? Ona taka slodka i niewinna :( ujela mnie tym ze taka chora chciala bliskosci one na nia prychaly jak się zblizala a ona odchodzila smutna i szla spac na sofe samiutka koci aniolek :*
W kwestii pasztetu :D to chyba ogolnie stosowany srodek ja tez go uzywalam do tabletek :D
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 08, 2012 6:54 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Troszkę doczytałam, ale muszę się już do pracy zbierać.
Widzę, że nie ma wyników Boni.
Ja też nic nie dostałam na maila.
Będę dziś od 10 dzwonić do lecznicy.
A co tam się z Lady dzieje? Czemu wymiotuje?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon paź 08, 2012 12:53 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Ladyś wymiotuje jak się zdenerwuje- ma tak od zawsze... natomiast ostatnie dni wymiotowała po kilka razy dziennie, więc bardzo się martwiłam ... ustaliłyśmy z wetką,że może się zakłaczyła, bo może z nerwów bardziej się wylizuje, więc intensywnie Ją odkłaczam - pasta, karma itp... jak do czwartku nie przejdzie- jedziemy na USG...

Bonia niestety :( jest silniejsza od maluchów, i one się jej boją ... w dodatku mamusia jak usłyszy pisk malucha i zobaczy,że to sprawka Bonusi, to sprawia jej manto... natomiast śpi zawsze z którymś maluchem :!: potrafi się wlulić do któregoś i wtedy nikt jej nie przegania - jak im nie dokucza ;)

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon paź 08, 2012 14:21 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Aga&Iskierka&Lady pisze:Bonia niestety jest silniejsza od maluchów, i one się jej boją
Ale czy ona atakuje maluchy ? 8O
Aga&Iskierka&Lady pisze: w dodatku mamusia jak usłyszy pisk malucha i zobaczy,że to sprawka Bonusi, to sprawia jej manto
To akurat można zrozumieć. Mamusia broni swoje dzieci, ale oczywiście Bonusi żal :cry:
Na wieści o łapoczynach, to ja już widzę te, które zdarzają się u mnie i jest mi bardzo przykro. :cry:
Ladyś- biedulko, za Twoje zdrówko ogromne kciuki trzymam :ok:
Nie wymiotuj już, proszę :roll:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon paź 08, 2012 14:49 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

A ja dziś się denerwuję wynikami Bonusi :roll: pociesza mnie fakt, że tak psoci to może świadczyć że naprawdę doszła do siebie nareszcie kochana i w porę dostała pomoc :D
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 08, 2012 16:54 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

oj psoci, psoci :ryk:
atakuje maluchy, ale widać,że po prostu chce się bawić, to nie złośliwość, czy cokolwiek w tym stylu :mrgreen:
jest większa i silniejsza, ale zarówno Ziutek (największy z 3 rodzeństwa) jak i Zuzia-mała iskierka - dają jej radę :) najbardziej ucieka Pumeczka, która najchętniej spędza czas :oops: na moim biuście, pod bluzką :oops: powinnam jej uszyć taką torbę-nosidełko, wtedy byłaby najszczęśliwsza, bo nie jest szczęśliwa jak tylko Ją odkładam, kiedy muszę coś zrobić ... chodzi za mną wszędzie... :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon paź 08, 2012 17:07 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Aga&Iskierka&Lady pisze:oj psoci, psoci :ryk:
atakuje maluchy, ale widać,że po prostu chce się bawić, to nie złośliwość, czy cokolwiek w tym stylu :mrgreen:
jest większa i silniejsza, ale zarówno Ziutek (największy z 3 rodzeństwa) jak i Zuzia-mała iskierka - dają jej radę :) najbardziej ucieka Pumeczka, która najchętniej spędza czas :oops: na moim biuście, pod bluzką :oops: powinnam jej uszyć taką torbę-nosidełko, wtedy byłaby najszczęśliwsza, bo nie jest szczęśliwa jak tylko Ją odkładam, kiedy muszę coś zrobić ... chodzi za mną wszędzie... :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: ale Kochana ta Pumcia, nie wiedziałam ,że z niej taki przylepek słodki dobrze że przyszła ostatniego dnia, miała nosa :D bo przecież została złapana jako ostatnia!!
Obrazek

Goyka

Post » Pon paź 08, 2012 19:44 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

pamiętam o tym,że Puma pojawiła się właściwie w ostatniej chwili ... właśnie wczoraj, kiedy płakała, jak ja odstawiłam na kanapę pomyślałam o tym,że gdyby tam została, to nie miałaby najmniejszych szans ... taki słodki, kochany koci dzieciak :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon paź 08, 2012 19:46 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Dziś minął miesiąc od śmierci Kropeczki, śpij spokojnie Malutka[*] ... :cry:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon paź 08, 2012 19:54 Re: Kropeczkowo-mamusia i maluchy z Mazur szukają DS:)-Wawa

Cudna, kochana Kropeczko [*]

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

[poprzednia][następna]