Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 10:01 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

elape pisze:Skończyłam właśnie szybki opis dla Lezki. Jest na picasie. Jeśli ktoś będzie umieszczał go gdzieś, proszę uzupełnić o numer konta, na jakie należy wpłacać kasę.

świetnie Elu :) Dziękuję:)

Ja dziś postaram się by Dorotka (od psów) mogła coś sklecić dla Niej fajnego:)
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 10:10 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

aange pisze:Jak ktoś jest niezdecydowany, którego kota wybrać to najlepiej niech się umówi z kimś na kociarnię i na pewno wybierze tego właściwego a i przy osobistym kontakcie łatwiej ocenić czy osoba podoła obowiązkom związanymi z adpocją.

Niestety nie chodziło mi, że pani myśli o jakimś kocie od nas. Tylko ogólnie. Pani znalazła Polę na alegratce, a tam kotów miliony.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto wrz 18, 2012 10:19 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Mikuś, Ty pamiętasz Ogonka. Chłopak ma jak w raju, tylko trochę nerki mu siadają, ale jest pod ciągłą kontrolą lekarską. Mam nadzieję, że nie będzie źle.
Nowe zdjęcie z nowego domku. Wychodzi na spacery po ogrodzie pod czujnym nadzorem.

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto wrz 18, 2012 10:30 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

LadyStardust pisze:Super Elu :D Konto się dopisze, jak zaczniemy akcję myślę... Czy Glutek potrzebuje wsparcia finansowego? Bo teraz nie wiem co robić z kasą z mojego bazarku :idea: Gdzie przelać? Jak już pozbieram od wszystkich :evil:

Osobiście proponuje by jednak szło to już na konto Łezki.
Nie wiadomo co będzie z Glutkiem. Marta (herz) jest chora, młody ja zaraził no i klapa.
Problem polega na tym że nie wiadomo co z Guciem będzie bo Bazyl (kot stacjonarny, z resztą kiedys od Nas adoptowany) nie toleruje jego obecności. Jest poważny problem z sikaniem przez rudego :roll:
Możesz przelać na moje konto lu jak wolisz

P.S. Daga Tyson jest już w nowym domu. Pampersowi nie róbcie zbytnio ogłoszeń. Ja się zajmę tym całkowicie sama. Więc mam Czorta i Bzysię (na w pół z Kitą?) do ogłaszania.
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 10:31 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

iwoo1 pisze:Mikuś, Ty pamiętasz Ogonka. Chłopak ma jak w raju, tylko trochę nerki mu siadają, ale jest pod ciągłą kontrolą lekarską. Mam nadzieję, że nie będzie źle.
Nowe zdjęcie z nowego domku. Wychodzi na spacery po ogrodzie pod czujnym nadzorem.

Obrazek

Ślicznie. Fajnie że ma dobry dom. Ogonek jest już szczęśliwy w pełni widzę :)))
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 11:05 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Właśnie zrobiłam przelew na 235 zł za żwir - 100kg.

BARDZO PROSZĘ O SZCZEGÓŁOWE UZUPEŁNIANIE TABELI. Dotyczy jedzenia mokrego i ŻWIRU.

Dziś zamieści ją Dagmara.

Wczoraj -48 zł za żwir na cito, bo nie było już nic 8O

Planowana data zużycia żwiru to najwcześniej
30-31 października

Puszek też spokojnie ma starczyć do końca października, jedzenie suche jak będzie brakować to krzyczcie, choć tez jest full.
MIKUŚ

Post » Wto wrz 18, 2012 11:28 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

NIESPODZIANKA

:balony: :balony: :balony: :balony: :balony:

Wszystkie bazarki, ważne posty będzie można teraz organizować z tego loginu :kotek:

KociaPrzystańS-c

Od: Pt wrz 14, 2012 22:14

Post » Wto wrz 18, 2012 13:31 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

OK Mikuś.
Karta wydrukowana, wpisujemy w tym miesiącu tylko żwir i ilość puszek (jest też miejsce na kartce na suche).
Z Bazarku zakupowicze moi z odbiorem na kociarni - dziś fanty zostawiam w kociarni, w szafce nad zlewem, i puszkę na pieniążki z rozliczeniem.
To ja poproszę detale naszego loginu do następnego mojego bazarku :spin2:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 18, 2012 14:48 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Dziewczyny i chłopaki
Dzisiaj razem z moimi uczennicami (dzięki dziewczyny :1luvu: ) zrobiłyśmy "Ewidencję kotów".
Jest w czerwonym segregatorze. W koszulce: karta przyjęcia i książeczka. Karty przyjęcia wypełniłyśmy według informacji w książeczkach: wpisałyśmy sterylki, szczepienia, odrobaczanie. Brakuje paru kotów :oops: , bo nie zauważyłam niektórych książeczek i nie zabrałam ze sobą do szkoły. Uzupełnię
w niedzielę, bo wcześniej nie dam rady. W segregatorze są druczki karty przyjęcia i takiej do podawania leków. Dziewczyny zaproponowały, że ta fajna teczka od Mar_tiki mogłaby służyć właśnie jako kartoteka kotów chorych. Starajcie się na bieżąco uzupełniac informacje, jak nam to wejdzie w krew to nie bedzie problemu.
Przepraszam, że nie napisałam tej tabelki o żwirku i jedzeniu, ale w tygodniu jestem mało czasowa (no i wyfrunęło mi to z głowy :roll: ). Dzięki Dagmara, że Ty to zrobiłaś. Ustalenia ze spotkania niebawem podrzucę na kociarnię.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto wrz 18, 2012 15:24 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

na jakie konto przelac kase na operacje Łezki???? jutro podjade ja troszke wyprzytulac.....a w sobote pomaluje ten przedsionek:)
agula76

Post » Wto wrz 18, 2012 15:47 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Co do jedzonka- cieszę się, że "poszło". :) I nie martwcie się, że się zmarnuje- ja je pasteryzuję, a pasteryzowane może leeeżeć i leeeeżeć. Nawet parę miechów. No to chyba będzie potrzebna nowa porcja :) Czy zgadzacie się, żeby to była moja comiesięczna składka? (Jak ze 2 razy zrobię po 3-4 słoiki w miesiącu?)

Zdjęcia Fredka:

https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 8862556530
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 0992943442
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 5405950018
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 0166744690
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 0166744690
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 1557147378
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 8394978882
https://picasaweb.google.com/1138171208 ... 6237711346
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Wto wrz 18, 2012 16:09 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 18, 2012 17:49 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Z Fredka prawdziwy przystojniak rośnie.Jak on wydoroślał. Widać, że w DT dobrze się czuje.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto wrz 18, 2012 18:17 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

A ja pragnę przedstawić Wam Timona Timonowicza, ostatniego z rodzeństwa kotków. Tylko on przeżył, a może mogły jego siostry również pozować do zdjęcia...... już sama nie wiem czyja to wina.

Timuś Timonowicz we własnej osóbce

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Wto wrz 18, 2012 18:26 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Jak Bercik nie pojedzie na DT to uśmiechę się do jednej lub drugiej Marty o wypożyczenie mieszkania na zdjęcia :mrgreen:

Mam pytanie czy ustalenia ze spotkania mogą zawisnąć na pierwszej str?One za niedługo zagubią się w wątku,a jak ktoś nie będzie wiedział w jakiej sprawie do kogo uderzyć to zerknie na pierwsza stronę i zrobione.Dopisać proszę że Hidi odpowiada za puchę i składki.
Ilka ja jestem za taką formą składki.Zawsze to jakieś urozmaicenie dla naszych kociaków ,a i z twojej str wkład.Tylko opisuj słoiki coby kazdy wiedział co to jest:)

Dziewczyny macie Tango i Mishę na niedzielne spacerki,a i do ogłoszeń .Na BO jest zasada że każdy opiekun ogłasza swojego psa.Wrzuciłam Tango do albumu KP .

Wrzuciłam też zdjęcia Fredka ,Bzysi i Paris

Iwoo malucha wrzucić do albumu?

edit:co z chemią do dezynfekcji?ktos to w końcu sprawdził?
edit:napisałam prośbę do amyszki o przekierowanie banerku na ten wątek:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]