Kotka i kociaki- czarny i rudy w swoich domach, Filek jutro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2004 8:37

Cudne kiciawki i piękna mama:D Rozkoszne pulpeciki z maluchów, gdyby były na wolności, to kotka nie miałaby szans tak ich utuczyć :D
:ok: kciuki za domki dla wszystkich

katanga

Od: Czw sty 01, 2004 21:50

Post » Pon maja 03, 2004 10:13

Przekazalam wszystkie pochwaly kociej rodzince :D
Sorsha zostawila mi aparat z programem i kabelkiem wiec moge pokazac wam jeszcze zdjecia, tyle ze nadal takie nieostre i z "zakloceniami".
No ale kociaki widac, zwlaszcza tu: http://upload.miau.pl/5855.JPG Na tym zdjeciu wreszcie widac trzykolorowy pyszczek buraska (choc w rzeczywistosci jest oczywiscie jeszcze ladniejszy :lol: )
A to kocia mama http://upload.miau.pl/5856.JPG (pozera Shebe.. je tak szybko ze nie bylo sensu nawet wkladac tego do miseczki :roll: Srednio zjada dziennie 3- 4 miseczki suchego Iamsa dla kociat i wypija 3 miski wody. Dzisiaj mam wrazenie jakby jej oczy wygladaly ociupinke lepiej, niestety nadal kaszle :( Dostaje to lekarstwo w zawiesinie, ale wydaje mi sie ze zastrzyki bylyby bardziej skuteczne.

Ok, jesli nie macie jeszcze dosyc ;) to jeszcze jedna zbiorowa fotka kociat: podoba mi sie jak ten rudasek zostal przygnieciony przez reszte :lol: http://upload.miau.pl/5857.JPG Przy okazji widac ze jeden rudasek jest odrobine ciemniejszy od drugiego, ale oba sa slodkie. Wiec jakby ktos marzyl o rudym kocie.... :D

Poza tym jestem coraz bardziej przekonana ze przynajmniej czarnuszki to panowie. Maja pod odbytem takie wypukle cos (moszna?) a dopiero potem otworek na siusianie ;) Mam nadzieje ze nie jest to myslenie zyczeniowe z mojej strony :lol: - nie ukrywam ze chcialabym zeby bialo- czarny okazal sie wymarzonym kotem filemona i godnym nastepca tego pieknego kocura jego z podpisu :love:

A Saga nadal mnie kocha, mimo ze troche siedze w lazience z intruzami. Chyba jest podekscytowana dziwnymi piskami ktore slychac zza drzwi, ale nie stresuje jej to. Bawi sie i dokazuje jak maly kociak (a juz mialam wrazenie ze stala sie stateczna kocica) Wczoraj w ramach popisow przed goscmi zrzucila swieczniki z parapetu i wspiela sie po roletach. Moze jej sie kociectwo przypomnialo ;) ?
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Pon maja 03, 2004 11:10

hej :) czy którys z tych rudych pulpetów może być dziewczynką? Jeśli tak, znalazłas pierwszy chętny domek :)
ObrazekObrazek
Aśka w dwóch odsłonach

Nika78

Od: Pon lut 09, 2004 11:43

Post » Pon maja 03, 2004 11:26

Koteczki są przepiękne :love:

Tylko mam pytanie:bo ja to zawsze albo nie doczytam, albo nie zrozumiem - to które kotki bierze weterynarz, i czy on je bierze dla siebie, czy dla kogoś?
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon maja 03, 2004 11:50

Przepiękne te maluszki, takie tłuściutkie, zadbane, ach te różowe noski i łapusie. Mamusia też piekna!
Jak dobrze że sie nimi zaopiekowałaś!!!!
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Pon maja 03, 2004 12:02

Nika78 pisze:hej :) czy którys z tych rudych pulpetów może być dziewczynką? Jeśli tak, znalazłas pierwszy chętny domek :)

Czesc Niko :D Weterynarz ktory ogladal kociaki byl pewien ze oba rudzielce to dziewczynki. Ja jestem mocno zamieszana jesli chodzi o plec, bo wszystkie kociaki wydaja mi sie wygladac podobnie :roll: :D Mam nadzieje ze juz w tym tygodniu, przy pomocy kogos fachowego uda mi sie stwierdzic ich plec na pewno :D Byloby cudownie gdyby maluchy znalazly forumowe domy :love:

kordonio, weterynarz powiedzial, ze jesli bede miala problemy ze znalezieniem domow dla maluchow, to on wezmie odpowiedzialnosc za 2 kociaki i sam im bedzie szukal. Nie wezmie ich dla siebie.
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Pon maja 03, 2004 12:10 Kotka i nowonarodzone kociaki - pierwsze fotki str 6 i 7

Bosh...jakie cudne robaczki...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
podziwiam Cię...pomyślałam właśnie czy starczyłoby mi odwagi by wziąć na siebie taaaki obowiązek...mam nadzieję, że jakby los postawił mi na drodze koteczkę w ciąży to nie stchórzyłabym... :roll: :roll: :roll:
Oczywiście up do góry :ok:
ahaś i prosze miźnij mamusię i maluszki ...

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Pon maja 03, 2004 12:26 Re: Kotka i nowonarodzone kociaki - pierwsze fotki str 6 i 7

Yoasia pisze:obowiązek...mam nadzieję, że jakby los postawił mi na drodze koteczkę w ciąży to nie stchórzyłabym... :roll: :roll: :roll:

Yoasiu, gdyby oswojona kotka okocila Ci sie prawie pod samymi drzwi i widzialabys ze siedzi z noworodkami na reczniku na ziemi, zamiast dachu majac nad glowa tekture lezaca na kracie, decyzja sama by sie podjela... Kiedy pomysle ze widywalabym ja codziennie i wiedziala jak ma tam zle, a co gorsza mialabym liczyc martwe kotki, przechodzi mnie dreszcz :strach:
Co nie znaczy ze teraz troche sie nie martwie :roll: Na szczescie dostaje tu duzo wsparcia :D

Pozdrawiam serdecznie, mizianki przekaze :D
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Pon maja 03, 2004 12:27

Cudne kluseczki :)
ten "burasek" ma bardzo ciekawe umaszczenie :)

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Pon maja 03, 2004 12:39

Tez zwrocilam uwage na buraska! :D
ale sliczne sa wszystkie.

A przy okazji inauguracja mojego nowego podpisu, bo Stas juz za moment bedzie ze mna, a ze doczekac sie nie moge to...siup!
7 życzeń, 7 kotów, 7 dni tygodnia

Nigra

Od: Pt sty 16, 2004 13:37

Post » Pon maja 03, 2004 14:19

Piekne te wszystkie male kotki.
A te rude juz wogole. Kusi mnie by jednego z nich przygarnac. Zwlaszcza ze to trojmiejski kot, a mojego domownika rowniez mam z Gdyni.
Moze dzieki temu szybciej by sie dogadaly dziewczyny. :)

Rob zdjecia. Moze skusze siostre. Mieszkamy razem, dobrze by bylo by kazda z nas miala kota. A ona ma slabosc do rudosci i ma imieniny w czerwcu.

Dorota

totamto

Od: Czw sty 01, 2004 17:11

Post » Wto maja 04, 2004 8:15

Jakie słodkie kluchy :love:
Najpiękniejsza jest ta buraskowato- ruda kotka (bo to pewnie kotka).
Mamusia też przepiękna, niesamowita :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto maja 04, 2004 11:13

przepiekne! ja tez natychmiast zapapalam miloscia do buraski-mam do takich slabosc... jest cudowna!!
Natia, Pulka, Wiesiu i Smolik

natia

Od: Czw kwi 01, 2004 13:56

Post » Śro maja 05, 2004 19:59

Piękne :1luvu: Co słychać u mamuśki i kociaków :?: :D

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Śro maja 05, 2004 21:03

Czarno- bialy otworzyl oczeta :love:
Wyglada jak przybysz z innej planety :lol:

Obrazek

Bardzo trudno jest zrobic zdjecie malemu kotkowi gdy nie ma nikogo do pomocy :roll:

Ponizej: zdjecie cudnego "buraska"

Oba zdjecia dedykuje filemonowi, a on juz wie dlaczego :lol:

Obrazek

(przepraszam wszystkich ktorym teraz sie wolniej watek otwiera, ale nie moglam sie powstrzymac :oops: )

I jeszcze widok z gory na pulpety:
http://upload.miau.pl/6077.JPG

Jesli chodzi o plec to jestem na 80% przekonana ze czarnuszek i czarno- bialy to kocurki. Wszystko zgadza sie z rysunkiem ze strony kt. podal filemon i zdjeciami ktore dostalam od Wadery. Bardzo licze na jutrzejsze odwiedziny eve69, ze jej wprawne oko rozwieje reszte watpliwosci.

Jesli chodzi o kotke, to niestety nadal kaszle i uwazam ze konieczna jest zmiana leku- w koncu dostaje ta zawiesine 3 razy dziennie od czwartku i powinien chociaz kaszel jej zelzec... (chociaz moze ten kaszel to od robakow?Choc samych obcych nie widzialam...) Musze tez dostac cos lepszego dla niej na oczy niz ta masc. Albo sie przejde jutro do weta albo zamowie kolejna wizyte.

Dziekujemy za wszystkie mile slowa :D
pozdrawiamy serdecznie :D
Obrazek Obrazek

Ylva

[poprzednia][następna]