Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 19:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

niuniab pisze:Dziewczyny nie wiem do kogo się zwrócić z pomocą więc piszę tutaj. Mój ojciec pracuje na budowie nowego osiedla w Gdyni. Jest tam mnóstwo kotów, które ciągle się rozmnażają. Kierownik budowy zabrania karmić kotów, aby się nie zadomowiły. Kotów jest coraz więcej, ale nikt nie myśli o sterylizacji tylko o tym jak najszybciej pozbyć się kotów. Proszę o jakąkolwiek pomoc

W którym miejscu to jest w Gdyni, na jakiej dzielnicy?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob sie 25, 2012 19:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:
aga marczak pisze:Monia ja nie dramatyzuję,ale widziałam reakcję Marlon na moją osobę,gdy przekazywała mi lampę.To wystarczy aby wiedzieć,że nie będę mile widziana w towarzystwie.Czułam się jak trędowata :lol: Oczywiście rozumiem i nie mam o to żalu.Jeśli ma to uchronić Wasze tymczasy to niech tak będzie :ok:
Kociaki jutro wracają do domu tzn do Ani :piwa:
Jeszcze tydzień i chyba będzie można powiedzieć,że miały dużo szczęścia no i że się udało,ale to jeszcze cały tydzień...
Dzięki wielkie za kominki :1luvu:
Może Pani wzięłaby tego kociaka i oswoiła w jakiejś klatce zanim trafi na wieś :?:

Agnieszka bylas zaraz po uspieniu kotki z pp, inaczej zachowac sie nie moglam :)

Wiem,też wiedziałam,że stanowię zagrożenie
Najbardziej jednak dziwi mnie fakt,że weci podchodzą do tego z taką nonszalancją.Nie zakładają rękawiczek np lub nie zmieniają fartuchów.Oczywiście nie chcę generalizować,ale w większości przypadków tak właśnie jest
Oczywiste pytanie więc: czy nasza ostrożność w takiej sytuacji na coś się w ogóle przyda :?:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob sie 25, 2012 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:
Marlon pisze:
aga marczak pisze:Monia ja nie dramatyzuję,ale widziałam reakcję Marlon na moją osobę,gdy przekazywała mi lampę.To wystarczy aby wiedzieć,że nie będę mile widziana w towarzystwie.Czułam się jak trędowata :lol: Oczywiście rozumiem i nie mam o to żalu.Jeśli ma to uchronić Wasze tymczasy to niech tak będzie :ok:
Kociaki jutro wracają do domu tzn do Ani :piwa:
Jeszcze tydzień i chyba będzie można powiedzieć,że miały dużo szczęścia no i że się udało,ale to jeszcze cały tydzień...
Dzięki wielkie za kominki :1luvu:
Może Pani wzięłaby tego kociaka i oswoiła w jakiejś klatce zanim trafi na wieś :?:

Agnieszka bylas zaraz po uspieniu kotki z pp, inaczej zachowac sie nie moglam :)

Wiem,też wiedziałam,że stanowię zagrożenie
Najbardziej jednak dziwi mnie fakt,że weci podchodzą do tego z taką nonszalancją.Nie zakładają rękawiczek np lub nie zmieniają fartuchów.Oczywiście nie chcę generalizować,ale w większości przypadków tak właśnie jest
Oczywiste pytanie więc: czy nasza ostrożność w takiej sytuacji na coś się w ogóle przyda :?:

Masz rację Aga. Jak chodziłam z grzybami to zwracałam na to kilkakrotnie uwagę - żaden wet nawet nie umył rąk po kontakcie z kotem aż czułam się glupio w moich jednorazowych rękawiczkach ;)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Nie sie 26, 2012 12:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

604....3456 facet szuka kociaka "samiczki czarnej" na moje pytania o poprzedniego kota zapytał się czy piszę książkę :evil:
Może dzwonić też z 604 ...3735
Obrazek

aga marczak

Post » Pon sie 27, 2012 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

(dubel)
Ostatnio edytowano Pon sie 27, 2012 17:30 przez KaleidoStar, łącznie edytowano 1 raz
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon sie 27, 2012 17:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Możecie zajrzeć do mojego wątku? Troja nadal jest chora, może Wam się coś skojarzy? Na Elbląskiej ciągle dają to samo, a poprawy nie ma...
viewtopic.php?f=1&t=127848&start=795
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon sie 27, 2012 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

A mnie niech ktoś pierdolnie :lol:
Znowu odkryłam na swoim osobistym podwórku kociaki, nie wiem co je tak ciągnie tutaj :/

No i ogólnie straszna lipa. Kociaki są co najmniej dwa, mają jakieś 7-8 tygodni i odstawiają mi koncert pod oknem od dwóch godzin. Wystawiłam im jedzenie i karton, do domu z uwagi na grzyba nie mogę ich zabrać, nie mam wolnych pomieszczeń :/ poza tym były mocno wystraszone, pewnie dziczki.. nawoływały mamę aż serce bolało :(

Wszystkie jesteśmy zakocone ale i tak muszę zapytać czy u kogoś znajdzie się miejsce dla maluszków.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pon sie 27, 2012 22:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

pozwolę sobie umieścić tu ogłoszenia... cały czas szukam domków dla kociaków chlewka zbieraczki... sie robi coraz zimniej a one gniją w tym chlewie :cry: a naprawdę potrzebują domku... jeżeli ktoś by znał kogoś, kto by chciał kociaka samca (wiem ze Wy też macie pełno maluchów...) buraska, to prosze podawać kontakt... nie chce by całe życie spędziły w chlewku...

http://www.tcz.pl/index.php?p=2,15,0,og ... uja-domkow

i jeszcze szukam chętnych na "pół persy" są 4 ok. 3 tygodniowe, 2 samce już są zaklepane... ale na tym podwórku są jeszcze 3 czy 2, tygodniowe .kotka "ukryła" je gdzieś w piwnicy...
tam jest budka, ale koty są przy piwniczym okienku, w takiej dziurze... za ciepłe miejsce to nie jest... oby sie nie rozchorowały...

http://www.tcz.pl/index.php?p=2,15,0,og ... DOBRE-RECE
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Pon sie 27, 2012 22:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Co powiecie na spotkanie 2 września w niedziele na 17 w caffe aniol?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sie 28, 2012 8:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:Co powiecie na spotkanie 2 września w niedziele na 17 w caffe aniol?

Dla mnie oki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 28, 2012 9:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Umieszczam tu apel o jakąś pomoc:

Zadzwonił do mnie dziś niejaki pan Marian, mieszka w Gdyni na Kacku, ma decyzję eksmisji - podobno musi się wynieść już w tą sobotę!
Ma 11 kotów, nie może ich zabrać ze sobą.

Część kotów jest młodych, niesepełna rocznych, 5 kotów jest całych białych, są też jakieś trikolory. Tylko 2 szt. z tych jedenastu są kastrowane ( 1 kotka i 1 bury kocur).

Ja ze swej strony mogę tam pojechać jutro rano - porobić zdjęcia kotom - zorganizować jakąś akcję na miau, na FB, umieścimy apel o pilne adopcje, może coś zejdzie przez te kilka dni, może termin eksmisji uda się jakoś odwlec.
Potrzebny będzie też apel o pomoc finansową na przygotowanie kotów do adopcji: sterylki, kastracje być może też więcej (nie wiem jeszcze jak u tych kotów ze stanem zdrowia, z pasożytami). Pan Marian oczywiście pieniędzy nie ma.

Potrzebne DT!!!! (ja teraz tego naprawdę nie mogę zaoferować).

Bardzo Was proszę o włączenie się w tą akcję, każdy tyle ile może, chociaż od jutra w promowaniu apeli w internecie.

Nie wiem ile nam się uda zrobić tyle zrobimy, może chociaż mniej z tych kotów trafi do schroniska.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 28, 2012 9:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Monia z tego co wiem na całe białe koty jest zawsze mnóstwo chętnych.Może jakieś ogłoszenia na szybkiego,zdjęcia itp tylko jest problem bo nie można wydać ich bez sterylki :roll:

To jest tragedia.Cały czas boję się co będzie z moimi kotami jak mnie już tu nie będzie
To jest straszne
Czy ten facet musi zostawić je wszystkie czy może zabrać jakieś ze sobą?
Obrazek

aga marczak

Post » Wto sie 28, 2012 9:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:Monia z tego co wiem na całe białe koty jest zawsze mnóstwo chętnych.Może jakieś ogłoszenia na szybkiego,zdjęcia itp tylko jest problem bo nie można wydać ich bez sterylki :roll:

Jutro od rana będę wiedziała jaka jest dokładnie sytuacja, zrobię zdjęcia, ogłoszenia....
Też mam nadzieję, że chociaż białe znajdą domy jakoś ekspresowo.

aga marczak pisze:Czy ten facet musi zostawić je wszystkie czy może zabrać jakieś ze sobą?

Mówi, że nie może żadnego zabrać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 28, 2012 10:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Bardzo przepraszam za OT - czy moglibyśmy Was prosić o wsparcie konkursie KrakVet dla JoKota viewtopic.php?f=1&t=145420 :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto sie 28, 2012 15:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Zaznaczam sobie
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,