Malutka (tri) - zostaje u nas na DS...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 10:50 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Nikt się na razie o Malutka nie dopytuje :(
Nie wiem, może wymagania co do przyszłego domku mam zbyt wygórowane, ale to taka ukochana drobinka, że naprawdę chciałabym, żeby trafiła w dobre ręce...
Tymczasem Malutka rośnie jak na drożdżach (chociaż wciąż jest drobniutka). Jutro idziemy z nią do okulisty i na kolejne szczepienie, to od razu ją zważymy.

A tu Malutka wiecznie spragniona miłości i przytulania:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto wrz 04, 2012 16:17 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Jaka słodka malizna :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto wrz 04, 2012 16:52 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Faktycznie jaka przytulaśna, do kotka jednego, drugiego i nawet do pieska się tuli. Zdjęcia fantastyczne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto wrz 04, 2012 23:52 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Znajdzie domek, jest przecież taka piękna i miziasta a zdjęcia sa boskie a te w objęciach psa to powinno sie pokazywać jak może życ pies z kotem , wielki szacun :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro wrz 05, 2012 12:45 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro wrz 05, 2012 14:15 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

alab108 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=145824

Dziękuję :1luvu:
Zaraz i tam podam link, chociaż tyle tam już linków do kocich piękności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro wrz 05, 2012 15:36 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Ale to Malutka, może zostać tą wybraną kocią pięknością , więc warto ją przedstawiać wszędzie, gdzie się da :1luvu: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro wrz 05, 2012 22:54 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Zaglądam i zaglądam .Ja to nie wiem 8O Czytam i nie wierzę , czy tym ludzikom to na oczy padło ?!? Jak to jest , ze do takiej sliczniej i grzecznej koteczki jeszcze sie nie ustawiła długa kolejka ?!? :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro wrz 05, 2012 22:59 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Justa&Zwierzaki pisze:Znajdzie domek, jest przecież taka piękna i miziasta a zdjęcia sa boskie a te w objęciach psa to powinno sie pokazywać jak może życ pies z kotem , wielki szacun :1luvu:

no widzisz, to jest kolejny przyklad na to, ze powiedzenie "zyc jak pies z kotem" ma calkowicie przeciwne znaczenie do tego, ktore jest wszystkim znane :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 06, 2012 10:42 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

issey32 pisze:To nie był TEN domek.

Tak sobie należy powiedzieć. I tyle.

Nieustająco mam wrażenie, że to szczęście, że mieszkacie tak daleko, bo korciłoby mnie, żeby aplikować jako DS Malutkiej :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw wrz 06, 2012 10:56 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Kaprys2004 pisze:
issey32 pisze:To nie był TEN domek.

Tak sobie należy powiedzieć. I tyle.

Nieustająco mam wrażenie, że to szczęście, że mieszkacie tak daleko, bo korciłoby mnie, żeby aplikować jako DS Malutkiej :wink:

Ale można poszukać transportu :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw wrz 06, 2012 11:33 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Kaprys2004 pisze:Nieustająco mam wrażenie, że to szczęście, że mieszkacie tak daleko, bo korciłoby mnie, żeby aplikować jako DS Malutkiej :wink:

...nieustająco zakochuję się w niej coraz bardziej (choć staram się z tym walczyć), Małżonek to już dawno tu aplikuje jako DS, bo On przecież Malutkiej "mamusią" jest, i po cichu zaciera ręce, że się na razie nikt nie zgłasza :roll:

Ale poszukiwania trwają, ja tego pilnuję :ok:

A teraz jeszcze poszukuję domku dla dwóch prawie rosyjskich niebieskich ur. 20 lipca 2012r. (po rosyjskiej matce, tylko ojciec nie znany). Nie wiem czy to chłopcy czy dziewczynki. Nie są szczepione, więc do domu ich nie wezmę, bo u mnie pewnie pp czai się w kątach. Jak mi się uda, to może w sobotę pojadę je zobaczyć.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw wrz 06, 2012 12:04 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

issey32 pisze:Ale można poszukać transportu :mrgreen:

Nie kuś.. :oops:

Nowa_Sztno pisze:...nieustająco zakochuję się w niej coraz bardziej (choć staram się z tym walczyć), Małżonek to już dawno tu aplikuje jako DS, bo On przecież Malutkiej "mamusią" jest, i po cichu zaciera ręce, że się na razie nikt nie zgłasza :roll:

Ale poszukiwania trwają, ja tego pilnuję :ok:

Rozumiem go, ja miałam to samo..
Odpuść sobie.. Serce to serce. Później możesz mieć do siebie żal, że odpuściłaś tej miłości.. :roll:
I Mąż będzie szczęśliwy i Ty.. :D
Mówię najpoważniej na świecie..
To Twój pierwszy tymczas? :wink:

A niebieskie cuda jedź oczywiście też zobaczyć, choćby ze względów estetycznych :D

Kaprys2004

Post » Czw wrz 06, 2012 12:22 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Pierwszy tymczas (ja przecież nie prowadzę DT, to zbieg okoliczności), chociaż miałam też przyniesioną ze schroniska równolegle z Malutką ciężarną, śliczną, przytulaśną kotkę. Ona od razu zdobyła moje serce, więc wzięłam ja do domu i umówiłam na sterylkę aborcyjną... do dziś mam mieszane uczucia, czy słusznie zrobiłam :( Po sterylce kotka ważyła niecały kilogram i w tym całym osłabieniu... ehhhh :cry: :cry: :cry: Po kilku dniach odeszła, choć do końca o nią walczyliśmy, i jeszcze w domu podawaliśmy jej kroplówki i zastrzyki. Strasznie to mną wstrząsnęło. Za słaba jestem na takie przeżycia, dlatego bardzo podziwiam wszystkich prowadzących DT.

A niebieskie cuda to rodzeństwo mojej kotki z kolejnego miotu. Chętnie bym i ich mamusię zabrała na sterylkę, ale musiałabym najpierw przekonać do niej właściciela kotki, a potem jakoś to logistycznie ogarnąć, bo to 50km ode mnie.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw wrz 06, 2012 12:37 Re: Malutka (tri) - poszukuje swojego DS

Miałam bardzo podobne zdarzenie (jedno zdrowe, drugie umarło), biorąc pierwszego tymczasa.
To zdarzenie też miało ogromny wpływ na moją decyzję o adopcji tego kociaka. Pozostawiony na DT Lesio miał być moim czwartym kotem... Komentarz mojego syna, kiedy usłyszał moją decyzję: "Martwimy się o Ciebie" :lol:

Wiesz, dlaczego zapytałam? Bo jest takie powiedzenie na Forum, że istnieje "klątwa pierwszego tymczasa", co oznacza tylko tyle, że każdy tymczas zawsze zostaje w DT :ryk:

Każdy przyzwoity człowiek na pewno ma mieszane uczucia co do takich sterylek.
Pomyśl jednak o tym, że już urodzone małe chorują, głodują, są zamęczane przez łotrów i umierają w męczarniach, bo nie ma dla nich domków i serc, które by się nimi zajęły.. Temat potwornie trudny..

A niebieską należy ciachnąć, bo jak widać bezkarnie wychodzi.. Na pewno przepiękne są te maluszki, ale.. patrz wyżej.. :roll:

Nieustająco i najpoważniej: zostawcie sobie Trisię :ok:

Mnie będzie wtedu łatwiej zasypiać, kiedy będę wiedziała, że jest już w DS :D
A tak, to będzie mi chodziła po głowie.. :oops:

Kaprys2004

[poprzednia][następna]