Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 11:05 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Jaki stres? Przy dokoceniu podkarpackim kotem? :lol: Będzie SUUUUUper!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 28, 2012 19:13 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Czesio to bezstresowy chłopak, pewnie i Wam się udzieli jego nastrój :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pt cze 29, 2012 15:07 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Pobudka o 2 rano, wyjazd o 3, a o 6 Czesio był już w swoim nowym domku :)
Podróż minęła spokojnie, Czesio na drugim zakręcie zwinął się w kłębek i przespał całą trasę. Musiałam go w samochodzie pod blokiem rozbudzać :D
Czesio jest bardzo odważny i rezolutny. Pozwiedzał wszystkie kąty, załatwił się do kuwetki, powcinał jedzonko. Bardzo był zainteresowany swoją przyrodnią siostrzyczkę Lorcią :) I vice versa :D Lorka prychnęła na niego, pacnęła łapką, ale nie było w tym krzty agresji. Chodziła za nim i pilnowała by nie ruszał jej rzeczy, a Czesio w najlepsze skakał po parapetach, zasunął roletę, podrapał drapaczek itd.

Siedziałam tam godzinę, odwlekałam moment wyjścia jak najdłużej się dało... Nawet teraz płaczę. Ale serce mam spokojne, bo wiem, że Czesio trafił do dobrego domku, gdzie czeka go wszystko co najlepsze :)

Czekam ze zniecierpliwieniem na relacje z pierwszego dnia Czesia w nowym domu :!:

wiewióra11

Post » Pt cze 29, 2012 19:50 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Fantastyczne wiadomości :ok: . Można wiedzieć gdzie ten nowy Czesiowy domek?

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pt cze 29, 2012 20:00 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Czesio od dzisiaj jest krakowiakiem :D
Wieści z domku- Czesio zwiedza, Lorka na niego prycha, obrażona na cały świat.
Znając naturę Czesia, jestem więcej niż pewna, że szybciutko się dogadają :)

wiewióra11

Post » Pt cze 29, 2012 22:26 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Czesio jest przeuroczy - bawi się, pięknie je, zaczepia Lorkę i przychodzi spać na kolana. Troszkę się z Lorką biją, ale tak bez większego przekonania, raczej dla ustalenia hierarchii. Jedno chodzi za drugim, sprawdzają sobie też zawartość misek. :lol: Czesio rano przegonił też Lorkę od miski - nałożyłam obydwojgu, ale Lorce jako starszej ciut więcej. Czesio podszedł do Lorkowej miski i zaczął jeść, ta go obwąchała i poszła sobie zdziwiona 8O . Zobaczymy jak minie pierwsza noc. :)

PS. Towarzystwo właśnie wspólnie pije wodę z wanny :D

llolo

Od: Śro cze 20, 2012 12:10

Post » Sob cze 30, 2012 10:03 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Zapomniałam chyba tutaj wspomnieć o tym, że zawsze ale to zawsze Czesio musiał się dopchać do miski jako pierwszy. Obojętnie czy to była jego miska czy dziewczyn. A podczas jedzenia często warczał :D Stąd to zdziwienie Lorki. Trzeba na pewno Czesia nauczyć, że nie wszystko jest tylko dla niego. Lorci dajcie jako pierwszej jeść, coby się panna całkiem nie obraziła, a Czesia trzymajcie na rękach dopóki nie będzie miał nałożone. U nas po mału zaczynało to trybić :D

wiewióra11

Post » Sob cze 30, 2012 15:59 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

Dziś już jest bardziej kulturalnie - każde poszło do swojej miski.
Noc przetrwaliśmy w miarę spokojnie - kocie towarzystwo ganiało się trochę po domu, były walki, ale Czesio jest twardy i nie daje sobie w kaszę dmuchać :D (raz zauważyliśmy go z pękiem futra Lorki w zębach 8-O )
Przyszedł też nad ranem pomruczeć - a traktorek ma wyjątkowo głosny :1luvu:
Teraz kociaste śpią, taktycznie poukładane w dwóch różnych kątach domu - ale był już pierwszy sukces - wytrzymały obok siebie na jednym fotelu całe 2 minuty. :lol:

llolo

Post » Sob cze 30, 2012 18:33 Re: Czesio- 2mies. kociak o egzotycznej urodzie- szuka domu!

No przecież jest fantastycznie :lol: Wystarczy poczytać na forum o dokoceniach, gdzie koty walczą, feliway w kontakcie, izolowanie kotów...itd.A tutaj? Tylko się cieszyć!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 01, 2012 19:01 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Nasze dziewczyny ewidentnie tęsknią za Czesiem. Podobno są okropnie słitaśne, przytulają się, mruczą i ugniatają jak nigdy. Sara wylizała wiewiórowi całą twarz :D
My też tęsknimy i czekamy na jakieś zdjęcia z dokocenia :)

wiewióra11

Post » Nie lip 01, 2012 20:23 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Czesio jest fantastyczny - radosny, energiczny i kontaktowy. Z Lorka na razie się głównie bija, ale raczej dla zabawy, nieagresywnie. Lorka nie do końca umie się z nim bawić zabawkami, na razie przygląda się jak Czesio szaleje. Probowala go raz umyc, ale Czesio ja ugryzł. :lol: Nie przeszkadzamy im, musza się dotrzeć. :)

Obrazek

Obrazek

llolo

Post » Nie lip 01, 2012 20:48 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dzięki za piękne zdjęcia!
Tak, Czesio nie lubi jak się go myje. Sara uwielbiała go myć, a on w tym czasie kopał ją szłapkami albo gryzł po łapach itp. A jeśli chodzi o zabawę, to chyba nie ma lepszej niż zabawa w gryzionko i napadanko, więc widzę, że u Was jest pełny sukces :D

wiewióra11

Post » Nie lip 01, 2012 20:50 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Cudne fotki, super dokocenie :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lip 01, 2012 20:57 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Heh, aż tak całkiem różowo nie jest - momenty, w ktorych leża obok siebie spokojnie na razie sa nieliczne. :lol: I bija się rzeczywiście dużo, Czesio tylko warczy poirytowany, bo Lorka jest dla niego za silna, ale sam ja zaczepia :lol: Pazury na szczęście nie idą w ruch. Postaram się wrzucić lepsze zdjęcia jak znajdę aparat ;)

A i trzeba uważać w nocy - Czesio atakuje wystajace spod kołdry stopy. :D

llolo

Post » Pon lip 02, 2012 9:16 Re: Czesio- kociak o egzotycznej urodzie... Ma Dom!

Te paluchy na zdjeciu przy miskach :ryk: :ryk: :ryk:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

[poprzednia][następna]