EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI DO ADOPCJI FOTKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 20:09 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:królik z zamrażarki a fuuuuuuuuuuuuuj. :twisted:

Serniczku ten to hmm doktorek ? :wink:

A co Dorciu nie wiesz co zalega w zamrażalkach :?

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro maja 02, 2012 20:19 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

nie o to chodzi zeby złapać królika ,tylko żeby gonić :mrgreen: a zamrożony no cóż .....

Byłam z piesami ,nakarmiłam Burasię teraz czas do łóżka :lol: znów :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro maja 02, 2012 20:24 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:nie o to chodzi zeby złapać królika ,tylko żeby gonić :mrgreen: a zamrożony no cóż .....

Byłam z piesami ,nakarmiłam Burasię teraz czas do łóżka :lol: znów :oops:

Tak się naganiałam za chłopakami,ze zaraz je wsadzę do zamrażalki ,swój łeb już wsadziłam,by ochłonąć :mrgreen:Dziewczyny nie zdążyły się schować :lol: A ja zaraz idę ze piesem

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro maja 02, 2012 20:32 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

ja już idę do łóżka ,Boidupka mnie wzywa :mrgreen:
dobrej nocki :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro maja 02, 2012 20:49 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

A mnie najbardziej się podoba - z polskich aktorów młodego pokolenia - Szymon Bobrowski :D
Jest wg mnie baardzo przystojny, a do tego jest świetnym aktorem i ma .... cos zniewalającego w swojej twarzy ...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Szymon_Bobrowski

Dobranoc i .... milych snow
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw maja 03, 2012 7:26 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Witam z rana .
Pobudka o 5 ...a w nocy i tak kiepsko ,za to każde przebudzenie to oczyszczanie paszczy z kłaków :twisted:
przez ten nochal usypiam normalnie ,a budzę się z paszczą rozwartą ..zakłaczaną :twisted:
dobrze że mi jakiejś myszy tam nie wrzuciły :smiech3:

kawka wypita (używam wielkiego określenia KAWKA :lol: )
a śniły mi sie kupy ,wielkie ogromne i psy jakieś do domu sprowadziłam :crying: wypuściłam na dwór a tam ogromne kałuże i ten jeden wpadł i z dużego zrobił się mały :roll:

Pokaże wam też oczka Białej Boidupki ,jak dobrze dobrane leczenie daje efekty :wink: oczywiście oczka nadal płyną ale nie tak i nie na czerwono.
Poza tym dziewczyna częściej ma oczy szeroko rozwarte ..teraz np. ma zamknięte i widać że boli .ale przed chwilą się bawiła .
Strasznie jestem ciekawa czy ta operacja przyniesie jej ulgę :roll:

Moje dziecko zadzwoniło o ..północy .
Mamo skończył się właśnie kominek ..było ognisko ,krąg ,każdy musiał powiedzieć cos dobrego o drugiej osobie..i mówi mamo Ola się rozpłakała jak mówiła ,ale sam miał głos wzruszony :wink:
za to Ola powiedziała że pomyślała o mnie i wiedziała że ja tez bym ryczała (a wcale nie ,ja tffarda jezdem :twisted: )i że prawie wszyscy płakali .
Moje dzieciuchy kochane :mrgreen:
Będą mieli cudne wspomnienia . :1luvu:

Kotinko ,chyba znam tego aktora tylko nie wiem skąd ..gdzie grał ?
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 7:41 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Nadal nic na ten katar nie bierzesz ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw maja 03, 2012 7:47 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

biorę ,krople do nosa ,odtyka się bo z zatkanym ja nie żyje :oops: ale widzę ze antybiotyk już działa ,bo tak bardzo nie boli w klacie jak kaszlę .
a u ciebie też już lepiej ?
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 7:50 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

ja dziś do pracy ,tam dopiero się za kaszlę i smarcze :roll: mam nadzieje że możemy zrobić i wyjść..
:roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 7:51 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:biorę ,krople do nosa ,odtyka się bo z zatkanym ja nie żyje :oops: ale widzę ze antybiotyk już działa ,bo tak bardzo nie boli w klacie jak kaszlę .
a u ciebie też już lepiej ?

antybiotyk kończę i nadal świsty :(
ale mam zwiększone dawki leków ,biorę Oxodil,Miflonide i teraz mam dodany Montelukast Sandoz
spirometria wczorajsza mnie załamała
Ale o tyle lepiej ,że nie dusi mnie :)
Myślałam ,żeby spróbować na katar Sinekod
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw maja 03, 2012 7:55 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:ja dziś do pracy ,tam dopiero się za kaszlę i smarcze :roll: mam nadzieje że możemy zrobić i wyjść..
:roll:

mi wczoraj lekarz powiedział ,że mogę zwiększać dawki jak jest gorzej z kaszlem
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw maja 03, 2012 8:04 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

Miflonide i Oxodil brałam parę lat wstecz ,ale wspomagałam się jeszcze Berotekiem.
Odkąd ustawiona jestem na Symbikorcie jest tego do używania mniej i skuteczniej ..nie znam za to tego Montelukast S.
rzeżączka jestem okropna ,słychać na odległość ale nie mam częstych skurczy oskrzeli ,mniej dusi ...zaciska tylko przy kaszlu .
Na szczęście Eufilina robi swoje no i Polkortolon w który nie wchodź jak nie musisz.

Sinecod mi nie pomagał ,moje dziecię :wink: brało ale jemu najbardziej pomaga Singular.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 03, 2012 8:08 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dorcia44 pisze:Miflonide i Oxodil brałam parę lat wstecz ,ale wspomagałam się jeszcze Berotekiem.
Odkąd ustawiona jestem na Symbikorcie jest tego do używania mniej i skuteczniej ..nie znam za to tego Montelukast S.
rzeżączka jestem okropna ,słychać na odległość ale nie mam częstych skurczy oskrzeli ,mniej dusi ...zaciska tylko przy kaszlu .
Na szczęście Eufilina robi swoje no i Polkortolon w który nie wchodź jak nie musisz.

Sinecod mi nie pomagał ,moje dziecię :wink: brało ale jemu najbardziej pomaga Singular.

Montelukast to zamiennik Singularu
moje dzieci brały Singular ,w starym mieszkaniu wilgotnym jak ciągle chorowały
i jeszcze trzeba uważać na aspirynę i pochodne aspiryny ,nawet Scorbolamid może zaszkodzić
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw maja 03, 2012 8:10 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

a może chcesz Sinupret na katar?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw maja 03, 2012 8:35 Re: BOIDUPKA OPERACJA 11MAJA kolejna seta i kolejny rok bez

dzięki słonko ,Sinupret mam ,kiedyś Bartek dostał od lekarza takie darmowe próbki .
Ja jak nie wezmę swojej porcji to nic nie pomoże.
Najważniejsze że mija .
Przed urodzeniem syna większość czasu spędzałam w szpitalach ,gdzieś tak jak Bartek miał 6-8 lat wszystko się z lekka wyciszyło.
Na tyle że nie kursuje po szpitalach .
Nawet czasowo mogę odstawiać steryd .
Nie biorę też eufiliny dożylnie ani hydrokortyzonu ,a to już zawsze musiałam mieć pod ręką ,musiałam sama nauczyć sie robić dożylnie zastrzyki bo pogotowie było za wolne :roll:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]