poppe pisze:Siemka bylem u swojej wetki, kazala mi dzis zrobic jeszcze jedna kroplowke odstawione mam miec antybiotyki, dostalem do piatku zastrzyki przeciwzapalne, i w piatek mam przyjechac z kotem na czczo na pobranie krwi aby zrobic morfologie i jonogram na nowo, mowilaa ze kot ma niewydolnosc nerek, ale ze niby jeszcze nie jest zle i ze zamowi mi na piatek jakies tam tabletki ktore mam kotu podawac do konca jego zywota, ktore to tabletki maja hamowac wloknienie tych nerek i odbudowywac, a mowila ze odnosnie nerek ze dieta z niska wartoscia bialka np royal renal no ale tutaj pisalyscie mi co innego ze to nie nerkowiec czy ja cos zle pojmuje po czym stwierdzilyscie ze to nie nerkowiec a wetka mowi ze ma wloknienie i nie pelna wydolnosc nerek?, prosze blue i reszta pomocnikow odpiszcie co wy na to...... pozdrawiam
Aha jonogram i krew pelne badania chce wszystkie jony itd aby oznaczyli
Przy podejrzeniu niewydolności nerek nie wolno podawać NSAIDS czyli leków przeciw zapalnych!
Nie rozumiem na co i jak leczony jest kot.
A i wyboldowane i podkreślone przeze mnie: jak nazywają się te tabletki, chętnie zakupię dla mojego zaprzyjaźnionego kota chorego na przewlekłą niewydolność nerek...