Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 17:36 Re: Koty Darłowo- kotki na wykoceniu..kicia z wioski ciachni

Nie mogę złapać Maćka :( Wczoraj, dzisiaj... Wczoraj nie dał do siebie podejść, miałam go w rękach i mi się wyrwał, jest bardzo wystraszony, a wygląda najgorzej z całej czwórki :( Dzisiaj go nie było :(
Ktoś nam je chyba truje... Jedynie Fibi wygląda na zdrową. Reszta kotów ma brzydką, sterczącą sierść, wyłysienia, jest strasznie chuda... Nie możliwe, żeby była to grzybica, bo karmicielka na bank już by się zaraziła, prawda ? Nie możliwe, żeby koty były takie chude, bo codziennie mają jedzenie !
Przydałoby się im jakieś gospodarstwo, a Fibi może dom z ogrodem z cierpliwym opiekunem... :( , bo może być coraz gorzej :(

Dzisiaj Ania miała ostatni zastrzyk i zdjęcie szwów. Nie wiem sama, co robić. Nie załatwia się do kuwetki.. :( Oddać ją z powrotem na gospodarstwo ? Nie chcę potem znowu zastanawiać się co z kotem, bo dom zerwie kontakt... Będę donosiła jej i innym kotom co jakiś czas karmę... Została tam chyba tylko jedna kotka ( niestety kotna i w nie za ciekawym stanie.. ), a reszta to kocury... Muszę na nią jakoś zapolować, byłoby wtedy dobrze. Co wy o tym myślicie ?

Wydatki:
-20,20zł- bilety, :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: dziś byłam z siostrą + z wczoraj

Wpłaty:
-200zł- Tomasz P., Warszawa,
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 09, 2012 10:15 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

chyba trucie kotów daje inne objawy.
(miałam otrutego-z trudem odrarowałam- a futerko miał piękne i ma piękne do dziś)

poczytaj w necie o tych objawach-ty je znasz najlepiej. Brzydkie futerko i wychudzenie to prędzej zarobaczenie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro maja 09, 2012 21:26 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

smarti pisze:chyba trucie kotów daje inne objawy.
(miałam otrutego-z trudem odrarowałam- a futerko miał piękne i ma piękne do dziś)

poczytaj w necie o tych objawach-ty je znasz najlepiej. Brzydkie futerko i wychudzenie to prędzej zarobaczenie.

Nie wygląda mi to na zarobaczenie. Koty wyglądają tak, jakby ktoś je skubał z sierści, a Maciek to już w ogóle... wygląda najgorzej. Mój telefon jest kiepski, może uda mi się pożyczyć od siostry i zrobić coś lepszego... wstawię wtedy na forum i sami ocenicie, co to może być :(

Na szybko jeszcze napisze, że jutro jadę usypiać kocięta... Koleżanka powiedziała mi, że ich podwórkowa kotka okociła się i ma 5 maluchów. Jednego jej zostawiamy, żeby zeszło jakoś mleko.... Dobrze robię ? Czy zabierać cały miot ?
Jest tam też druga kotka, na oko koleżanki już na wykoceniu. Jutro może uda mi się ją zobaczyć, to sprawdzę na jakim jest etapie. Wezmę w razie co transporter, to od razu może pójdzie na sterylkę...
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 10, 2012 13:11 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

4 maleństwa uśpione :( [*]
Nie dałam rady sprawdzić drugiej kotki, bo koleżanka nie miała dziś czasu... Postaram się jutro tam zajść.

Znajoma kociara podesłała mi taki myk!: http://www.youtube.com/watch?v=UvZ-LXKbpT0

Myślicie, że zadziała to na dziczki ? 8O Niektóre kotki dają mi do siebie czasami trochę podejść, pogłaskać... :twisted: Tylko najgorsze będzie, jak nawieje ze spinaczem, bo nie zadziała... :roll:
Ktoś napisał tak:
Tu chodzi o to, że na karku kota jest skóra pozbawiona zakończeń nerwowych. Gdy kot jest młody, jego matka trzyma go w pyszczku, za skórę na karku. Koty, które wychowywane były przez matkę, przez całe dzieciństwo, są przyzwyczajone do tego uczucia, ale podczas gdy matka niosła kota w pyszczku, kot ten nie mógł się ruszać. Nawyk ten zostaje kotu do końca życia. Ot, cała filozofia.
To prawda ?
Szczerze, zszokował mnie ten filmik. Czy to właśnie tak się dzieje ?

Stópka była dziś u weta. Sika krwią.
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 10, 2012 17:45 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

kinia098 pisze:4 maleństwa uśpione :( [*]
Nie dałam rady sprawdzić drugiej kotki, bo koleżanka nie miała dziś czasu... Postaram się jutro tam zajść.

Znajoma kociara podesłała mi taki myk!: http://www.youtube.com/watch?v=UvZ-LXKbpT0

Myślicie, że zadziała to na dziczki ? 8O Niektóre kotki dają mi do siebie czasami trochę podejść, pogłaskać... :twisted: Tylko najgorsze będzie, jak nawieje ze spinaczem, bo nie zadziała... :roll:
Ktoś napisał tak:
Tu chodzi o to, że na karku kota jest skóra pozbawiona zakończeń nerwowych. Gdy kot jest młody, jego matka trzyma go w pyszczku, za skórę na karku. Koty, które wychowywane były przez matkę, przez całe dzieciństwo, są przyzwyczajone do tego uczucia, ale podczas gdy matka niosła kota w pyszczku, kot ten nie mógł się ruszać. Nawyk ten zostaje kotu do końca życia. Ot, cała filozofia.
To prawda ?
Szczerze, zszokował mnie ten filmik. Czy to właśnie tak się dzieje ?
Stópka była dziś u weta. Sika krwią.

Przetestowałabym na swoich kotach ale jakoś się boję sprawić im ból.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw maja 10, 2012 18:12 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

Dyktatura pisze:
Przetestowałabym na swoich kotach ale jakoś się boję sprawić im ból.

Ale to sprawia aż tak duży ból ? Wydaje mi się, że chyba niee.. Ja postaram się kupić spinacz i sprawdzę ;)

Anie odwiozłyśmy dziś na gospodarstwo. Zawiozłyśmy też trochę karmy. Koty i psy jadły z dużym smakiem... Jest tam już tylko jedna ciężarna kotka. Reszta, czyli 3 koty, to kocury.
Obrazek

Obrazek

Jeszcze u nas
Obrazek

Szczeniorki będą szukały domków. I ich mamusia Perłą również.
Obrazek

Obrazek

I na koniec moje uszy ;)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 11, 2012 10:09 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

jak wyglądają jakby ktoś skubał je z sierści to może być
uczulenie na pchły-odpchlić,
uczulenie na cokolwiek-(?),
pogryzienie a po tym wylizywanie sobie sierści-wtedy trzeba by podac antybiotyk.

a ile tych kotów z takim wyglądem?
radziłaś się wetów na ten temat?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt maja 11, 2012 12:58 Re: Koty Darłowo- trują koty ?! str 7.

smarti pisze:jak wyglądają jakby ktoś skubał je z sierści to może być
uczulenie na pchły-odpchlić,
uczulenie na cokolwiek-(?),
pogryzienie a po tym wylizywanie sobie sierści-wtedy trzeba by podac antybiotyk.

a ile tych kotów z takim wyglądem?
radziłaś się wetów na ten temat?

Uspokoiłaś mnie trochę, że to raczej nie podtruwanie. Uf.
Pytałam weta, czy to może być trucie i kiwnął głową, że możliwe, że któryś z sąsiadów kotów nie lubi...
Są 3 koty. Maciek wygląda najgorzej, a w dodatku ma okropną ranę po kastracji i nie daje się złapać. Amorek wygląda najlepiej. Jest jeszcze Nieśmiałka, w średnim stanie.

Mój były tymczas z gnidami. Pamiętacie ? ;) Szalony, ty go wiozłaś :D
Obrazek

Obrazek

I moja ukochana Pusia :)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 11, 2012 14:50 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

kurcze,jak ma ranę po kastracji to podawaj mu antybiotyk w tabl.przynajmniej raz dziennie !
hostamox, synergal.
bo bez tego może być bardzo żle.

smarti

Post » Sob maja 12, 2012 12:42 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

smarti pisze:kurcze,jak ma ranę po kastracji to podawaj mu antybiotyk w tabl.przynajmniej raz dziennie !
hostamox, synergal.
bo bez tego może być bardzo żle.

Najgorsze jest to, że od kilku dni nie widzę tam żadnych kotów... dziś też specjalnie poszłam, żeby zobaczyć czy któryś jest i ani jednego :( Widziałam ostatnio tylko Nieśmiałkę :( Ale może to tylko wina cieplejszych dni...

Ciężarna. Mogłabym ją dzisiaj mieć. Dała mi się pogłaskać, w ogóle się nie bała. Na złość nie miałam transportera. Nie znoszę takich sytuacji.
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Sob maja 12, 2012 14:24 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

Dzwoniła karmicielka z działek. Z 3 kotek przychodzi tylko 1. Sąsiedzi są strasznie przeciwni kotom. Kobieta nie ma pojęcia, co stało się z pozostałymi dwoma kotkami. Nie ma ich już dłuższy czas. W poniedziałek jadę to sprawdzić.
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 13, 2012 8:39 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

no a propos ciężarnej-w tym okresie widzę ze bez transportera nie powinnaś nawet wychodzić z domu ..

smarti

Post » Pon maja 14, 2012 17:58 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

smarti pisze:no a propos ciężarnej-w tym okresie widzę ze bez transportera nie powinnaś nawet wychodzić z domu ..

Żebyś wiedziała.. :roll: Jak tylko będę mieć swoje auto, to zapewne transporter bagażnika nie będzie opuszczał.. :roll:

Niestety, z jedną kotką- od koleżanki- nie zdążyłam... Kolejne 5 maluchów. Zostawiamy znowu jednego. :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 15, 2012 9:26 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

kinia098 pisze:
smarti pisze:no a propos ciężarnej-w tym okresie widzę ze bez transportera nie powinnaś nawet wychodzić z domu ..

Żebyś wiedziała.. :roll: Jak tylko będę mieć swoje auto, to zapewne transporter bagażnika nie będzie opuszczał.. :roll:

Niestety, z jedną kotką- od koleżanki- nie zdążyłam... Kolejne 5 maluchów. Zostawiamy znowu jednego. :cry:

Nie chcę się wcinać, ale albo zostawiamy dwa, albo żadnego. Taki jeden kotek gdy dorasta nie ma partnera do zabawy, nie może się w pełni rozwijać socjalnie.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Wto maja 15, 2012 19:33 Re: Koty Darłowo- 3 ciężarówkiiii... zdążę ? :(

mirmilka pisze:
kinia098 pisze:

Nie chcę się wcinać, ale albo zostawiamy dwa, albo żadnego. Taki jeden kotek gdy dorasta nie ma partnera do zabawy, nie może się w pełni rozwijać socjalnie.

Jest tam jeden kotek od drugiej kotki, więc będą dwa.

Udało się, udało ! Siostra zwabiła do transportera koleżankę kici Ani ! Uf. Jutro sterylka. Kotka jest chuda, czuć jej kości, miednicę... Na podwórku ciężko było ją dotknąć, ale w domu w klatce ładnie daje się głaskać, mruczy, wywala brzuszek.... Będę musiała ją podkarmić i trochę podleczyć, zanim wróci z powrotem na gospodarstwo.
:dance:
Obrazek

Obrazek

Na osłodę :)
Obrazek

Widzi ktoś ? :)
Obrazek

Słodziaczek :1luvu:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098