Pakt Czarownic XXXI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 23:41 Re: Pakt Czarownic XXXI

Asia_Siunia pisze:

Sol...popełniłam speszoliforju pkt.8 :mrgreen: [/color]

Khyyy siostro Przodujaca Nie Tylko W Pracy - czuje sie zaszczycona i dziekuje za uznanie wzgledem ekwilibrystyki, gwarowego zamilowania i PaktFlesza :)

Zjadlam dzis szesc paczkow,byloby wiecej ale mi sie nie chcialo do Biedronki jechac - tam byly BOSKIE po 78 gr za sztuke, z lukrem splywajacym seksownie po okraglych brzegach, mniammmm...Jestem paczkoholiczka i wcale nie zamierzam sie z tego leczyc :twisted:

Jestem, jestem - mam problemy z laptopem, internetem i paroma innymi sprawami. Dotarlam przez zaspy (ale czad :D zima przyszla, heh, no jaja nie z tej ziemi, conie? ;) ) A na dodatek nie mam czasu bo podlapalam prace!! Na dwa miesiace na razie ale dobre i to. Pracuje w tym co lubie czyli w kadrach w jednej firmie w Katowicach i wstaje codzien o piatej rano bo 06.05 mam busa, na 7.30 jestem w pracy. Co prawda warunki sa trudne ale za to jakie widoki.... :)

A z niusow ostatnich to w sumie nic ciekawego, dostalam od Tesciowej dywanik do lazienki i odwiedzily nas juz dwie osoby z Krakowa 8O 8O Kule, wychodzi na to ze jednak nie mieszkam na koncu swiata :twisted:

Becia, dziekuje Ci ze odwazylas sie zaufac obcej kobiecie - to piekny gest. Owszem jest wielu oszustow i nieuczciwych ludzi, ale prawda jest taka ze coraz wiecej ludzi po prostu nie stac na podstawowe zwyczajne produkty... Nigdy nie zapomne historii jednej pani, ktora dostala paczke od rodziny. I ucieszyla sie z cukru. Bo ona slodzi rzadko kawe czy herbate i wylacznie daje pol lyzeczki. To dla niej luksus, dlatego tak rzadko sobie na niego pozwala.
Chore mamy czasy. Dlatego my musimy byc zdrowi. Bo egoizm i znieczulica to najgorsze choroby spoleczne, na to niestety nie ma szczepionki.

Sorki ze tak chaotycznie ale od poltorej godziny powinnam spoczywac w lozu oblozona kotamy, psem, wsrod moich poduszek i z Wienczyslawem pod pacha. Spac mi sie chce - cholera juz piatek jutro, ale ten czas zlecial:)
Jakbym sie nie odzywala to pawdopodobnie problemy z laptopem lub siecia siewlacza.
Dobrego PIATKU, kochane Wiedzmy weekend on tour!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 17, 2012 8:11 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:U was nie robią?
Oj, to przykro :roll:

Sa jakies ale tylko takie z dziurka, hamerykanskie ;). Nie ma to jak prawdziwy paczek made in Poland...
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt lut 17, 2012 8:38 Re: Pakt Czarownic XXXI

Chyba bym jednak zaczęła piec na obczyźnie chlebek i drożdżowe ciasta :roll:
Czasem jak coś człowieka weźmie ... to można zejść z chciejstwa :roll: :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 17, 2012 11:27 Re: Pakt Czarownic XXXI

:!: :!: :!: Dziś mamy 17 lutego...przypominam, że nie mamy kandydatur na luty ... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt lut 17, 2012 12:35 Re: Pakt Czarownic XXXI

Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc!
przelew dotarł

Obrazek
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt lut 17, 2012 13:09 Re: Pakt Czarownic XXXI

Asia_Siunia pisze: :!: :!: :!: Dziś mamy 17 lutego...przypominam, że nie mamy kandydatur na luty ... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Siostra Przodująca ma rację!!! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt lut 17, 2012 14:29 Re: Pakt Czarownic XXXI

villemo5 pisze:
Asia_Siunia pisze: :!: :!: :!: Dziś mamy 17 lutego...przypominam, że nie mamy kandydatur na luty ... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Siostra Przodująca ma rację!!! :ok:

Siostra Przodująca = Przodownica? :mrgreen:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt lut 17, 2012 15:02 Re: Pakt Czarownic XXXI

Drogie Czarownice, zgłaszam więc koty u BOZENY Z WISNIEWA.
Kotów u niej dużo, starszych , schorowanych, plusiastych... Ratunek u niej znajdą wszystkie potrzebujące zwierzęta.

BOZENAZWISNIEWA pisze:
puszatek pisze:jak Czarnuszek i...reszta futerek :?: :D

Czarnuszek słabo :( ledwo mu kolacji troche wcisnełam,zasmarkany ..ja juz na prawde nie wiem co się dzieje.On ma takie "fazy'.... :roll: kilka razy mu nosio czyściłam dzisiaj i ściagałam gruszką dla niemowląt i teraz wieczorem z lewej dziurki duzo sie lało.Gil zielonkawy,ale wodnisty....(włąsnie wskoczył smarkac na monitor :? )tu lezy od kiedy pamietam ręczniczek,wiec niech smarkoli do woli)

Koty dostały dzisiaj gotowanego kurczaka na obiado-kolację....Sniezek,Ruben, Rumcajs, Czarcik mieso z indyka chude....Daisy tez dostała,ale z trzustkowa pomieszane...
Nora tak sie opchala kurczakiem ,ze wymiotkowo miałam....ale je juz suche,więc łapczywosc nie popłaca....
Sniezek sika bez "buczenia" i juz bez krwi....ładnie zjadł i wyglada dzisiaj na zadowolonego wieczorkiem,musiałam tego kolosa ponosic na raczkach troszke,więc posiedziałm sobie przed kominkiem lulajac białaska....On kiedys tak uciekał,a teraz czeka ,az go mocno scisne i "wycisne"
Abbusi białaczkowej ku zdziwienu synka udalo mi sie zapodac leki (bo smarcze)i jadła z reki kolacyjke delikatnie łapiac zebkami-nie było zadnego ciosu łapą :lol: a to sukces
Posiedziałam z moja staruszka KamciĄ troszke na dworze,dostała mięcha ,warzyw i odrobine suchego jej rosołem namoczyłam.Leki musiała zjesc..i zjadła....Jutro jak siły mi pozwola wyjde z nia na spacerek z dziecmi,ale ślisko jest na drodze,a ja ledwo dycham....no,ale mus to mus,chłopaki mi durnieja bez spacerów i suka szczeka ,bo jak cieplej to codziennie łazimy,a teraz jestem:kichne/siknę :oops: i sie poodmrazałam troszke
Daisy grzybek pod noskiem wywalił :roll: troszke po smarowaniu zeszło...Nitka pojedzie do kontroli znowu (to ta co tak sobie siersc gubi nerwowo i ciagle z lewa spojówka ma problem-agresywna do Duna).Boje sie,zeby ten stan zapalny w jakis wrzód się nie zamienił.Dzisiaj ganiałam ja ze sciera i zamknełam w pokoju.Odpaliło jej równo jak makaron wałkowałam i Diuna atakowała jak dzicz ...On teraz mieszka sobie w pokoju9w sypialni z Czarnuszkiem)mały sie w niego wtula i sobie leza.Dune jest negatywny w 100%,zaszczepiony....zdrowy,mały strasznie szuka kontaktu,no ,ale musi wyzdrowieć ...inaczej nie bardzo ma manewry w domu....

O jej walce o każdego kociaka można poczytać na wątku viewtopic.php?f=1&t=137587
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt lut 17, 2012 15:40 Re: Pakt Czarownic XXXI

Anna Rylska pisze:Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc!
przelew dotarł
Cała przyjemnosc po naszej stronie :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lut 17, 2012 16:51 Re: Pakt Czarownic XXXI

Nie lubię narzekać, naprawdę nie lubię... Ale dziś muszę...
Z powodu prac terminowych mamy teraz nawał pracy. Wstałam o 5, żeby być w pracy przed 7... Okazało się, że trochę nas zasypało, więc wyjazd się opóźnił (droga do nas nie jest odśnieżana), ale przed 7 byliśmy gotowi do wyjścia. Samochód jednak miał inne plany na dzisiejszy dzień :evil: Małż podłączył go do ładowania, dolał "ciepłego" paliwa (ostatnio kupił na jednej z głównych stacji paliwo chrzczone i kilka dni temu nam zamarzło) i nic... Zrobiła się godzina 9. Mieszkam niby niedaleko miasta, ale u nas jeżdżą tylko PKS-y i nie jesteśmy pierwszym/ostatnim przystankiem, więc strach pomyśleć według jakiego rozkładu dziś jechały (bo, przypominam, zasypało nas). Do najbliższego przystanku autobusu miejskiego mamy jakieś 4 km - latem to przyjemny spacer, ale zimą po lodzie niekoniecznie... Szczególnie w stroju "biurowym". Wokół mamy sąsiadów, ale nikt nie pracuje - sami emerytowani 40-letni policjanci, żołnierze itp... Małż zadzwonił w końcu do kolegi i dzięki jego uprzejmości dotarłam do pracy chwilę przed 10... Ale zanim dotarłam, tuż przed wyjściem z domu, spadłam sobie ze schodów... Niby nic się nie stało, ale kostka, biodro i ręka bolą... No i siedzę teraz licząc na powrót do domu z rodzicami około 19. Oczy mam załzawione od gapienia się w monitor, a obok leży jeszcze spora kupka teczek do zrobienia... Jeśli dziś tego ni zrobię (a szanse są niewielkie) czeka mnie przyjazd jutro. PKS-em, bo samochód zaniemógł na dobre :evil: Ja chcę do domu!!! :crying:

Doczytam później, teraz wracam do teczek... :(

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt lut 17, 2012 18:45 Re: Pakt Czarownic XXXI

Myślę,że może w lutym warto postawić na sterylki , żeby nie wspierać za jakiś czas kolejnego wynędzniałego i chorego stada.
Moja propozycja to koty z Zakopanego a pomoc z Paktu poszłaby na sterylki bo chyba tego im teraz trzeba, żeby " wyczyścić" choć to jedno miejsce.
grzanka.ch pisze:W Zakopanem żyje grupa kotów dokarmiana przez starszą panią. Koty są zadbane i jedyne, czego im brakuje to sterylizacja. Więcej na ich temat możecie przeczytać tutaj: viewtopic.php?f=1&t=137467&start=45.
Wiosna zbliża się wielkimi krokami, lada dzień pojawią się kocięta...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt lut 17, 2012 19:33 Re: Pakt Czarownic XXXI

Becialigator w formie olimpijskiej :!:

Doskonała propozycja :piwa: :piwa:

Nie wiem jak reszta ale ja też nie mam przekonania do kandydatur o mało wyrazistym celu. Nie wiem jak to ująć, ciężki dzień miałam :roll:
A sterylki - zawsze :ok:
Beciu -powiesz coś więcej?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 17, 2012 19:40 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:Becialigator w formie olimpijskiej :!:

Doskonała propozycja :piwa: :piwa:

Nie wiem jak reszta ale ja też nie mam przekonania do kandydatur o mało wyrazistym celu. Nie wiem jak to ująć, ciężki dzień miałam :roll:
A sterylki - zawsze :ok:
Beciu -powiesz coś więcej?

Gdybym tylko mogła to bym wyłapała na sterylki wszystko co się rusza w promieniu 100km...powód?
Oszczane drzwi i smród nie do opisania od kilku dni....tak się rodzą mity,że w domu gdzie jest kot musi śmierdzieć.. :evil: :evil: :evil: ..
A tak na serio - sterylek nigdy nie będzie za dużo i w sumie nie ważne czy to Zakopane, Toruń czy nie wiem co tam jeszcze ..akurat na Zakopane teraz może padnie..
Wiadomo,że TO PODSTAWA pomagania...
Moja propozycja jest taka, a jak ktoś ma lepsze miejsce i bardzie pilne to możemy wybrać ...po to w końcu głosujemy nie :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt lut 17, 2012 19:52 Re: Pakt Czarownic XXXI

Święte słowa Siostro :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pt lut 17, 2012 19:58 Re: Pakt Czarownic XXXI

AYO pisze:Święte słowa Siostro :piwa:

AYO dzięki za pochwały,ale to natchnienie przyszło do mnie jakoś tak ...niespodziewanie.. 8)
Poprosiłam ,aby Tosza opisała w kilku zdaniach jak wygląda u nich sprawa sterylek ,żeby był jasny obraz.
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]