APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 03, 2012 15:54 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

najnowsze wieści z frontu..

Juliusz i Cezar na otwartej wojnie z okazji wiosennego pobudzenia hormonów. niekwestionowany zwycięzca ma gdzieś swoją niepełnosprawność i nawet na mnie fuczy i macha pazurkami. Juliusz zaskoczony takim obrotem sprawy, na początku się wystraszył, a teraz powoli uspokaja. Czesiu w gotowości bojowej zaraz zacznie chodzić na 4 łapkach ( o czym każdy wie ze potrafi, tylko mu się nie chce) w pogoni za obiektem do demonstracji pierwszeństwa w stadzie czyli w skrócie JUlkiem :P

po zachowaniach kota wiadomo, ze już wiosna i zadna prognoza pogody mi nieporzebna.. :ryk:

idę po mopa, znaczenie terenu w mojej kuchni sięgneło zenitu.. oby moja szefowa okazała sie wyrozumiała i wypłata pokryła cudownie kastrację Juliusza i Cezara.. :kotek:
powiedz tylko : kici kici..
Obrazek

[*] MRAU odszedł w straszliwym wypadku 27.10.2011 :(

kcramzes

Od: Wto mar 29, 2011 15:25

Post » Sob mar 03, 2012 16:21 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

:ok:

Wesolo masz i aromatycznie :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob mar 03, 2012 16:33 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

że wesoło to dobrze ,gorzej że aromatycznie :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon mar 12, 2012 21:22 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Helooooo... :kotek: ...Jak się mają Trzej Muszkieterowie??...co u was słychać...jak żyjecie?

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Śro mar 14, 2012 21:03 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

PUK...PUK ...kcramzes...czy wszystko w porządku?

Millena

Post » Czw mar 15, 2012 0:48 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Może jakieś zdjęcia chociaż?

felin

Post » Czw mar 15, 2012 17:59 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

już ładuję aparat :) chciałam zrobić dziś jak obiadały we trójkę :) i się okazało że aparat nie naładowany.. :(

przepraszam za brak wieści, ale miałam urwanie głowy. zacznę od tego ze Juliusz i Cezar były w poniedziałek na kastracji :D :ryk:

nie wyglądąły na chodzące szczęście...

u Juliuszka wszystko przebiegło ok, byliśmy u p.dr Marszałek na Więckowskiego :) super było :) Dostał narkozy troszkę i po 20 min było po sprawie a kotek ze srebrnym tyłeczkiem zajmował się ogólnym odzyskiwaniem świadomości i paczeniem wokół :) teraz czuje się bosko :) poprawiło mu się jesłi chodzi o zachowania agresywne. podnosi się na każde moje wejście, mruczy łasi się, przytula, wchodzi na rączki. słowem - jakbym miała go oswajać przez 3 miesiące conajmniej to pewnie taki miałabym efekt :) a tu proszę zaufanie na widok weterynarza :) specyficzny objaw :) :ryk: :ryk: :ryk: :kotek:

natomiast u Cezarka były komplikacje.. pani doktor długo szukała 2 jądra, oba były zmartwiałe :( ciemne, brzydkie, wydusiłyśmy resztę pęcherza niedosikaną pełną krwi świeżej ;( no i wbrew zapewnienią weterynarz z pilczyc (NIE POLECAM TAM WIZYT) Czesław ma jednak świerzbowca, ale tego mniej agresywnego i jesteśmy w trakcie leczenia. Pani Wet pobrała mu mocz do analizy, zrobiła wymazy z uszek, wyczyściła jak się dało tylko no i dostał taki drogi antybiotyk za 60 zł (na 2 tyg zastrzyk). dodatkowo Czesiu miał opatrzoną ranę po otarciu na nóżce (od pieluszki) i przykaz maściowania uszek, i niestety- trzymania bez pieluchy w kontenerku..
a jak się do tego zastosował?? dostaje szału na widok kontenerka.. dyszy, rzuca sie.. podejrzewam ze boi się kolejnego zabiegu bo ma z tym skojarzenia z poniedziałku. zamykanie w łazience też nie przynosi rezultatu, ponieważ kolega urządza sceny szału płaczu i ogólnej histerii jak zostaje zamknięty sam. kombinuję jak mu pomóc, póki co zdejmuję pieluszkę jak śpi to rozpinam zeby powietrzył się nieco..tyłeczek też farbowany srebrem ( biało srebrny kocur ) ;) goi się ładnie :kotek:

ponieważ kotki zakosztowały mnie 330zł będę wystawiała dziś bądź jutro małe fanty z okazji poprawy kociego budżetu no i nieistniejącego mojego :D

dam link :)

i mam nadzieję ze zdjęcia też się już załapią :)
Obrazek

kcramzes

Post » Czw mar 15, 2012 19:52 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

:ok:

felin

Post » Śro mar 21, 2012 22:19 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Drogie Panie,
oto od dawna obiecane zdjęcia Panów, być może nieco już układających się do snu ;P ale są ;D
strasznie ciężko ich "przyłapać" na siedź nieruchomo do zdjęcia :D :ryk: :ryk: :ryk:
uchwyciło się spojrzenie Juliusz-Cezar na jednym ze zdjęć :P nie uchwycił się łomot który sprawiły sobie chwile później ;) bez łapko-czynów ale darcia było na pół domu :)
Henryk VIII jak zawsze wieczorna toaleta ;D z małymi przerwami na jedzenie.. (on nigdy nie ma dość..) :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ten przedostatni obrazek idealnie leży mi do dźwięków muzyki GOTYE :) Cezar z Henrykiem w rolach głownych :P :ryk:

zapraszam Panie na bazarek dla Muszkieterów :) piękne wiosenne kolczyki i naszyjniki :) :1luvu: link podam jak tylko wrzucę wszystko :)
Obrazek

kcramzes

Post » Śro mar 21, 2012 22:29 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Super towarzystwo :ryk: ...jeden za wszystkich ...wszyscy za jednego... :kotek:

Jak miło zobaczyć szczęśliwe kotki...czekam na bazarek :D ...

Pewnie zapachowe walory masz już na sobą...bo Trzej Muszkieterowie bezjajeczni

Serdeczności :))))

Millena

Post » Śro mar 21, 2012 22:41 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

No kurcze Juliusz wygląda super :) Już jest całkiem zdrowy?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 21, 2012 23:06 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Juliusz doleczany tylko, objawy prawie ustąpiły, czasami z oddychaniem problem no i mruczenie odpala jak stary fiat 126p :ryk: :ryk:
ale maść z gentamycyną czyni cuda ;)

Drogie Ciocie, zapraszam na bazarek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=140343
Obrazek

kcramzes

Post » Śro mar 21, 2012 23:59 Re: APEL O POMOC!!!!!! brakuje jedzenia :(

Super kociaste :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/