Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 22:17 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Pyszczunio poprawia się lecz powoli to idzie bo rany były bardzo głębokie.Dzisiaj wzięłam go do mieszkania chciałam spróbować jak się odnajdzie,pospał sobie pod kaloryferem .Miał dwóch wartowników ,Tuptusia i Atomka są nawet jakieś fotki.Pospał i stwierdził ,że ma dość przyszedł do drzwi i miauczał by go wypuścić na korytarz i tam sobie leży.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 26, 2012 9:27 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

I nie było w mieszkaniu awanturki, że jakiś obcy kocio?:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw sty 26, 2012 10:06 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

W mieszkaniu same obce...jak widziałam a Lord niestety tyranizuej całe stado rezydentów i tymczasów, najbardziej Niuńka...
Ale to już Basia sama lepiej się wypowie :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 26, 2012 17:11 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Kituni pisze:I nie było w mieszkaniu awanturki, że jakiś obcy kocio?:)

Wszystko patrzyło ,szczególnie mój Bazyli nie był zadowolony ale owarczał mnie nie MIszę.Lord tylko popatrzył chyba uznał,ze silniejszy i bitny Misza może go pokonać.Maluchy Tuptuś i Atomek robili za wartowników stałych i patrzyli na intruza z odległości ,reszta chłopca olała i robiła swoje.Bardzo bitny jest Lord szczególnie znęca się nad Niuńkiem ,zresztą wygląda to tak Niuniek jest największy z moich kotów lecz zawsze on dostaje lanie.

horacy 7

Post » Czw sty 26, 2012 17:43 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

A stosujesz jakies "uspokajacze" dla nich? Feliway? Krople Bacha?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw sty 26, 2012 22:44 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Misza mnie martwi bardzo ,przyszedł kulawy z bardzo obrzękniętą przednią łapką nie może na nią stawać.Wyglada to jak ropień po pogryzieniu lub innym urazie. :x

horacy 7

Post » Pt sty 27, 2012 7:40 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

horacy 7 pisze:Misza mnie martwi bardzo ,przyszedł kulawy z bardzo obrzękniętą przednią łapką nie może na nią stawać.Wyglada to jak ropień po pogryzieniu lub innym urazie. :x

Antybiotyk trzeba podać.
Szkoda,ze biedak nie ma gdzie sie przytulić. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sty 27, 2012 10:10 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Smutno :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sty 27, 2012 10:54 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

ASK@ pisze:
horacy 7 pisze:Misza mnie martwi bardzo ,przyszedł kulawy z bardzo obrzękniętą przednią łapką nie może na nią stawać.Wyglada to jak ropień po pogryzieniu lub innym urazie. :x

Antybiotyk trzeba podać.
Szkoda,ze biedak nie ma gdzie sie przytulić. :cry:

Asiu zapodałam dziecięcą zawiesinę którą wcześniej nabyłam na podobną przypadłość ,nie była używana więc teraz sie nią ratuję.Wzięłam go też z korytarza do domu ,od wczoraj leży na kocyku i podsypia.Martwi mnie jak odpali samochód jutro zabiorę go do Olsztyna.

horacy 7

Post » Pt sty 27, 2012 11:08 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

A mierzyłaś gorączkę?Może mieć?
To bardzo bolesne zmiany.
A okładanie/płuczki riwanolem?
Tutaj i unidox pomoże. Miałam dzika z wrzodem nad okiem i jakos sie wykaraskał.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 27, 2012 12:06 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Dostaje amoksycylinę ,kurcze nie mam termometru dla zwierząt.Rivanol mogę spróbować też ,mam.Dzięki za rady Asiu. :1luvu:

horacy 7

Post » Pt sty 27, 2012 12:08 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

A masz tolfę w tabletkach lub zastrzyku?
Dla zwierząt to dobry elektroniczny, ludzki.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 27, 2012 13:23 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

ASK@ pisze:A masz tolfę w tabletkach lub zastrzyku?
Dla zwierząt to dobry elektroniczny, ludzki.

Niestety nie mam bo do tej pory dopiero niedawno trafiły mi się przypadki które ją otrzymywały ,to koty z zap.płuc .Mam nadzieję ,że do jutra wytrzymamy ,wydaje mi się ,że i tak jest lepiej ,leży sobie spokojnie lecz przed odkurzaczem uciekł,pił,jadł więc musimy przetrwać .

horacy 7

Post » Pt sty 27, 2012 21:46 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

Cicho u Miszy ,a on trwa.Został wykąpany bo nie dało sie wysiedzieć w mieszkaniu i leży sobie.Jutro zabieram go do weta.

horacy 7

Post » Pt sty 27, 2012 21:56 Re: Misza – biało-rudy pogryziony cudak, dom to klatka schodowa!

horacy 7 pisze:Cicho u Miszy ,a on trwa.Został wykąpany bo nie dało sie wysiedzieć w mieszkaniu i leży sobie.Jutro zabieram go do weta.

Oj tam, oj tam, zapaszek Miszki nie pasował ? ;)
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]