Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 15, 2011 17:23 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX - dość już o Tobie, wątek jest o kotce - pomóż jej na ile możesz i chcesz, reszta jest zbędnym offtopem.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw gru 15, 2011 17:24 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Może nie kontynuujmy tej bezsensownej dyskusji? Gdyby możliwe było uzgodnienie stanowiska, to stałoby się to już w poprzednim wątku... Kto mógłby pochodzić po Starówce i rozejrzeć się za Marion? Ja mogę najwcześniej w weekend a i to nie na pewno :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw gru 15, 2011 17:34 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

XAgaX pisze:
Agneska pisze:
XAgaX pisze:
Henia pisze:
XAgaX pisze:I naprawdę nie rozumiem, po co ścigasz mnie w innych wątkach i zaczepiasz/quote]

ewar pisała tylko dlatego w innych wątkach żeby pomóc kotce !

Ale od tego jest PW. Szybciej i milej.

aha, dopiero doczytałam:

meggi 2 pisze:osoba która pozbyła się kotki

proponuję zapoznać się z sytuacją, w takiej atmosferze rozmawiać nie będziemy.

Alez nikt nie prosi o rozmowe, jedynie o pomoc kotce.

Nadal uważam, że kotce pomogłam, zgodnie z zaleceniem wetek. I nie pozbyłam się jej jak niektórzy insynuują.

Można prosić o namiary do tych wspaniałych wetów, chętnie zadzwonie,
porozmawiam i zapytam jakie mają doswiadczenia w oswajaniu kotów.
Piszesz w swoich postach, że Ciebie nigdy nie ma w porze karmienia, to może łaskawie jeden raz byś się zjawiiła i rozpoznała kotke.
Jak to nie pozbyłaś się kotki, po prostu pozbyłaś się problemu dla swojej wygody , nikogo nie prosząc o pomoc.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw gru 15, 2011 17:36 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Możemy przestać? To nie pomoże.
CZY KTOŚ MOŻE POMÓC W POSZUKIWANIACH?????
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 15, 2011 17:38 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

skaskaNH pisze:XAgaX - dość już o Tobie

powiedz to osobom, które zaczęły kolejną nagonkę.

wątek jest o kotce - pomóż jej na ile możesz i chcesz, reszta jest zbędnym offtopem.

wydaje mi się, że zdanie wetek jest ważniejsze niż to, co powiedział jasnowidz. Opisałam kotkę, opisałam okolicę, jak ją zobaczę, dam znać.

meggi 2 pisze:Można prosić o namiary do tych wspaniałych wetów, chętnie zadzwonie,
porozmawiam i zapytam jakie mają doswiadczenia w oswajaniu kotów.

Nie można. Nagonka na kolejne osoby, które chciały dobrze, nie jest potrzebna.

Piszesz w swoich postach, że Ciebie nigdy nie ma w porze karmienia, to może łaskawie jeden raz byś się zjawiiła i rozpoznała kotke.

z pracy nie zrezygnuję, pracuję min. 9 h dziennie. Urlopu nie mam tyle, żeby nim szafować.

Jak to nie pozbyłaś się kotki, po prostu pozbyłaś się problemu dla swojej wygody , nikogo nie prosząc o pomoc.

Gdyż pomoc nie była potrzebna- najpierw doczytaj, potem się kłóć. Jakby chodziło o moją wygodę, w ogóle bym się nią nie zajęła.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 15, 2011 17:41 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Ponawiam prośbę o niepodejmowanie tej dyskusji. To nic nie daje.
Teraz najwazniejsze jest odnalezienie kotki, nim zaczna sie mrozy...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 15, 2011 17:43 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Tyle osób szukało w Warszawie mojej Tosi, za co nigdy nie przestanę być wdzięczna :1luvu: .Ale to był koniec kwietnia, nie takie zimno.Proszę, pomóżcie znaleźć i Marion !!!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 15, 2011 17:49 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Tak się zaczynam zastanawiać, czy te zerwane ogłoszenia to nie jest czyjaś celowa robota - jakby komuś zależało, żeby nikt jej nie znalazł. Uprzedzając ataki- plakaty wiszą m.in. na mojej kamienicy i krzywdy im nie robię.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 17:50 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Ogloszenia sa zawsze zrywane. Niec niezwyklego w tym nie ma.
Przepraszam za brak polskich liter.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 15, 2011 17:52 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Zofia&Sasza pisze:Ogloszenia sa zawsze zrywane. Niec niezwyklego w tym nie ma.
Przepraszam za brak polskich liter.

Tyle, że te w bardziej widocznych miejscach wiszą, zerwane zostało jedno i jakby celowo zostawione, jakby kogoś to bawiło. Jezuicka/Kanonia. Jeśli nie nadinterpretuję, zrozumiałam to jako sygnał- pozwoliliście uciec, to się teraz martwcie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 15, 2011 18:03 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Ogłoszenia są zrywane wszędzie, nie ma to żadnego znaczenia dla sprawy. Szukam kotki na Mokotowie i Ochocie, co tydzień jeżdżę i uzupełniam, bo też są zrywane.
XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich. Również w niemoc co do zdjęć, bo są niewyraźne. Ja dałabym jakiekolwiek by one nie były.
Teraz najważniejsza jest ta biedna koteczka.
Jeśli tylko będę na Starówce, rozejrzę się z pewnością. Rozumiem, że szukamy biało burej kotki, w końcu tak wielu takich kotek nie ma, ja spotykam najwięcej czarnych i burych, zresztą te z białym są lepiej widoczne. I to jest jakiś minimalny atut w tej sytuacji.

Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Czw gru 15, 2011 18:06 przez Iwonami, łącznie edytowano 1 raz
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw gru 15, 2011 18:06 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Iwonami pisze:Ogłoszenia są zrywane wszędzie, nie ma to żadnego znaczenia dla sprawy. Szukam kotki na Mokotowie i Ochocie, co tydzień jeżdżę i uzupełniam, bo też są zrywane.
XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich.
Jeśli tylko będę na Starówce, rozejrzę się z pewnością. Rozumiem, że szukamy biało burej kotki, w końcu tak wielu takich kotek nie ma, ja spotykam najwięcej czarnych i burych, zresztą te z białym są lepiej widoczne. I to jest jakiś minimalny atut w tej sytuacji.

Drugi jest taki, że na Starówce jednak nie ma dużego ruchu kołowego, no i jak na tę porę roku jest ciepło. Wczoraj sebow mi doniósł, że jedna z okolicznych karmicielek widziała nową buro-białą kotkę. Może?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw gru 15, 2011 18:08 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Ja postaram się poszukać i popytać w sobotę
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Czw gru 15, 2011 18:08 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Zofia&Sasza pisze:
Iwonami pisze:Ogłoszenia są zrywane wszędzie, nie ma to żadnego znaczenia dla sprawy. Szukam kotki na Mokotowie i Ochocie, co tydzień jeżdżę i uzupełniam, bo też są zrywane.
XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich.

Drugi jest taki, że na Starówce jednak nie ma dużego ruchu kołowego, no i jak na tę porę roku jest ciepło. Wczoraj sebow mi doniósł, że jedna z okolicznych karmicielek widziała nową buro-białą kotkę. Może?

Niech to będzie ona :ok: :ok: :ok:
Niech sie pojawi razem z karmionym stadem :ok: :ok: :ok:
Niech się da złapać :ok: :ok: :ok:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw gru 15, 2011 18:09 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa)

Zofia&Sasza pisze:
XAgaX proponuję zostawić w spokoju, upór i brak dobrej woli tej kobiety jest tak zapiekły, że nie ma sensu dalej się do niej zwracać o cokolwiek. W opowieści o weterynarzach nie wierzę, bo inaczej nie byłoby takiego oporu z podaniem kontaktu do nich. Również w niemoc co do zdjęć, bo są niewyraźne. Ja dałabym jakiekolwiek by one nie były.

Oby to była ona. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

[poprzednia][następna]