Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 10:55 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Bidulinka :(
Ale wagę to ma faktycznie imponującą, to chyba dwa Bolunie :)
Kciuki za powrót do zdrówka!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lis 03, 2011 10:56 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zapraszamy na bazarki pomocowe dla kociaków Ani:

- viewtopic.php?f=20&t=133558 - książki R. Ludluma
- viewtopic.php?f=20&t=132641 - bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej
- viewtopic.php?f=20&t=133278 - R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio
- viewtopic.php?f=20&t=132894 - N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też
- viewtopic.php?f=20&t=133271&start=0 - książki z dreszczykiem
- viewtopic.php?f=20&t=132641&start=0 - wielka wyprzedaż książek
- viewtopic.php?f=20&t=134415 - wełniany jesienno-zimowy płaszcz
- viewtopic.php?f=20&t=135071&start=0 - butki MUSTANG ze skóry
- książki kulinarne (bazarek Moha) - viewtopic.php?f=20&t=133218
- artykuły muzyczne (bazarek ametyst55) - viewtopic.php?f=20&t=134326
- nowe płyty CD idealne np prezent , METALLICA, HIM,THE DOORS, Maryla Rodowicz i inne (bazarek ametyst55) - viewtopic.php?f=20&t=134328
- i oczywiście bazarek dubajski ze słodkościami (bazarek myrzapl) - viewtopic.php?f=20&t=134868&start=0
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw lis 03, 2011 12:45 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Afatima to prawie 3 Bolusie są :1luvu:

Kacha nadal jest słaba i nie chce jeść, dostał kroplówkę i leki u weta. Najpierw dożylną ale po chwili żyłka pękła - są maleńkie,cieniutkie, a potem podskórną.

Od kilku dni w domu panuje jakiś wirus, coś przywlokłam, czy z lecznicy- tyle ostatnio bywam w kilku czy od kotów na ulicy, nie wiem.
Fasolka i Miki straciłi prawie głos, kończą w tej chwili antybiotyk( betamox), za 2 dni zwymiotował Groszek i głos bardzo mu się zmienił - to samo co u pozostałej dwójki. Z nimi już dużo lepiej, kończą leczenie. A dziś rano nasz Rudi obudził się z skrzeczącym głosem. Jak tu nie popaść w obłęd!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt lis 04, 2011 8:52 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Dzień dobry.
Królik nadal nie chce jeść, więc dziś tez będzie kroplówka.

Bardzo proszę o pomoc w zakupie karmy dla tymczasów :( dla kociaków z Brwinowa, sreberka i starszych. Mokra dziś już się skończyła, suchej mamy do poniedziałku.

Anna Rylska

Post » Pt lis 04, 2011 9:00 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Wczoraj wzięłam na zeszyt stronhold o podzieliłam go na kociaki, już zaaplikowany. Niestety nie można było już czekać.
Będę szukała jeszcze czegoś na bazarki, już dzwoniłam do siostry, może ona coś wygrzebie, choć też coraz trudniej z jakimiś dobrymi fantami ostatnio.

W przyszłym tygodniu chciałabym zrobić ogłoszenia małemu sreberku i wznowić wszystkie dla pozostałej 3 z Brwinowa ( Jagienka, Iskierkia, Miki) do tego Groszek i Fasolka).
Porobię aktualne zdjęcia. Czy może ktoś mi pomóc z ogłoszeniami?
Wcześniej nie dam rady, ze względu na królika i inne choroby.

Anna Rylska

Post » Pt lis 04, 2011 10:18 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Willow_ dziękuję serdecznie :1luvu: przyszła sucha karma dla bezdomniaczków

Anna Rylska

Post » Pt lis 04, 2011 11:21 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Aniu, ja mogę przeznaczyć 45 zł na ogłoszenia u CatAngel. O ile się nie mylę, to by starczyło na pakiety ogłoszeń dla trzech kotów...

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pt lis 04, 2011 22:15 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

mavi bardzo dziękuję :1luvu: może to przerobić na ogłoszenia dla 4 kotów?

U nas nie dobrze :cry:
królik nie ma wcale apetytu, a te zwierzęta nie mogą nie jeść, bo umrą (
mają inną specyficzne jelita, inne ph żołądka- tam jest sam kwas, musi być tam pokarm, zęby nie spalić ścian żołądka) szybko, próbuję karmić strzykawkami ( gerberkami warzywnymi) ale to proste nie jest, podtykam co chwilę coś dobrego ale nie bardzo.
Mała dostaje też catosal, probiotyk i p/bólowe.

Zaczęło się...... 2 bezdomniaczki przyszły dziś na karmienie w opłakanym stanie. Oczy załzawione, katar, zatkane nosy :( Nie może być z nimi spokojnie.
W przyszłym tygodniu powinnam robić budki ale co będzie? nie wiem?

Ledwo żyję, ostatnie dni zmęczyły mnie psychicznie
Z chorymi kotami radzę sobie dość dobrze ale z królikami raczej kiepsko, to całkiem inny stopień trudności, nerwy też większe

Anna Rylska

Post » Pt lis 04, 2011 23:54 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

[quote="Anna Rylska"] może to przerobić na ogłoszenia dla 4 kotów?

Jasne, czemu nie? Ale poczekajmy, może ktoś się jeszcze dorzuci do ogłoszeń..? Ja siedzę teraz na wsi z dość kiepskim dostępem do internetu. Wracam w niedzielę. Wtedy się dogadamy, czy masz już teksty ogłoszeń i czy mam słać kasę do catangel.

Królisiu!!! Kocia mamusiu!!! :( Nie wygłupiaj się! Weź się za jedzenie, PROSZĘ !

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Sob lis 05, 2011 8:37 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

mavi dziękuję! po niedzieli wszystko, ustalimy po Twoim powrocie, bo jak pisałam wcześniej zdjęcia trzeba nowe też zrobić.
Ja jestem sama w domu i niestety to się przedłuży :( bo mąż zostaje jeszcze , są powikłania i nie czuje się dobrze, gorączkuje.
Na głowie mam bardzo chorego króla, którego muszę go dokarmiać, robić zastrzyki, to jest straszne! 3 chore koty w domu ( zapalenie krtani) i te na ulicy - muszę iść po jakieś leki do weterynarza dla nich

Dziś wstałam po piątej. Wyszłam z psem, a po 6 poszłam do naszego ogródka, robiłam porządek z budką, dostawiłam nową zimową. Okazuje się, że śpi tam jakiś nowy, inny kot :?

Anna Rylska

Post » Sob lis 05, 2011 11:33 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zapraszam serdecznie na bazarki, zostało jeszcze dużo książek

w Świecie karm jest promocja karmy josera, trochę ponad 10zł za kg, (10kg=110zł) to duża okazja, bardzo chciałabym coś kupić, dlatego zapraszam :)

viewtopic.php?f=20&t=133558 - książki R. Ludluma
viewtopic.php?f=20&t=132641 - bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej
viewtopic.php?f=20&t=133278 - R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio
viewtopic.php?f=20&t=132894 - N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też
viewtopic.php?f=20&t=133271&start=0 - książki z dreszczykiem
viewtopic.php?f=20&t=132641&start=0 - wielka wyprzedaż książek
artykuły muzyczne (bazarek ametyst55) - viewtopic.php?f=20&t=134326
nowe płyty CD idealne np prezent , METALLICA, HIM,THE DOORS, Maryla Rodowicz i inne (bazarek ametyst55) - viewtopic.php?f=20&t=134328

Anna Rylska

Post » Nie lis 06, 2011 20:45 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Kochane cioteczki może ktoś zaadoptuje wirtualnie któregoś z tymczasów u Ani i w ten sposób wspomoże kociaste :ok:
Może malutką Jagusię niejadka
Obrazek
albo jakiegoś innego kociaka :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lis 07, 2011 11:16 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

ametyst55 dziękuję!

przy okazji przypomnę Oskarek - kocurek nerkowy, też szuka opiekuna/opiekunów wirtualnych
przekopiuję z poprzedniej część wątku

Anna Rylska pisze:Dzień dobry.

Oskarek szuka opiekuna/opiekunów wirtualnych.
Kocurek na stałe dostaje sporo leków, te najważniejsze ( w skali miesiąca)to:
Azodyl 1 opakowanie - kosztuje 95zł
http://www.ebay.pl/itm/Azodyl-Caps-60-c ... 519200c578
rubenal 1 op. 60 szt -46 zł
http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 7f0f4aa740
do tego kroplówki - 45zł
razem 186 zł - bez karmy i ew. leczenia, badań, kiedy jest gorzej
Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Pon lis 07, 2011 11:21 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Dziś podczas karmienia w jednym miejsc, strasznie się zdenerwowałam.
Jakieś dzieciaki urządziły sobie imprezę przy kocich budkach, zostały zniszczone 3 domki :( , dwie jedynki i jedna duża budka. Jak przyszłam wszystko było pogniecione, porozwalane butelki po piwie, część potłuczona.
Dobrze, że miałam ze sobą worki i jakieś gazety, bo trzeba było wszystko posprzątać. Budki stały tam 2 lata, to miał być 3 sezon.
Na szczęście koty przyszły na karmienie. Teraz na szybko muszę coś wykombinować, żeby miały gdzie spać i grzać się.

Dziś jest dopiero pierwszy dzień, kiedy królik zaczyna jeść, od środy to byłą prawdziwa mordęga.

Anna Rylska

Post » Pon lis 07, 2011 14:39 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Chciałabym chociaż trochę pomóc. Zapraszam serdecznie na bazarek viewtopic.php?f=20&t=135291 :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]