Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 18:37 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Pojawil sie problem. Kotka zaczela wskakiwac do wanny i pic wode, nic sie nie da z tym zrobic, jak ja wyciagne to zaraz znowu wskakuje. Czy taka woda z kranu moze jej jakos zaszkodzic?

Zajcik

Od: Wto paź 04, 2011 19:56

Post » Wto paź 25, 2011 18:42 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Zajcik pisze:Pojawil sie problem. Kotka zaczela wskakiwac do wanny i pic wode, nic sie nie da z tym zrobic, jak ja wyciagne to zaraz znowu wskakuje. Czy taka woda z kranu moze jej jakos zaszkodzic?

jesli czysta z kranu to nie,koty lubia pic wode z wodopoju :D ,mozesz kupic specjalna fontanne do picia :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 25, 2011 18:45 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Moje 3 koty też tak robią.. I jeszcze uwielbiają wypijać mi wodę ze szczepek kwiatów
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto paź 25, 2011 18:58 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

W takim razie co z tym zrobic?

Zajcik

Post » Wto paź 25, 2011 18:59 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Zajcik pisze:W takim razie co z tym zrobic?

a czy to w czyms Ci przeszkadza? :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 25, 2011 19:26 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

ty sie ciesz, że pije czystą - mój sie dobiera do wody po kąpieli syna takiej z płynem
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto paź 25, 2011 19:32 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

mój chciał się dobrać, wskoczył do wanny pełnej wody z płynem...dobra, może nie bardzo pełnej, ale jednak...i jeszcze szybciej wyskoczył 8) Czytam tak sobie o tym sikaniu i powiem tak: równie dobrze to może być taki typ... mój też tak miał, potrafił wejść na łóżko, słodko patrzeć ci w oczy, miesić łapami, a po chwili uciec i zostawić mokrą plamę :evil: piasek czysty, kot zdrowy, no kosmos... jak był malutki to załatwił nam (w wynajmowanym mieszkaniu jeszcze...) fotel-non stop na niego lał, no i nie dziwne, skoro raz to zrobił to już chodził... przeszło mu z wiekiem, ale dalej miewa odbicia...
Karolek(ona) pisze:ty sie ciesz, że pije czystą - mój sie dobiera do wody po kąpieli syna takiej z płynem
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Wto paź 25, 2011 19:39 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Mój ponad roczny najmlodszy rezydent, bez jajek, nie sikający po domu przed kastracją, na dworze zakopujący siusiu, wczoraj nasikal mi w pościel :twisted:
Nie wiem co mu strzelilo do lba, ale traktuję to jako wybryk.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto paź 25, 2011 19:41 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Miśka74 pisze:mój chciał się dobrać, wskoczył do wanny pełnej wody z płynem...dobra, może nie bardzo pełnej, ale jednak...i jeszcze szybciej wyskoczył 8) Czytam tak sobie o tym sikaniu i powiem tak: równie dobrze to może być taki typ... mój też tak miał, potrafił wejść na łóżko, słodko patrzeć ci w oczy, miesić łapami, a po chwili uciec i zostawić mokrą plamę :evil: piasek czysty, kot zdrowy, no kosmos... jak był malutki to załatwił nam (w wynajmowanym mieszkaniu jeszcze...) fotel-non stop na niego lał, no i nie dziwne, skoro raz to zrobił to już chodził... przeszło mu z wiekiem, ale dalej miewa odbicia...
Karolek(ona) pisze:ty sie ciesz, że pije czystą - mój sie dobiera do wody po kąpieli syna takiej z płynem

ja mam brodzik i wielka kwadratowa miske do kąpieli dla młodego i Garfield zwinnie staje na krawędzi brodzika i sobie z góry spija wode
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Czw lis 03, 2011 17:47 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Miesiac temu weterynarz dal mi tabletke odrobaczajaca. Kazal ja podzielic na dwie czesci i podac dwukrotnie w odstepie miesiaca. Dzisiaj podalem kotce druga polowke, ale w ogole nie chciala jej jesc. Probowalem roznych rzeczy, zawinalem ja w szynke, podawalem w suchej karmie, ale nic z tego. W ostatecznosci zlapalem kota z mama i na sile wlalismy jej ta tabletke na lyzce. Niestety nie zjadla calosci i tutaj pojawia sie moje pytanie: czy kotka powinna zjesc cala taka tabletke, czy wystarczy ze zje kawalek? Tabletka pod wplywem wody rozpuscila sie i czesc zostala wypluta przez kotke na dywan.
Poza tym drugie pytanie - kot nie opuszcza mieszkania, czy w zwiazku z tym istnieje jeszcze potrzeba odrobaczania jej w przyszlosci? czy robi sie to tylko raz?

Zajcik

Post » Czw lis 03, 2011 17:56 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Istnieje. Jaja pasożytów można przynieść na butach. Nie musisz tego robić co 3 miesiące, ale raz do roku by się przydalo.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lis 04, 2011 10:51 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

A na przyszłość - są też pasty lub środki "zewnętrzne" typu spot-on odrobaczające, jednak nie podaje się ich małym kotkom, dopiero dorosłym :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lis 12, 2011 21:18 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Mam kolejne pytanko, tym razem dotyczace psychologii mojego kotka :D. Zauwazylem, ze ma strasznie zmienne nastroje, raz sie do mnie przytula, lize po kolanach, zasypia, daje sie glaskac, zeby za jakis czas mnie gryzc, wariowac i miauczec. Co z tym zrobic? czy to normalne zachowanie u mlodego kota? Chodzi o to, ze nie chce popelniac zadnych bledow w wychowaniu, no i nie wiem, czy takie sygnaly czegos nie oznaczaja.

Zajcik

Post » Sob lis 12, 2011 21:50 Re: Jak nauczyc kotka samodzielnosci?

Zajcik pisze:Mam kolejne pytanko, tym razem dotyczace psychologii mojego kotka :D. Zauwazylem, ze ma strasznie zmienne nastroje, raz sie do mnie przytula, lize po kolanach, zasypia, daje sie glaskac, zeby za jakis czas mnie gryzc, wariowac i miauczec. Co z tym zrobic? czy to normalne zachowanie u mlodego kota? Chodzi o to, ze nie chce popelniac zadnych bledow w wychowaniu, no i nie wiem, czy takie sygnaly czegos nie oznaczaja.

jak dla mnie to normalne - ty też masz rózne humory, a kota chce sie bawić

Karolek(ona)

[poprzednia]