MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 17:18 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

czy cokolwiek wiadomo?
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro wrz 28, 2011 12:37 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

XAgaX pisze:mimo mojej wyraźnej deklaracji o sfinansowaniu kastracji kotki nawet nie podjęła tego tematu z właścicielami (stwierdziła, że to ich wybór i ich decyzja), co pozwoliłoby zapobiec kolejnym tragediom w tym miejscu.

ale co miala zrobic? Jesli mimo wielu rozmow wlasciciele kotki nie wyrazili zgody na sterylke? Wykrasc kotke? Kiedy moja kolezanka miala kotka tez nie godzila sie na jego kastracje, choc tysiac razy z nia o tym rozmawialam. Zdawalo sie, ze rozumie powody takiego dzialania. Ale kategorycznie nie i koniec. W zeszlym roku na wiosne nie mialam nic a nic $$ na jakies "drobiazgi", bylam akurat bezrobotna. Nie mialam skad wziac na kastracje kocurka, a na kreche nie ma mozliwosci u mnie. Mialam natomiast po znajomych zebrac jakies fanty i wystawic na miau na bazarku w celu zebrania funduszy na zabieg. Nie zdazylam. :cry: Awatarek zmarl w zeszloroczne wakacje w wieku ok.3 lat z niewyjasnionych przyczyn. Nie wiem, czy zylby dzis, gdyby udalo mi sie go wykrasc jak planowalam na kastracje. (powaznie zamierzalam go zabrac bez pytania o zdanie kolezanki, kocio mnie znal i ufal mi, wiec nie byloby z tym najmniejszych problemow).

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro wrz 28, 2011 12:38 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

Satoru pisze:czy cokolwiek wiadomo?

to juz dosc dlugo.... :roll: Biedny kicius...

Kociara82

Post » Śro wrz 28, 2011 13:11 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

Kociara82 pisze:
XAgaX pisze:mimo mojej wyraźnej deklaracji o sfinansowaniu kastracji kotki nawet nie podjęła tego tematu z właścicielami (stwierdziła, że to ich wybór i ich decyzja), co pozwoliłoby zapobiec kolejnym tragediom w tym miejscu.

ale co miala zrobic? Jesli mimo wielu rozmow wlasciciele kotki nie wyrazili zgody na sterylke?

przyznała się, że z nimi nawet nie rozmawiała. Albo tak mi dała do zrozumienia.

Wykrasc kotke?

nie twierdzę, że to złe rozwiązanie w pewnych sytuacjach, zależy od sprawy. Może też powiadomić organizacje, które w obliczu porzucania kociąt mogą się tym zająć, np. TOZ czy podobne stowarzyszenie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro wrz 28, 2011 20:43 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

XAgaX jednym slowem w takich przypadkach namawiasz to kotnapingu? :mrgreen: :ryk:
wiec moze jak nie ona to ktos inny moglby sie zajac sprawa ciachniecia koteczki? Wystarczy tylko podac namiary, gdzie sie "ofiara kotnapingu" :wink: znajduje

Kociara82

Post » Czw wrz 29, 2011 6:34 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

Kociara82 pisze:XAgaX jednym slowem w takich przypadkach namawiasz to kotnapingu? :mrgreen: :ryk:

wiesz mam nadzieję, o co chodzi :)

wiec moze jak nie ona to ktos inny moglby sie zajac sprawa ciachniecia koteczki? Wystarczy tylko podac namiary, gdzie sie "ofiara kotnapingu" :wink: znajduje

wystarczy. Albo przekazać np. TOZowi. A może wystarczy pogadać z tymi ludźmi... już o tym pisałam ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 29, 2011 6:46 Re: MYSŁOWICE!. RATUNKU!!! PILNE!

kotnapping nie jest złą opcją, jeżeli porywaczowi nic nie grozi i nikt się nie kapnie

przyznaję się, że dość regularnie to uprawiam, ale o wiejskie koty nikt się nie upomina, a jak wróci po tygodniu to sobie zawsze to jakoś wytłumaczą

poza tym, to nie wiem, czy kot jest czyjś czy nie (nie jest podpisany), jak sam łazi i je moje żarcie to kto mi udowodni że wiedziałam że łapię kota, który ma właściciela
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

[poprzednia]