Punia- [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 19:08 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Rozmawiałam też krótko z panią doktor i przede wszystkim należy zrobić biopsję tego guza. Rozmaz właściwie nie wiele pokazuje. Badań na FeLV nie miała jeszcze - ale lekarka sugeruje, że to może być białaczka, ale nie z Felv, tylko jakaś tam inna.

NAJSZCZĘŚLIWSZA WIELKIE WIELKIE DZIĘKI
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro wrz 07, 2011 19:10 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

olafen pisze:Rozmawiałam też krótko z panią doktor i przede wszystkim należy zrobić biopsję tego guza. Rozmaz właściwie nie wiele pokazuje. Badań na FeLV nie miała jeszcze - ale lekarka sugeruje, że to może być białaczka, ale nie z Felv, tylko jakaś tam inna.

NAJSZCZĘŚLIWSZA WIELKIE WIELKIE DZIĘKI

Przekazałam powyższe dane do pewnej mądrej osoby, inna osoba o której rozmawiałyśmy przez telefon parę minut po 16 napisze co myśli jutro, bo musi nad tym solidnie siąść :ok:

A co to za białaczka nie z FelV 8O
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 19:15 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Taka jak u człowieka, ona mi tłumaczyła, ale to już zbyt skomplikowane dla mnie. Muszę jeszcze dziś przekazać mamie, aby jutro zrobiono to FeLV.

olafen

Post » Śro wrz 07, 2011 19:21 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

olafen pisze:Taka jak u człowieka, ona mi tłumaczyła, ale to już zbyt skomplikowane dla mnie. Muszę jeszcze dziś przekazać mamie, aby jutro zrobiono to FeLV.

Jutro też tam jadę?

Lubię Twoją mamę ;) nie mam własnej...
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 19:24 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Cieszę się, że lubisz moją mamę a przykro, że w tak młodym wieku już nie masz. Mogę się z Tobą podzielić :)

olafen

Post » Śro wrz 07, 2011 19:29 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Niech Ci nie będzie przykro. Mój wybór. Lepszego nie mogłam dokonać. Tak mi się na sentymenty zebrało, bo moja matka ma dziś urodziny.
Ale to Puni nie obchodzi zupełnie...

Punia się w pracy u TeŻeta podobała bardzo ;)

A TeŻet upiera się, że w torbie na pewno mam siuśki :ryk:
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 19:40 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Bardzo mi przykro, bo w takim dniu wspominki zawsze biorą :(

Punia, to taka dama. Nawet jak drapnie, to tak z klasą, boli jak cho... :)
A potem przytuli się całą sobą. Moja Citka nigdy nie przytuliła się tak, ja Punieczka.
Kiedyś moja mama byłą w sanatorium. Wówczas były u nas tylko 2 koty i one u mnie były. Przez 3 tygodnie Misia nie schodziła mi z kolan. Po 3 tygodniach - mama wróciła i była u mnie 2 tygodnie - wówczas Punia nie odstępowała mnie ani na krok. Gdy jechałyśmy pociągiem do mamy, obie kotki okupowały moje kolana - moja mama patrzyła taka zdziwiona :?: :)

olafen

Post » Śro wrz 07, 2011 19:43 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Z każdym poznanym kotem coraz bardziej kocham te zwierzęta!

Doszły zdjęcia z USG?
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 19:46 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Doszły - już wciągnęłam na komputer i chcę napisać do dr Jagielskiego

olafen

Post » Śro wrz 07, 2011 20:05 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

A Twoja mama jest wariatka :ryk:

:1luvu:
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 20:06 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Coś w tym jest :wink:

olafen

Post » Śro wrz 07, 2011 20:07 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

olafen pisze:Coś w tym jest :wink:

A teraz chyba znikam z forum... Chyba ;)

Jutro mi daj znać o której mama wyjeżdża.
najszczesliwsza

Post » Śro wrz 07, 2011 20:10 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

ja tylko mogę kibicować Puni :ok: :ok: :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro wrz 07, 2011 20:28 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

Anna61 pisze:
Broszka pisze:olafen, Punia została zgłoszona do pomocy z funduszu onkologicznego :ok:
Fundusz może dofinansować badania diagnostyczne, operację czy leczenie - zapraszamy na wątek funduszu (link w banerku w moim podpisie) :)

Szkoda tylko, że gdy moja Gagusia umierała to nikogo to nie obeszło...ale rozumiem, są równi i równiejsi.

Bardzo przepraszam olafen, chyba mnie rozumiesz.

No toś teraz poleciała po bandzie! 8O
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Śro wrz 07, 2011 20:28 Re: Punia- guz w okolicy serca, lekarz daje kilka miesięcy życia

mamut pisze:
Anna61 pisze:
Broszka pisze:olafen, Punia została zgłoszona do pomocy z funduszu onkologicznego :ok:
Fundusz może dofinansować badania diagnostyczne, operację czy leczenie - zapraszamy na wątek funduszu (link w banerku w moim podpisie) :)

Szkoda tylko, że gdy moja Gagusia umierała to nikogo to nie obeszło...ale rozumiem, są równi i równiejsi.

Bardzo przepraszam olafen, chyba mnie rozumiesz.

No toś teraz poleciała po bandzie! 8O

Mamut to nie czas i nie miejsce, olej...
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]