villemo5 pisze:wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki i na lodówkę zakładamy łańcuch i kłódkę
I to jest najważniejsza część przepisu

Moderator: Estraven
villemo5 pisze:wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki i na lodówkę zakładamy łańcuch i kłódkę



Coalla pisze:Ooo, super zdjęciaA Siostrze w regulaminowym kapeluszu z okazji szesnastego wszystkiego najczarowniejszego życzy wiedźma z siedemnastego


villemo5 pisze:Przepis na sernik
kostkę masła rozpuścić w garnku (dobry jest garnek z grubym dnem - nie przypala)
wsypać szklankę cukru (można mniej)
pogotować chwilkę - cukier skarmelizuje troszkę
wiaderko twarogu (1 kg) polecam Dr.Oetker - sprawdzony i warto
ten twaróg mieszamy z 2-3 całymi jajkami
trzeba to dobrze rozprowadzić
i taką masę twarogową z jajamiwrzucamy do masła gotującego się z cukrem
trzeba mieszać, aby się nie przypaliło
jak twaróg nabierze temperatury wsypujemy budyń (śmietanka, wanilia - objętnie, może być tez sama kartoflanka)
i teraz trzeba mieszać energicznie, żeby się grudki nie zrobiły
na koniec dodajemy aromat amarettoczyli po ludzku migdałowy
masa musi popyrkać w garze - znaczy, że się dobrze przegotowała
gorącą masę wylewamy na blaszke wyłożoną herbatnikami
uwaga - herbatniki muszą być porządne, tradycyjne, nie żadne maślane - najlepsze są z Jutrzenki, ale trzeba uważac co się kupuje bo ten producent te "gówniane" też ma w ofercie
gorącą masę przykrywamy ciastkami - to ważne!!!
Jak całość ostygnie to można polukrować, ale ja nie lubię, bo za słodkie
wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki i na lodówkę zakładamy łańcuch i kłódkę
dolabra pisze:no własnie - Prezeska jeszcze ma ostatnie dni - dzieścia...
dopiero 21=go zacznie się dzieści...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Malwina.99 i 51 gości