DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 22:04 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Niestety sa też niemiłe - rozmawiałam ze smarti - Filemonkowi wieczorem pęklo oczko. mam nadzieję, zę smarti znajdzie czas i siłe i napisze. Jutro - oby jutro - na cito Garncarz. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lip 06, 2011 22:17 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

:(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 06, 2011 22:29 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Nie jest kolorowo niestety. Zaczynam myśleć, że te Paluszki skazane są na jakieś niefajne historie zanim wyjdą na prostą.
U Filemona nastąpiła perforacja rogówki. Mimo opieki, kołnierza, leków, konsultacji... Jest obolały i bardzo biedny. Z oka leci mu krew. Cofa głowę, odskakuje i miauczy kiedy ruch ręki kieruje się do oka, ale mimo to, kiedy sie nieco ośmieli- włącza traktor 8O Nie wiem jak skonstruowane są te koty, że mimo ogromnego cierpienia potrafią okazać tyle dobrych uczuć...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lip 06, 2011 23:09 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

masz rację Kasia-on na zmianę wyje z bólu i się do mnie wdzięczy..
nie da się dotknąć do oczka żebym zadała krople ale buuuczy na każde moje wejście i na widok michy..

mam dzwonić do dra jutro rano-obiecał że bardzo postara się "wcisnąć Paluszka" na jutro-najpóżniej na pojutrze-no i powtórka z Kulki :(

nie będę opisywać jak wrzeszczał kotunio jak to mu się działo i potem jak dostawał zastrzyki i jak, aby mu ulżyć, dawalismy mu z Kamilem krople,za wszelką cenę na wyrażne polecenie dra Garncarza mimo wielkiego bólu...
napiszę tylko ze takiego wrzasku kota jeszcze nigdy nie słyszałam a to jednak w pewien sposób ja bylam przyczyną tego wrzasku..bardzo to trudne wszystko..
chwilowo mam dołek fin.zero-null-czekamy na pieniądze i chyba jutro pójdę na tę operację na krechę-nie wiem-tego jeszcze nie ćwiczyłam w prawie nieznanym gabinecie :mrgreen: :strach:

przy tym co przezył Fil..nieważne staje się to że zaliczyłam od Kamila bardzo boleśnie w twarz-już drugi raz (pierwszy raz przy Ciumolu)-ja trzymałam kota-wet dawał mu zastrzyk-kot szalał-wet oderwał od kota ręce przed pogryzieniem-ja dostałam w kość policzkową-jutro będę fioletowa :mrgreen:
mój TŻ powiedział że mnie pomści a ja że do trzech razy sztuka a potem porozmawiamy inaczej :evil:

Kulka dobrze-szczęśliwa bez bólu-Kasia ją tuliła i wie że to już kot a nie bezwładna szmatka :D :kotek: :piwa:

Roleś dzięki Kasi :1luvu: pojechał do domku-domek wydaje się super :ok:
Roleś jest na dokocenie do kicia 8-mio mies.wyciągniętego ze śmietnika-więc nie mam wątpliwości że będzie tam szczęśliwy..zresztą od razu tulił się do nowych Dużych-o nas i o Syjamce dziwnie łatwo zapomnial...ech..mezczyżni... :mrgreen: :ryk:
w piątek zapowiada się fajny domek po dwupaczek-albo kociczek albo kocic :kotek: :kotek: :1luvu:
jak wiedzą niektórzy ~Czarnulek i ~Karzełka już zaklepani i nie do pokazywania-słowem-też mają DS tyle że adresu nie zmieniają :roll:

wobec powyższego a zwłaszcza wobez sytuacji Fila-nie ma się co zastanawiać-Kasia-biorę Wojtusia-nie potrafię znieść myśli że oba oczka pękną mu w schronie :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: może jeszcze jakimś cudem uda mu się je uratowac..choć jedno...
wiadomo-będę bardzo potrzebowała pomocy bo zapewne (oby nie) czekać nas będzie kolejna operacja-tym razem na dwa oczka,czyli 2x 170 zet :oops: no i tona kropli.
nie wiem-o kasie będę myśleć potem-przez głupi brak kasy nie można pozwolić kotu na ślepotę-no nie???
Poupycham jakoś koty-Bonifacy vel Boniek jutro ma kastrację więc lada dzień może poznać piękne Szczytniaczki-a więc kotłownia dla Wojtusia będzie jak znalazł :ok: :ok:

dobrej nocy wszystkim i bezbolesnej Filemonkowi i wszystkim cierpiącym..

...jeszcze kroplówka i zastrzyk dla Carlita czyli Bąblita :roll: jutro Marzenia ma nakręcić filmik jak to kot nerkowy ,na granicy życia,jak szalony świrus ugania się za laserem 8O :ryk: :ryk: (tak Szalony Kocie-tym od Ciebie :D :1luvu: ) :ryk: :ryk: :ryk: słowo daję-kociakiczyli tzw Szarańcza to przy nim muchy w smole :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :piwa: :piwa:
Ostatnio edytowano Czw lip 07, 2011 9:26 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lip 06, 2011 23:32 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

z opóźnieniem ale witam i ja :) akurat o cierpiących mowa, to się łapię
wszystkim Stworzonkom życzę dobrej nocy
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw lip 07, 2011 1:24 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Na przemian - smutki, kłopoty z powodu kocich cierpień i ogromna radość, że są dobre domki dla koteczków.

Smarti - cudowny z Ciebie Człowiek :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lip 07, 2011 6:17 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Trzymam kciuki za Filemonka :( :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 07, 2011 6:51 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Witam pourlopowo.
Widzę, że nieciekawie się dzieje - jak dla mnie to horrory ja chyba nie dała bym rady pociągnąć tego wszystkiego.
Smarti , T-żecie ukłony i wielki szacunek.

Poza tym melduję, że kociaste pod opieką znajomej całe i zdrowe. Lalunia już pierwszego dnia naszego powrotu przyniosła nam małego pisklaka :? No ale, że to prezent rada nie rada przyjęłam.
Franczesko grubszy (wiedział jak zmiękczyć serce opiekunki żeby dostać kolejną porcję żarełka :D )

Z powodu deszczu Lalunia więcej czasu spędza w domu choć bardzo jej się to nie podoba.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lip 07, 2011 8:36 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

To ja sobie potrzymam spuchnięte :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za Filemonka i adaptację Rolexia, dokocenie Czarnulka i Karzełki i za domek piatkowy.

smarti - który to Czarnulek i Karzełka? I ten ds to gdzieś obok Was? :D :D :D :D :D :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 07, 2011 8:50 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

o Boże co za horror... :roll: :roll:
mam nadzieję,że się jednak wszystko poukłada :roll: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw lip 07, 2011 9:08 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

I ja się witam ;) trzymam mocne kciuki za oczko Filemona :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Czw lip 07, 2011 9:26 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Roleks chodzi za Dużą jak piesek- gdzie ona tam i on :) . Jego nowy towarzysz- Wacek na razie jest oszołomiony i odmówił wczoraj zjedzenia kolacji oraz smakołyków. Syczy na Roleksia, ale póki co- bez łapoczynów. Myślę, że chłopaki się dogadają ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lip 07, 2011 9:29 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Pewnie że się dogadają :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw lip 07, 2011 9:46 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

Uaktualniłam rozliczeniowy post.

Bardzo dziękuję za wsparcie od taizu, jamkasicy i Mark.Galeck :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw lip 07, 2011 10:16 Re: DT Smarti5-serdecznie zapraszamy !!

jamkasica pisze:Roleks chodzi za Dużą jak piesek- gdzie ona tam i on :) . Jego nowy towarzysz- Wacek na razie jest oszołomiony i odmówił wczoraj zjedzenia kolacji oraz smakołyków. Syczy na Roleksia, ale póki co- bez łapoczynów. Myślę, że chłopaki się dogadają ;)

to Duża będzie miała wiernego przyjaciela-Roleksio tak właśnie ma-bardzo warto chodzić za Dużą bo tam gdzie Duża tam i żarełko zawsze moze się trafić, a takiej okazji Roleksio przepuścić nie może :catmilk: :ryk: :ryk: :ryk:

operacja Filemonka jutro o 10.30-w zaden sposób nie dało się wcisnąć na dziś, choc bardzo błagałam..Kicio krwawi z oczka cały czas-po nocy na kołnierzu krople krwi-strasznie to rozdziera serce :( pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i jeszcze nie potrafię podchodzić do tego spokojnie..
na szczęście chyba nie bardzo go boli (jest na Tolfinie cały czas) i podchodzi do mnie radośnie.
Co trzeba przyznać wet.Kamilowi to był wczoraj w ciągu 15minut z zastrzykami dla Fila aby mu ulżyć. Ale i tak było to na pewno najdłuższe 15 minut w życiu Fila ..
Biedny kicio aż z bólu zrobił koopkę pod siebie podczas dawania zastrzyków i kropli .nie mówiąc o wrzasku jaki z siebie wydawał..moje własne koty zbiegły się przerażone z całego domu..

Z tego co zrozumiałam wczoraj w nocy dra Garncarza (niestety-wiem że bezczelnie, ale zadzwoniłam o 22-giej, ale dr. i tak był bardzo miły.. :1luvu: ) to jest to tak że kicio miał zaczątek tego wrzodu gdzieś głębiej co ujawniło się na skutek osłabienia związanego z pogryzieniem-najprawdopodobniej ujawniło by się prędzej czy póżniej.
Dlatego podczas dwukrotnego badania przed podaniem difadolu aby wiedzieć czy można go podać, nie było widać jeszcze śladów wrzodu.
Difadol pobudził wrzód do ujawnienia się. W tym miejscu rogówka zrobiła się cieńsza i pękła na skutek wzrostu ciśnienia w gałce ocznej ,który to wzrost mogą spowodować nawet emocje :strach: ,..Rzeczywiście bezpośrednio przed pęknięciem kicio bardzo ucieszył się na mój widok bo weszłam z kolacją..Ja też się ucieszyłam bo pomyślałam że jest mu lepiej, a on nawet nie zdążył zacząć jeść jak zaczął wyć z bólu...
Generalnie difadol stosuje się na wrzody ale nie na ten rodzaj wrzodu :strach:

Vega-bardzo mi przykro że nie mogę Ci w żaden sposób pomóc wzięciem kociaków-bardzo bym chciała pomóc, ale na prawdę nie mam jak :oops:
muszę wziąć Wojtusia bo prawdopodobnie on jest w identycznej sytuacji jak Kulka i Fil (oraz Bąbel i Ciumcia) tylko że na oba oczka :cry: .
Ja wiem że ON TAM JEST, wiem że cierpi i wiem już jak można mu ulżyć i przynajmniej próbować jeszcze uratować wzrok,choć jedno oczko...
Dlatego nie mogę udawać że tego nie wiem i nie mogę go zostawić bez pomocy.
Ustaliłyśmy że Jamkasica robi kombinacje alpejskie aby wyciągnąć jak najszybciej kicia ze schronu,po czym umieści go na dzień lub dwa w szpitaliku Zdecydowanie wolę dwa, aby jednak Boniek po kastracji doszedł do siebie w swoim pokoju i dopiero wtedy przeniósł się do dziewczynek na górę. :D

Bardzo się cieszę ze Lalunia znowu ze swoją ukochaną Dużą :D :1luvu: a mniej że Fran się spasł.. :ryk:

Erin-wyślę Ci po troszku Royali nerkowych:Seniora,Ageinga,Mobility,oraz K/d i n/f-jeszcze jest Katovit ale u mnie zjedzona i trudno ją dostać w rozsądnej ilości a mój Carlos nie zje nawet pół kila-próbkę 10 dkg jadl kilka miesięcy więc chyba mu niezbyt smakowała :oops:
no chyba że którąś z tych karm znasz to wtedy napisz jaką,no i jak Ci to wysłać?
chyba poproszę bardzo grzecznie niezawodną Marzenię o organizację przesyłki :D :roll:

Mruśkowo-Renal który mam od Joluki wciąż na Ciebie czeka jeśli tylko Twoja Mrusia lubi renal-może chcesz też po odrobince na spróbowanie jak Erin?

... a teraz lecę do kociastych...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]