12-letnia Marta [']... odeszła

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 08, 2011 6:31 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Zuzia96 - dzięki wielkie
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie maja 08, 2011 6:32 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

mogłabym ja wziąć ale u mnie nie ma spokojnego kąta i myślę, że było by jej gorzej niż w schronisku
ale nie wierzę, ze nikt nie ma kawałka spokojnego kącika
jak ona żyje z kotami?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie maja 08, 2011 7:22 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Jest malutka szansa na kącik w łazience u Dobrej Duszyczki w Łodzi.
Wiem, że to nie salony, ale tam miałaby swojego człowieka i trochę spokoju...

Z kotami - bez większych spięć raczej...

Duszek686

Post » Nie maja 08, 2011 8:59 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Zaglądam z rana.
Trzymam mocno kciuki.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie maja 08, 2011 11:13 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Też ciągle kombinuję, ale u mnie osiem kotów w kawalerce, ciasno, brak możliwości izolacji i remont przedpokoju - hałas wiertarki, kurz, bałagan.
To nie byłoby dobre miejsce dla niej teraz :(.
Trzymam kciuki za to, żeby Dobra Duszyczka zdecydowała się przygarnąć malutką na najbliższe dni :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie maja 08, 2011 11:18 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Duszek686 pisze:Jest malutka szansa na kącik w łazience u Dobrej Duszyczki w Łodzi.
Wiem, że to nie salony, ale tam miałaby swojego człowieka i trochę spokoju...

No, to znaczy u mnie w łazience :wink:
To bardzo niewiele i tylko na TDT, bo mam teraz 5 kotów, jeden (tymczasowy Murzynek) musi być oddzielnie, bo wielki miziak, ale atakuje inne koty, więc zajmuje jeden pokój. Reszta towarzystwa, czyli ciągle jeszcze wystraszony Maciuś, mała Rudzia (oba tymczasowe), wsciekła na wszystkie koty Pusia i szukająca spokoju w łazience Sabcia zajmują resztę lokalu. Ale na kilka dni możemy się jakos przemęczyć. Liczę na to, że DS w Warszawie wypali, a jesli nie - to może rzeczywiście ten dt u zuzi96 byłby dobrym rozwiązaniem, bo ja do tego mam mało czasu dla obecnych kociastych, więc nie mogłabym poświęcić koteczce tyle czasu, ile ona powinna dostać od swojego człowieka. Pomyślałam tylko, że może ta łazienka byłaby jednak mniej stresująca niż schronisko, bardziej by przypominala dom. No i pamietajcie, że jestem niezmotoryzowana i mam chorobę lokomocyjną, więc potrzebny byłby ktoś, kto mógłby malutką zawozić do weta, a podobno na razie jest to potrzebne. Czy ktoś by się podjął? Mieszkam w samym centrum!
Jeśli uznacie, że to może być jakieś wyjście, to czekam na kicię...
Ostatnio edytowano Nie maja 08, 2011 11:21 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 08, 2011 11:19 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

My też odpadamy :(
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 08, 2011 13:14 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Wpadłam na chwilkę.
Wieści mam niezłe - Martunia dziś lepiej. Co prawda wymiotowała, ale najprawdopodobniej po glukozie w kroplówce. Dziś dostała kolejną kroplówkę - już bez glukozy.
Ruru przywiozła jej tuńczyka i malutka zjadła go z apetytem.
Jest troszkę lepiej - ustalenia są takie, że do jutra zostaje w schronisku, jutro będzie miała pobraną krew do badania i jutro CC zabierze Martunie do lecznicy. Jeśli mała nie będzie wymagała leczenia szpitalnego - pojedzie do Joli :1luvu:

Jolu - wielkie dzięki za kącik dla małej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja będę pisała do domku w W-wie - może się uda

Troszkę mi się humor poprawił, bo wczoraj był wisielczy :roll:
Wczoraj Martunia była bardzo odwodniona i smutna. Zabrałam ją z klatki i zamknęłam sie z nią w malutkim pokoiku na kociarni, gdzie panie tam pracujące mają kącik do zjedzenia i wypicia herbaty. Siedziałam z nią tam z półtorej godziny a Marta była bardzo zainteresowana otoczeniem :wink: Ona sobie zwiedzała a ja robiłam myszki na szydełku :lol: :wink:

Po dzisiejszych wieściach od ruru - jestem pełna nadziei

Duszek686

Post » Nie maja 08, 2011 13:25 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Cieszę się, że Martunia lepiej. Teraz czekamy na decyzję Ani CC. I oby się odezwał domek w Warszawie!
Tylko pamiętajcie proszę o mojej prośbie, żeby ktoś Martę woził do weta!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie maja 08, 2011 15:11 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Bardzo się cieszę, że Martusia troszkę lepiej :) MUSI dać radę :!:

Gdyby Martusia miała jechać do mnie, to mam transport z Kielc do Rzeszowa. Jest to Dominika - super domek mojej byłej tymczaski Mamrotki. Dominika mieszka w Kielcach a studiuje w Rzeszowie i jeździ na tej trasie samochodem. Rozmawiałam z nią przed chwilą i w tym tygodniu będzie jechała do Rzeszowa we wtorek. Jeżeli to za wcześnie na decyzje co do dalszego losu Martusi, to Dominika będzie też jechała do Rzeszowa w następnym tygodniu, tylko jeszcze nie wie dokładnie, w jaki dzień.
Z Łodzi do Kielc musiałby ktoś koteczkę dowieźć, ale myślę, że to już bliżej i ktoś pomoże.

No i czekamy na odzew DS :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie maja 08, 2011 15:21 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Zaznaczam :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie maja 08, 2011 15:25 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Nie jestem pewna, ale chyba o Kielce mógłby zahaczyć mąż mojej koleżanki, który co tydzień jeździ na trasie Łódź - Kraków. Tylko dzień mógłby być inny (on jeździ w końcu tygodnia), więc mogłaby być potrzeba przechowania kotki przez krótki czas (parę dni) w Kielcach.
Ale może sie uda z tym domkiem w Warszawie i będziemy szukać transportu tylko do Warszawy? :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie maja 08, 2011 16:00 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Martusia najpierw ładnie zjadła
gerberka z convem, a później otworzyłam
puszeczkę z tuńczykiem, taką co wszystkie koty
nawet niejadki wcinają i Martunia spałaszowała aż miło
i ładnie duże kawałki też :ok: no i miała dziś też kroplówkę
Tylko ma niezłą biegunkę
Martunia wcina
ObrazekObrazek

Domek, mówisz, naprawdę?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie maja 08, 2011 16:17 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

jeju, super! no to dobrze, teraz oby tylko nie wymagala wiekszego leczenia...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Nie maja 08, 2011 18:50 Re: 12-letnia Marta, po śmierci pana - jest źle - pilnie DT!!!

Rozmawiałam z domkiem
Państwo są absolutnie zdecydowani Martuni pomóc.
Powiedziałam, że Marta przestała jeść, że schudła, że jest na kroplówkach, że jutro ma mieć badania krwi.
Państwo są gotowi spróbować jej pomóc.

Teraz tylko wizyta... Państwo czekają .

Chciałam poprosić Jolukę, ale może Satoru :oops:
Albo razem :oops: :oops: :oops:

Duszek686

[poprzednia][następna]