Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alix76 pisze:Napisałam:
Na razie jeszcze nic nie jest przesądzone - potrzeba wizyty przedadopcyjnej i wszystkich ustaleń ... ta kicia nie może już teraz źle trafić, a że jest już dość dorosła
to też trzeba wziąć pod uwagę, czy nowy Opiekun poradzi sobie z jej stresem. Także dalsi chętni do adopcji nadal mile widziani
Żeby kogoś niepotrzebnie nie urazić ani nie zniechęcić ...
Ja sama nie pomogę z DT, mam o 1 szt ponad stan alarmowy
alix76 pisze:Satoru pisze:nie podoba mi sie to :/
Dostalam takiego maila:
Witam, bardzo proszę uważać na młodego człowieka, który chce kotka.
Chłopak ma na imię Paweł, mieszka w bloku na parterze na
Bora-Komorowskiego. Oddałam, mu kotkę i jej nie upilnował lub
wywalił z domu (lub jego współlokatorzy), bo miauczała czy sama nie
wiem o co chodzi!!! Tak czy siak, kot wylądował na podwórku, on
mówił, że wiesza ogłoszenia - ale ja go sprawdziłam i nic nie było.
Kot cudem trafił do pobliskiego weta.
Podejrzewam, ze będzie chciał innego kota, ale Twój kot może nie
mieć tyle szczęścia co ta kotka, która ja oddawałam.
Znam historię pośrednio, sama szukałam dojścia do karmicieli na B.-K. - bezskutecznie akurat ...
Satoru pisze:CatAngel pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=189538417758406
czy Psotka moglaby byc w DT, gdzie sa inne koty i psy?
Psotka jak najbardziej może być z innymi kotami, w domu, w którym mieszkała byla koteczka. Jak reaguje na psy - niestety nie wiem.
Link dodany w 1 poscie. Dzieki
ewar pisze:A ta Szwajcaria? Mnie się podoba ten pomysł.
Discordia pisze:Posredniczenie w adopcji i sprawdzanie domku biore na siebie. Dla mnie priorytetem jest dom niewychodzacy, najchetniej bez malych dzieci. Co do ilosci kotow reguluje to tutaj prawo. Na jednego kota 20mkw i na kazdego kolejnego 10mkw. Przekocic sie nie da. Opieka weta, szczepienia - oczywista oczywistosc. Jak macie jakis wzror umowy adopcyjnej, to moge przetlumaczyc na niemiecki. Dojechac moge w kazde miejsce w Szwajcarii (no prawie, do wioseczek dostepnych tylko kolejka linowa byloby ciezko). Z mojej strony mozna liczyc na zdawanie relacji jak kota sie ma. Cos jeszcze powinnam wiedziec?
Satoru pisze:
CatAngel - dlatego nie mam tam konta
Użytkownicy przeglądający ten dział: florka, muza_51 i 81 gości