EKSMISJA KAN! Dziękujemy za pomoc w adopcjach i wsparcie KAN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 9:15 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

Czaruś, ROCZNY KOTEK, CIĄGLE WRACA I NIE MA SZCZĘŚCIA DO ODPOWIEDZIALNYCH DUŻYCH!! Kochany, uwielbi towarzystwo, zabawę. Kuwetkowy, kastrowany, szczepiony!Książeczka zdrowia. 5 raz wrócił z adopcji!!!!!!!
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro maja 25, 2011 19:26 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

Bardzo proszę wszystkie litościwe dusze o pomoc dla tego psiaka:

http://www.dogomania.pl/threads/208180- ... -POMOC!!!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw maja 26, 2011 0:22 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

Ponawiam wniosek o prasowe ogloszenia poszukujace lokalu

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw maja 26, 2011 0:47 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

jej
Czarus cudowny, ja bym go wziela na (awaryjny) dt jak szczepiony i odrobaczony, ale chyba daleko..

tarara

Od: Pt kwi 22, 2011 22:17

Post » Czw maja 26, 2011 12:07 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

To mały dwumiesięczny Olek. Urodził się w tym samym miejscu, skąd pochodzi Wiki, Donia i Alex. Jego mamą jest siostra Muszki, która została adoptowana w ub. roku do Zielonej Góry. Odrobaczony, odpchlony, zaszczepiony. Kuwetkowy.
Obrazek Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw maja 26, 2011 12:08 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

tarara pisze:jej
Czarus cudowny, ja bym go wziela na (awaryjny) dt jak szczepiony i odrobaczony, ale chyba daleko..

terara :1luvu: dziękujemy za chęć pomocy, gdzie mieszkasz???

oczywiście szczepiony, itp.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw maja 26, 2011 15:16 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

Hanulka pisze:wiem od andzeliki, że Gabrysia nie ma już w schronie.. :evil: zajmował pokój...więc trafił z powrotem na działki..
szczegóły napisze andzelika... to już 2 przypadek braku kompletnej współpracy schronu z KAN..

Hanulka pisze:
panikota pisze:bozzzz, jak schronisko może wyrzucić zwierzę??? :evil: :evil: :evil:

Może dałoby się to wykorzystać, żeby pokazać, że schronisko NIE jest żadną alternatywą dla KAN w przypadku kotów, jak wskazywali radni pozbywając się problemu lokalu ...

mam nadzieję, że TAK się stanie!!! :evil: :evil: :evil:

kociamysza

Post » Pt maja 27, 2011 9:31 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

andzelika1952 pisze:Jestem załamana brakiem lokalu dla KAN, także brakiem nadziei na jego uzyskanie. Z dnia na dzień wręcz wegetuję nie mogąc zabrać tych, które potrzebują pomocy. Na dzień dzisiejszy na szybką adopcję czekają:

Śnieżka, Mańka, Kasia , Wiki, Donia, Aleks, Misio, czwórka działkowiczów: Marko, Hektor, Moris, Samir , 2-mieś. śliczny Olek , jego mama i wiele, wiele innych na razie bezimiennych, bo nie mam ich gdzie zabrać. I to jest najgorsze kiedy chorują, umierają zanim zdąży im się pomóc.

Śnieżka / w piwnicy/ , Mańka / pod sklepem , / Kasia / w DT/ to cudowne kotki, przytulaśne, zdrowe, nadające się od zaraz do adopcji. Nikt się nie pyta o nie.

Wiki, Donia , Aleksik już prawie 3 miesiące czekają na swoją szansę mieszkając w piwnicy , którą udostępniła mi jedna z sąsiadek. Przeżyły zapalenie płuc, kaliciwirozę, koci katar i najwyższa pora aby poznały jak wygląda życie w domu. Kociaki są jednak bojaźliwe ale głaskane przytulają się do ręki, mruczą.
Niestety Aleksik ma inny problem zdrowotny. Kiedy go przyniesiono do mnie upadał na tylne łapki a przednie dziwnie stawiał, tak nieporadnie. Wygląda to na zmiany neurologiczne spowodowane być może uderzeniem. Pomimo leczenia / antybiotyki, sterydy, witaminy / nie widać poprawy. Aleks potrafi się fajnie bawić wędką, piłeczką . Jednak nie ma mowy o życiu na wolności ani o domku wychodzącym. Po prostu nie da sobie rady , nie ucieknie przed niebezpieczeństwem.

Misio - jego życie to blokowa piwnica i ogródki wokół bloku. Niesie to za sobą niebezpieczeństwo, że coś mu się stanie. Trzy dni temu Misio stracił część ogona / ok. 7 cm/. Opiekunka myślała, że może odgryzł mu go pies ale wet wykluczył to ponieważ jest przycięty bardzo równo/ nie ma poszarpanych brzegów, śladów pogryzienia/ . Wychodzi na to, że mógł to zrobić człowiek. Koniec ogonka został zabezpieczony. Misiowi pomimo leczenia nawraca zapalenie ucha. Wykluczony świerzb, grzyb.

Czwórka kotów z działek - Marko, Moris , Samir, Hektor - również nie mają szansy na domy. Powoli rozchodzą się coraz dalej , przychodzą tylko na jedzenie i to nie codziennie. Wczoraj ktoś otruł 3-letnią kotkę , którą opiekowała się inna kobieta kilka działek dalej. Boję się, że chłopaków spotka to samo.

Do szybkiej adopcji jest śliczny, kochany 2-mieś. Olek. Odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Kuwetkowy. Pochodzi razem ze swoją mamą / siostra Muszki / z tego samego miejsca co Wiki, Donia i Aleks.

Codziennie dowiaduję się o okropnościach jakie spotykają bezdomne koty , psy. Chce mi się wyć z bezsilności, że nie mam ich gdzie umieścić , gdzie leczyć i szukać w spokoju z Waszą pomocą domów. :cry:

:!: :( :( :( :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob maja 28, 2011 19:39 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

przypomnę o Radomsku...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 29, 2011 14:46 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

Pusto i smutno :cry:

kociamysza

Post » Nie maja 29, 2011 15:23 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

Olka do domu!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie maja 29, 2011 16:15 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

kurczę... co z tymi kotami????

pozdrawiam z nad morza...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon maja 30, 2011 10:38 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

nadmorskie pozdrowienia.. :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon maja 30, 2011 13:13 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!koteczki do pokochania

kociamysza pisze:Ponawiam wniosek o prasowe ogloszenia poszukujace lokalu

Też się podłączę :ok:
A może jakiś lokal do remontu :?: Przecież miasto ogłasza jakieś przetargi na takie lokale :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon maja 30, 2011 13:22 Re: EKSMISJA KAN!PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY! Mały Olek z nami!!!

Z tego, co wiem, KAN dysponuje tragicznie małymi środkami finansowymi, więc na remont nie bardzo starcza... Robotnych wolontariuszy, którzy umieliby i chcieli coś zrobić, też raczej trudno znaleźć...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]