45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 16:38 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

No chyba nie tak do końca. Poszukiwane są domy tymczasowe, a to chyba nie jest ważne, czy kot jest czarny, bury, biały ... Zresztą nigdy nie rozumiałam tego wyboru wg koloru, kot to kot. Torebkę, buty, albo zasłony można wybierać pod kolor. Ja mam obecnie 14 kotów i kiedy trafiały do mojego domu, nie było dla mnie ważne jakiego są koloru. Ale wracając do problemu ... na stałe nikt nie weźmie ani czarnego, ani rudego kota, jeśli jest chory i ma pasożyty. Każdy na portalach (a przynajmniej zdecydowana większość) chce mieć ślicznego, zdrowego i najlepiej młodego kota. Tu chodzi o DT. Chodzi o to, by porozdzielać wszystkie na mniejsze grupy, gdyż łatwiej wtedy leczyć. Nie łapią choróbstw jeden od drugiego. Jak doprowadzi się ich do względnego porządku i zdrowia, poszuka sie domów na stałe. Wtedy jak ktoś już musi - wybierze sobie z ogłoszeń - kotkę, kocura, czarnego, burego, białego ... jakiego chce.

malbo

Od: Czw paź 20, 2005 13:30

Post » Pon kwi 18, 2011 8:07 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

do góry !!!

malbo

Od: Czw paź 20, 2005 13:30

Post » Pon kwi 18, 2011 12:33 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

postaram sie powrzucac pojedyncze zdjecia kotow
bardzo dziekuje pierwsza 3 jedzie do domu tymczaoswego we wtorek :D
reszta czeka :(

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pon kwi 18, 2011 12:44 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

malbo pisze:No chyba nie tak do końca. Poszukiwane są domy tymczasowe, a to chyba nie jest ważne, czy kot jest czarny, bury, biały ... Zresztą nigdy nie rozumiałam tego wyboru wg koloru, kot to kot. Torebkę, buty, albo zasłony można wybierać pod kolor. Ja mam obecnie 14 kotów i kiedy trafiały do mojego domu, nie było dla mnie ważne jakiego są koloru. Ale wracając do problemu ... na stałe nikt nie weźmie ani czarnego, ani rudego kota, jeśli jest chory i ma pasożyty. Każdy na portalach (a przynajmniej zdecydowana większość) chce mieć ślicznego, zdrowego i najlepiej młodego kota. Tu chodzi o DT. Chodzi o to, by porozdzielać wszystkie na mniejsze grupy, gdyż łatwiej wtedy leczyć. Nie łapią choróbstw jeden od drugiego. Jak doprowadzi się ich do względnego porządku i zdrowia, poszuka sie domów na stałe. Wtedy jak ktoś już musi - wybierze sobie z ogłoszeń - kotkę, kocura, czarnego, burego, białego ... jakiego chce.

Mam odmienne zdanie.Ja nie moge kotów brać do domu,bo mam psy,które za kotami nie przepadają.Moja sunia krzywdy nie zrobi,ale mój pies jest w stanie zagryźć,mimo tego,że wielokrotnie próbowałam przyzwyczajać go.To stary pies po przejściach.Wielokrotnie zakładałam wątki dla kotów i prawie zawsze udawało się znaleźć DT.Samo wpisywanie na watek ogólny nic nie dawało.Jedne DT mają słabość dla czarnych,inne do tygrysków,jeszcze inne do innych.Każdy ma jakąś słabość i wydaje mi się,że dany kot szybciej mógłby znaleźć DT.

Jest wątek na dogomanii?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon kwi 18, 2011 20:08 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

do gory

pini1

Post » Wto kwi 19, 2011 10:20 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

Kto da DT
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro kwi 20, 2011 10:24 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

dzisiaj 3 kotki jada do domku tymczasowego w Bedzinie zalatwione dzieki Pomocy Kociej Chatki
dziekujemy
reszta czeka

pini1

Post » Śro kwi 20, 2011 10:32 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

pini1 pisze:dzisiaj 3 kotki jada do domku tymczasowego w Bedzinie zalatwione dzieki Pomocy Kociej Chatki
dziekujemy
reszta czeka

To super że kociaki jadą, Gosia pewnie tam je będzie codziennie odwiedzała :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 20, 2011 13:27 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

Podniosę
z przykrością, że inaczej pomóc nie mogę..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 20, 2011 18:18 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

terenia1 pisze:
pini1 pisze:dzisiaj 3 kotki jada do domku tymczasowego w Bedzinie zalatwione dzieki Pomocy Kociej Chatki
dziekujemy
reszta czeka

To super że kociaki jadą, Gosia pewnie tam je będzie codziennie odwiedzała :wink:

Witam, dziś pani Asia przywiozła do domu tymczasowego pani Joli na syberce w Będzinie trzy przekochane kotki.
Najodważniejsza jest biało-szara koteczka , czarnulka też jest bardzo ufna - obie położyły się na kanapie Najbardziej zdystansowany jest śliczny czarny kocurek o białych łapeczkach , na razie wybrał bezpieczne miejsce na szafie skąd obserwuje sytuację - nie jest jednak spanikowany. Wszystkie kotki są urocze. Pani Jola która całe lata dokarmiała okoliczne koty i dbała o nie -teraz już nie może tego robić z uwagi na trudności w poruszaniu się,robi to za nią inna zaprzyjaźniona pani. Miała jednak możliwość i chęci udzielić schronienia trzem uroczym koteczkom, ma teraz tylko jeden problem: siedzi i myśli nad wybraniem ładnych imion dla kotków. Jedzonko i całą resztę zapewniła fundacja For Animals . Pani Jola już marzy, że kotki przyjdą do niej spać. Życzymy miłego miziania i dobrej kociej nocki.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro kwi 20, 2011 19:55 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

Gosiu to super wieści :lol:

terenia1

Post » Śro kwi 20, 2011 20:56 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

terenia1 pisze:Gosiu to super wieści :lol:

Naprawdę kotki są urocze :) a pani opiekunka zachwycona ich przyjaznym zachowaniem bo uwielbia kontakt z kociakami :)

gosiakot

Post » Śro kwi 20, 2011 21:04 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

A czy wiadomo co się dzieje z kociakami, które zostały w tamtym miejscu :?:

terenia1

Post » Czw kwi 21, 2011 11:26 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

podnoszę :!:

terenia1

Post » Czw kwi 21, 2011 11:53 Re: 45 KOTOW --21 ZABRALISMY SZUKAMY POMOCY ZDJECIA

Pierwsze doniesienia z domku tymczasowego 3 kociaków. Dziewczynki grzecznie i spokojnie spędziły noc,są bardzo przymilne i łagodne. natomiast czarny kocurek z białymi łapkami-zwany na razie Murzyn- miauczał dużo nocą wystraszony zapewne zmianą miejsca .Kocurek należy do wysokopiennych- najlepiej się czuje na szafach i regałach, ale pozwala się głaskać. Wszystkie kotki korzystają grzecznie z kuwety . Jak uprzedzała pani Asia - wszystkie robią luźne kupki więc na razie muszą zadowolić się jedzeniem suchym, choć Murzynek wyrażał rano chęć poczęstowania się pasztetem w trakcie sniadania opiekunki.

gosiakot

[poprzednia][następna]