Persica - MA DOM :) :) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 17, 2011 19:13 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

Jakie boczki!:)Gratulujemy boczków!
Jak odrośnie będzie cud-miód -malina a nie dziewczyna:)
Co słychać u niej?
Obie ( ja i persiczka Fiona ) ciekawe jesteśmy!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 18, 2011 7:55 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

u nas wszystko OK :)
Coffy uwielbia łazienkę :) oczywistym powodem jest znajdujący się tam kran z wodą :D i kontrola nad tym kto i kiedy wchodzi do łazienki, bo zawsze kończy się to piciem wodu z kranu :)

poza tym powoli już zaczynamy się ogłaszać do adopcji i mięliśmy wczoraj pierwszy telefon, Pani , która na poczatku była zachwycona i zainteresowana adopcja bardzo, w momencie kiedy się dowiedziała że Coffy bez sterylizacji nie zostanie wydana, nagle zmieniła zdanie i nie była zainteresowana adopcją już tak bardzo :evil:
Pani tłumaczyła mi jak to źle na kotki wpływa- głównie na ich psychikę- jak są wysterylizowane jak nie miały młodych 8O 8O 8O i takie tam....
rozmowa była długa i Pani cały czas obstawała przy swoim żebym nie sterylizowała kotki i Ona ją weźmie podpisze mi zobowiązanie o wysterylizowaniu jej do roku 8O 8O od razu sobie pomyślalam o tym, że nigdy jej nie wysterylizuje i nie będę mogła na to mieć zadnego wpływu.....
wkurzył mnie tylko ten telefon...
jak to mój TZ powiedział " jak dla mnie rozmnażaczka i nie dostanie Coffy" :evil: :evil:

za to Coffinka jakby coś czuła i cały wieczór spędziła niesamowicie wtulona we mnie traktorkując non stop :)
poza tym znowu zaczyna sie walka z moją kocicą - Coffy ją tłucze :( niestety
mam nadzieję, że po sterylce się trochę uspokoi....
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon kwi 18, 2011 8:04 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

Po sterylce powinno się uspokoić..
Ale zanim zrobisz sterylkę zrób koniecznie badania krwi.. bez tego nie wolno podać kotu narkozy.. zwłaszcza persopodobnemu..

Pewnie to już pisałam, ale na wszelki wypadek powtórzę..

I jeszcze dodam, że jeszcze kilka takich telefonów od idiotów i potencjalnych rozmnażaczy.. i kota zostanie u Ciebie.. :twisted: zobaczysz.. :mrgreen: :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon kwi 18, 2011 8:18 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

aamms pisze:
I jeszcze dodam, że jeszcze kilka takich telefonów od idiotów i potencjalnych rozmnażaczy.. i kota zostanie u Ciebie.. :twisted: zobaczysz.. :mrgreen: :D

Może mieć rację. A'propos dzielnie poszukuję kogoś kto mi pomoze zredagować ogłoszenie Gerarda - tak, żeby odstraszyc 90% dzwoniących - którzy i tak by kota nie dostali.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon kwi 18, 2011 8:53 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

aamms pisze:Ale zanim zrobisz sterylkę zrób koniecznie badania krwi.. bez tego nie wolno podać kotu narkozy.. zwłaszcza persopodobnemu..

na jutro rano jesteśmy umówione na badanie krwi, wyniki powinny być po południu
kota nie wyglada na chora ale i tak czy tak, mieliśmy zrobić badania jak przytyje :) :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pon kwi 18, 2011 10:05 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

troche nowych zdjęć - choć nie ukrywam, ze zrobienie jej zdjęcia to wyzwanie :)
od razu przybiega do miziania :) i jak tu zrobić jej zdjęcie ....
Obrazek

już żeberek nie czujemy przy głaskaniu :D okrąglutka kulunia :)
Obrazek

Magdalena424

Post » Pon kwi 18, 2011 10:17 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

Neigh pisze:
aamms pisze:

Może mieć rację. A'propos dzielnie poszukuję kogoś kto mi pomoze zredagować ogłoszenie Gerarda - tak, żeby odstraszyc 90% dzwoniących - którzy i tak by kota nie dostali.

Po prostu napisz prawdę w ogłoszeniu..

Jak dostawałam maile z pytaniami o Rudiego, Dyszkę i Juniorka z Kobylej Góry, to po pierwszej odpowiedzi już więcej potencjalni chętni się nie odzywali.. :twisted:

tu masz próbkę:
Jesli chodzi o persiki do adopcji, to u mnie są trzy - dwa czarne, koteczka i kocurek ok roczne i ok 4 - 5 letni rudy..
Czarna dziewczynka (Dyszka) jest cały czas leczona na dolegliwości watrobowe i dopiero po wyleczeniu i porządnym odkarmieniu bedzie kastrowana.. Jest malutka, jeszcze na razie powoli odrasta jej futerko, ma usunięte prawie wszystkie zeby i zagojoną już głęboką ranę na dolnej wardze..
Kocurek - Juniorek już po kastracji, zaszczepiony, musi przejśc jeszcze operację oczu, bo na razie ma entropię czyli nieprawidłowo rosnące rzęsy, które drażnią oczy i powodują ich stan zapalny.. Na razie dostaje krople do oczu..
Rudy - Rudi - Rudolf, jeszcze czeka na zabieg czyszczenia i usuwania zębów.. Cierpi na zespół eozynofilowy, który objawia się brzydka naroślą pod językiem.. ale steryd ładnie sobie z tym radzi.. Kocio jest po kastracji, zaszczepiony, nerki ma w porządku, wątrobę leczymy..

Dłuuugo szukałam, to prawda.. ale teraz Rudi ma dom u kasiunia773, Juniorek u gizela79 a Dyszka u Państwa z Warszawy, którzy wcześniej uratowali szynszylową 'persiczkę' z Korabiewic.. :1luvu:

Magdalena, przepraszam za OT..
Już nie będę.. :oops:

aamms

Post » Pon kwi 18, 2011 10:22 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

aamms pisze:
Neigh pisze:
aamms pisze:

Po prostu napisz prawdę w ogłoszeniu..

Jak dostawałam maile z pytaniami o Rudiego, Dyszkę i Juniorka z Kobylej Góry, to po pierwszej odpowiedzi już więcej potencjalni chętni się nie odzywali.. :twisted:

tu masz próbkę:
Jesli chodzi o persiki do adopcji, to u mnie są trzy - dwa czarne, koteczka i kocurek ok roczne i ok 4 - 5 letni rudy..
Czarna dziewczynka (Dyszka) jest cały czas leczona na dolegliwości watrobowe i dopiero po wyleczeniu i porządnym odkarmieniu bedzie kastrowana.. Jest malutka, jeszcze na razie powoli odrasta jej futerko, ma usunięte prawie wszystkie zeby i zagojoną już głęboką ranę na dolnej wardze..
Kocurek - Juniorek już po kastracji, zaszczepiony, musi przejśc jeszcze operację oczu, bo na razie ma entropię czyli nieprawidłowo rosnące rzęsy, które drażnią oczy i powodują ich stan zapalny.. Na razie dostaje krople do oczu..
Rudy - Rudi - Rudolf, jeszcze czeka na zabieg czyszczenia i usuwania zębów.. Cierpi na zespół eozynofilowy, który objawia się brzydka naroślą pod językiem.. ale steryd ładnie sobie z tym radzi.. Kocio jest po kastracji, zaszczepiony, nerki ma w porządku, wątrobę leczymy..

Dłuuugo szukałam, to prawda.. ale teraz Rudi ma dom u kasiunia773, Juniorek u gizela79 a Dyszka u Państwa z Warszawy, którzy wcześniej uratowali szynszylową 'persiczkę' z Korabiewic.. :1luvu:

Magdalena, przepraszam za OT..
Już nie będę.. :oops:

spoko dla mnie żaden problem:)
a przy okazji może i ja skorzystam :D

Magdalena424

Post » Pon kwi 18, 2011 20:24 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

W takich rozmowach ja się zawsze dopytuję, ile rozmówczyni ma dzieci, bo skoro brak potomstwa tak źle wpływa na psychikę i zdrowie, to nie mogę kota wydać komuś tak niepewnemu :mrgreen:
Coffy ma już śliczną figurę :ok:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto kwi 19, 2011 8:02 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

Wima pisze:W takich rozmowach ja się zawsze dopytuję, ile rozmówczyni ma dzieci, bo skoro brak potomstwa tak źle wpływa na psychikę i zdrowie, to nie mogę kota wydać komuś tak niepewnemu :mrgreen:
Coffy ma już śliczną figurę :ok:

:ryk: :ryk: :ryk:

Magdalena424

Post » Wto kwi 19, 2011 8:03 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

już zaczynam mieć pietra w związku z jutrzejszą sterylką :(
wczoraj przymierzyłyśmy kaftanik mojej koty i pasuje na Coffinkę....

bijatyki w domu nie ustają a wręcz bym powiedziała, że sie nasilają :( :(
powoli kończą mi sie pomysły jak temu zaradzić i obawiam sie żeby nie doszło do tego że będę musiała moje koty zamykać w jednym pokoju a Coffy w drugim, w momencie wyjścia z domu..... echhhh :( :(

Magdalena424

Post » Wto kwi 19, 2011 8:11 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

zaloty Zarazka ( to ten do góry "kołami") podczas rujki, ale tylko na odległość :) Coffy się zblizała a on nogi za pas i długą- pewnie pamiętał jak go kilka dni wcześniej waliła łapą....
Obrazek

Magdalena424

Post » Wto kwi 19, 2011 8:15 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

obserwujemy świat z balkonu

Obrazek
Obrazek

Magdalena424

Post » Wto kwi 19, 2011 9:21 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

zaraz po jedzeniu :) na dobre trawienie trzeba świeżego powietrza zaczerpnąć :)

http://www.youtube.com/watch?v=MElpkry3F6A

Magdalena424

Post » Wto kwi 19, 2011 9:23 Re: znaleziona persica we Wrocławiu ... filmik str. 6

Magdalena424 pisze:obserwujemy świat z balkonu

Obrazek
Obrazek

I piękniejemy z godziny na godzinę.. :love:

aamms

[poprzednia][następna]