KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 20:32 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Właśnie dostałam dobre wieści - zaczęła jeść i pić a nawet bawić się piłeczką :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 02, 2011 20:36 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

:dance: :dance2:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob kwi 02, 2011 20:37 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Cudowne wieści :spin2:

Cookie1706

Post » Sob kwi 02, 2011 21:52 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

naprawde super wieści...:)pewnie pokaże niedługo swój charakterek :)

jeszcze kciuki za jutrzejszy dzień :)

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie kwi 03, 2011 11:35 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Chio sądząc z opisu państwa to jak siostra bliźniaczka jak chodzi o charakter. Im szybciej się dogadają tym lepiej - tym szybciej za pośrednictwem Chio Stella przywyknie do Spike'a.

Ines pojechała dziś do domku - państwo sympatyczni, powinno być dobrze. Obiecali, że jak nie będzie się działo nic niepokojącego, to zadzwonią w środę do mnie lub Dorotki. Umowa podpisana. Ines na odchodnym odstawiła takie fochy i nerwy, że byłyśmy z Dorotką zdziwione - zupełnie jej z tej strony nie znałyśmy 8O
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie kwi 03, 2011 11:41 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Chio sądząc z opisu państwa to jak siostra bliźniaczka jak chodzi o charakter. Im szybciej się dogadają tym lepiej - tym szybciej za pośrednictwem Chio Stella przywyknie do Spike'a.

Ines pojechała dziś do domku - państwo sympatyczni, powinno być dobrze. Obiecali, że jak nie będzie się działo nic niepokojącego, to zadzwonią w środę do mnie lub Dorotki. Umowa podpisana. Ines na odchodnym odstawiła takie fochy i nerwy, że byłyśmy z Dorotką zdziwione - zupełnie jej z tej strony nie znałyśmy 8O

Bo chyba za dobrze jej było u Was :)

super wieści...myślałam,że będzie trudniej z czarnymi kotami,a tu niespodzianka :)

Dziękuje Wam za wszystko :)

justyna8585

Post » Nie kwi 03, 2011 21:05 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Chio sądząc z opisu państwa to jak siostra bliźniaczka jak chodzi o charakter. Im szybciej się dogadają tym lepiej - tym szybciej za pośrednictwem Chio Stella przywyknie do Spike'a.

Cudowne wieści :dance: :dance2:
szybko poszło :wink: miejmy nadzieję, że Czarne Inez będzie zadowolona (i jej nowi właściciele też)
Dziękujemy Kocia Chatko :piwa:

Cookie1706

Post » Nie kwi 03, 2011 21:27 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

mam dla Was wieści...

Nie wiem jak to napisać...Po wielu przemyśleniach,pewnych sytuacjach podjęłam ostateczną decyzję.Nie będę już łącznikiem ze Schroniskiem,ani to w przypadku psów,ani kotów.Kiedyś trzeba sobie powiedzieć dość,jeśli przeróżne sytuacje wykańczają człowieka.Odkładałam to z roku na rok,bo zawsze coś było...W końcu doszło do mnie to,że zawsze "coś będzie".
Jestem naprawde zmęczona wszystkim i czuję wielką bezradność.Chcę powoli pokończyć moje sprawy.Byłam ostatni raz w Schronisku i ostatni raz z mojej inicjatywy wkleiłam kota,co też nie oznacza,że koty nie potrzebują pomocy,bo naprawde potrzebują,a jeśli nie znajdzie sie os.,która zastąpiłaby mnie,to będzie taka sama sytuacja,jak 2 lata temu.Nie wywieram nacisku i nie szantażuje emocjonalnie(przepraszam,jeśli to tak wyszło).Proszę Was o zrozumienie,Ostatnie dni intensywnie ogłaszam koty,które są na dt i będę tak robiła,póki nie znajdą ds(brakuje mi tylko kotów na dt u Iwci).
Potrzebuję odpoczynku,komfortu psychicznego...nie mówie,że na zawsze...To była dla mnie najtrudniejsza decyzja w życiu.Czuję się jak zdrajca.

Jeśli ktoś miałby ochotę być takim łącznikiem,to bardzo prosze o informacje.Schronisko widziało już od dłuższego czasu,że to kwestia miesięcy i są przygotowani.Ucieszyliby się,gdyby ktoś chciał pomóc.

Bardzo wszystkim dziękuje,a najbardziej osobom,które od długiego czasu brały koty na dt i wysłuchiwali moich telef.,kiedy z ulicy ściągałam koty.Zawsze mogłam liczyć na pomoc,Ciesze się,że i nowe DT ostatnio się znalazły.Liwia_ się zdziwi jak wróci.Jej też bardzo dziękuje,bo była zawsze podporą wszystkiego i zawsze potrafiła wszystko załatwić.

justyna8585

Post » Nie kwi 03, 2011 21:32 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

a więc jednak podjęłaś decyzję...
szkoda ale skoro potrzebujesz odpoczynku to rozumiem wybór,
nie musisz nas przepraszać,
zrobiłaś dla tego schroniska bardzo, bardzo dużo, życzę powodzenia.

Cookie1706

Post » Nie kwi 03, 2011 22:02 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Justynko, każdy czasem potrzebuje oddechu, odpoczynku - sądzę, że wszyscy to rozumiemy. Lepiej, że uprzedzasz i że nie czekałaś, aż stres odbije się na twoim zdrowiu. Nie dezerterujesz w ogniu walki - masz przecież inne obowiązki niż pomoc bezdomnym kotom i psom, masz też życie i inne zobowiązania! Na pewno jeśli się na jakiegoś biedaka natkniesz, pomożesz mu lub zwrócisz się o pomoc do nas - prawda? :D Wiele osób pracujących przy schroniskach (mówię o miłośnikach zwierząt a nie pracownikach) ma po jakimś czasie dość - nie może wytrzymać ciągłego pochodu bied, którym często nie udaje się pomóc i rezygnuje o krok od załamania nerwowego. Byłaś bardzo dzielna - teraz po prostu musi się znaleźć ktoś z okolicy, kto przejmie pałeczkę. Damy radę :ok:

Alienor

Post » Nie kwi 03, 2011 22:03 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

:ok:

Cookie1706

Post » Pon kwi 04, 2011 7:23 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Justynko, ja i tak jestem pełna podziwu dfla tego, co zrobiłaś dla tych schroniskowych biedaków.
Odpocznij, fizycznie i głównie psychicznie, potrzebujesz tego jak mało kto z nas.
Trzymam kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon kwi 04, 2011 10:55 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Dziękuje za zrozumienie :oops:

justyna8585

Post » Pon kwi 04, 2011 11:08 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Brakuje Liwi_...

Dostałam nr do Pani chcącej dać DT rudemu.Pani bardzo miła,powiedziałam,że on raczej jest półdziki i nadal nie da sie pogłaskać.Pani wszystko rozumie.Ma jednak 22 koty na 2 pokojach,rudy byłby na razie na balkonie i byłby oswajany.Głupio tak rozstrząsac publicznie życie kogoś,ale nie mam kogo poradzić sie.

Co robić?

justyna8585

Post » Pon kwi 04, 2011 11:19 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

justyna8585 pisze:Brakuje Liwi_...

Dostałam nr do Pani chcącej dać DT rudemu.Pani bardzo miła,powiedziałam,że on raczej jest półdziki i nadal nie da sie pogłaskać.Pani wszystko rozumie.Ma jednak 22 koty na 2 pokojach,rudy byłby na razie na balkonie i byłby oswajany.Głupio tak rozstrząsac publicznie życie kogoś,ale nie mam kogo poradzić sie.

Co robić?

balkon zamykany? jeśli tak to jest szansa dla Rudego, w myśl zasady: lepszy rydz niż nic
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]