[*]MISZKA ze schroniska Wawa-szuka swojego Domu!-ZA TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 13, 2011 22:57 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

to ciekawe. juz na paluchu jej szukal? :)

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Czw kwi 14, 2011 10:03 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Funkia pisze:O ile mi wiadomo to Miszka ma już swojego właściciela, który szuka jej już ponad 2 tygodnie...

Funkia, możesz rozwinąć myśl?
Szuka jej ponad dwa tygodnie? to trochę czasu mu zajęło zanim zorientował się, że kot mu zginął :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw kwi 14, 2011 20:14 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

nie moze :D

Szalony Kocie! wiesci, wiesc! bo ja jutro moge wieczorem ew kote podebrac i do pani wet odrzucic na prywatne pielesze domowe ;) Bo w sobote od rana jestem udupion i zajentyk :(

ew niedziela byc moze przed poludniem!

slifkowa

Post » Pt kwi 15, 2011 14:22 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Szuka jej dom adopcyjny.

Funkia

Od: Wto kwi 12, 2011 21:18

Post » Pt kwi 15, 2011 21:44 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

No to znalazł chyba... Kotka szczęśliwie jest u Szalonego Kota.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt kwi 15, 2011 23:23 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

halo Szalony Kocie?
halo halo? czekam 2 dzien na info, bo musze przewiezc kotke do warszawy i pokazac wetce tak jak sie umawialysmy :?

slifkowa

Post » Nie kwi 17, 2011 13:07 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Miszka wywołała zachwyt fundacyjnej pani wet :)

Podoba mi się określenie Slifkowej: "pączek w maśle" :>
Jest duża, ładna, lekko puchata, grzybek się ładnie leczy, w oczku pani wet nic już nie widziała złego. Odkąd odpuściłyśmy z lekami, jak już mówiłam, z Miszką o wiele lepiej się dogadać - ten steryd co drugi dzień jeszcze jakoś zniesie... I tak już do końca życia ten steryd będzie, to musi dziewczyna zaakceptować. Więc przychodzi na głaski, miauczy, żeby wziąć na kolana i na kolanach potrafi siedzieć baaardzo długo. I spać. Ale i przywalić potrafi, np. jak się ją z tych kolan zdejmie :>
W zasadzie tylko ten grzybek został do doleczenia, smarujemy dalej i według mnie jego powierzchnia się zmniejsza.

Będziemy zaczynali ogłaszać, a ponieważ u mnie ten brak tel, to Slifkowa obiecała pomóc, za co jej bardzo bardzo dziękuję! Także mam nadzieję, że niedługo rozdzwoni sie jej telefon...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto kwi 19, 2011 13:25 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

czy akcja ogłoszeniowa już ruszyła?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto kwi 19, 2011 13:32 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Waham się co robić. Miszce wyskoczył niestety nowy grzybek - maluśki - w dwóch miejscach na łapce. W sobotę jeszcze go nie było, ale to skutecznie obala moje nadzieje, że się leczył :/
Przed świętami jeszcze zdecyduję się na zastrzyk antygrzybiczny.

A w ogóle to ostatnio w ramach marca i tego, że suczki mają cieczkę - znajduję psy. Ostatnio dwa. W wyniku mojego uporu jeszcze żaden nie trafił na Paluch, na szczęście wszystko czipowane i wraca do właścicieli.

Szalony Kot

Post » Śro kwi 20, 2011 7:13 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Zastrzyk to biocan albo felisvac.
Podaje się raz, a po 14 dniach drugi raz.
U moich kotów pieknie działa.
Tylko czy kotu leczonemu sterydami (immunospresanty) można podać szczepionkę? Dopytaj dokładnie. :roll:

A, my sie jeszcze smarujemy clotrimazolem kremem - 3 zł bez recepty. Też dobrze działa.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro kwi 20, 2011 12:39 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Wiem wiem, my się smarujemy imaverolem, ale było łatwiej, jak był jeden punkt...
Właśnie też nie wiem, czy można podać kotu na sterydach :/ Będę szła albo jutro, albo tuż po świętach, choć wolałabym jutro, ale zobaczymy, jak to wyjdzie.

Szalony Kot

Post » Pt kwi 22, 2011 9:28 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Trzymam kciuki za Miszkę, co by to świństwo odczepiło się w końcu od niej i życzę
zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych:)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pt kwi 22, 2011 12:19 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

ketokenazol( czy cos tak ok 9 zł) 1/4 tabletki przez 5 dni. Pomaga na uporczywego grzybka.Wet zalecił. Smarowanie clotrimazolum takze było ale grzybek miał zapędy najeźdcy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 22, 2011 20:23 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

ASK@ pisze:ketokenazol( czy cos tak ok 9 zł) 1/4 tabletki przez 5 dni. Pomaga na uporczywego grzybka.Wet zalecił. Smarowanie clotrimazolum takze było ale grzybek miał zapędy najeźdcy.

To jest na receptę..? Stawiam, że nie. To pewnie zakupimy.
Bo dziś odkryłam grzybek także na dwóch łapkach tylnych. Ona ma takie puszyste futerko, że wcale grzybka nie widać, jak się na niego nie najedzie ręką - a i wtedy nie zawsze :/

Szalony Kot

Post » Sob kwi 23, 2011 16:28 Re: MISZKA ze schroniska Wawa - szuka swojego Domu!!!

Kocie, idź do weta i zapytaj o biokan - czy w ogole w przypadku Miszki można jej podac.
Leczy baprawdę bardzo skutecznie.
Ketokonazol bedzo obciąza wątrobę i nerki.
I jest na receptę.
Bez recepty jest clotrimazol.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]