Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 13:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Zofia&Sasza pisze:
Legnica pisze:
Zofia&Sasza pisze:http://www.caboodleranch.com/videos.html
A my tu dyskutujemy o 50 kotach w DT 8O

Nie bardzo rozumiem Twój post.

A zajrzałaś? Ranczo - kuźwa nać - na 500 kotów... I nieważne że na Florydzie, a nie u nas :evil:

Za daleko :?: :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon mar 21, 2011 13:53 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

A Ciebie to bawi? Zazdroszczę poczucia humoru. Mnie kocie cierpienie nie bawi, gdziekolwiek by było - nawet na biegunie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon mar 21, 2011 13:55 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Zofia ale przecież ta kocia farma to takie wspaniałe miejsce. Kotki mają tyle miejsca do biegania, drzewka, śliczne domki, wielu kolegów... No koci raj po prostu :roll:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon mar 21, 2011 13:57 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

seidhee pisze:Zofia ale przecież ta kocia farma to takie wspaniałe miejsce. Kotki mają tyle miejsca do biegania, drzewka, śliczne domki, wielu kolegów... No koci raj po prostu :roll:

No jakoś to do mnie, kurka, nie przemawia... :|
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 21, 2011 14:02 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Zofia&Sasza pisze:
seidhee pisze:Zofia ale przecież ta kocia farma to takie wspaniałe miejsce. Kotki mają tyle miejsca do biegania, drzewka, śliczne domki, wielu kolegów... No koci raj po prostu :roll:

No jakoś to do mnie, kurka, nie przemawia... :|

Ani do mnie.
Moja pierwsza myśl: co się stanie z tymi zwierzakami jak zabraknie tego pana.
I w zasadzie sobie sama odpowiedziałam, bo przypomniało mi się, że na Florydzie jeżeli zwierzę w ciągu chyba miesiąca, albo 3 (tu nie jestem pewna dokładnie ile) nie znajdzie nowego domu, to schronisko je usypia...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon mar 21, 2011 14:12 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

[...]
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 4:42 przez sanna-ho, łącznie edytowano 1 raz

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon mar 21, 2011 14:20 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Zofia&Sasza pisze:A Ciebie to bawi? Zazdroszczę poczucia humoru. Mnie kocie cierpienie nie bawi, gdziekolwiek by było - nawet na biegunie...

A na jakiej podstawie twierdzisz, że te koty cierpią?
I skąd wiecie jaka jest sytuacja "tego pana"?
Ale oczywiście dobrze byłoby zawiadomić odpowiednie organizacje w Stanach bo na pewno nie wiedzą, co ten facet wyprawia :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon mar 21, 2011 14:21 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

sanna-ho pisze:....co Twoim zdaniem jest nie tak?

No jak to co? Za dużo kotów. :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 21, 2011 14:21 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Q. Do you allow any adoptions at the ranch?
A. No, the cats at Caboodle are permanent residents. That is their forever home. The reason they are there is because there were not enough homes to begin with. We prefer people adopt from the SPCA, local humane societies, Animal Control etc. Those are the cats that are in desperate need to be saved from 'death row'. It is very stressful to remove a cat from a home where they feel safe and loved. Once they are at the ranch, they become part of the cat family there and have everything they will ever need to live a happy healthy life.

To mi nie pasuje. Tobie się to wydaje dobrym rozwiązaniem?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 21, 2011 14:25 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Zofia&Sasza pisze:Those are the cats that are in desperate need to be saved from 'death row'.

Uważasz, że byłoby dla nich lepiej gdyby zostały uśpione ?
To właśnie są te koty, o które martwi się karolinah.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon mar 21, 2011 14:30 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Those are the cats that are in desperate need to be saved from 'death row'.

Uważasz, że byłoby dla nich lepiej gdyby zostały uśpione ?
To właśnie są te koty, o które martwi się karolinah.

Uważam że gromadzenie kotów bez adopcji jest objawem patologicznego zbieractwa. Zresztą dokładnie analogiczny przykład - z podobnym uzasadnieniem - mamy na forum. Czy naprawdę uważasz, że kotom jest lepiej w stadzie niż w domu adopcyjnym?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 21, 2011 14:37 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

[...]
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 4:41 przez sanna-ho, łącznie edytowano 1 raz

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon mar 21, 2011 14:38 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

pixie65 pisze:
Zofia&Sasza pisze:A Ciebie to bawi? Zazdroszczę poczucia humoru. Mnie kocie cierpienie nie bawi, gdziekolwiek by było - nawet na biegunie...

A na jakiej podstawie twierdzisz, że te koty cierpią?
I skąd wiecie jaka jest sytuacja "tego pana"?
Ale oczywiście dobrze byłoby zawiadomić odpowiednie organizacje w Stanach bo na pewno nie wiedzą, co ten facet wyprawia :roll:

zagrożenie jest ogromne, przykład? rodem z polski, Pani Stasia z Rakowa, 200 psów Pani na onkologii
(chyba już nie wróci), córka nie przebywa z psami (dojeżdza) zwróciła się min. do Nadira o pomoc.

Organizacje krzyczą, że gmina ma się psami zająć.... tak? a niby dlaczego? psy nie są bezdomne i jest
problem bo lada chwila psy bez właściciela zaczną się zagryzać.

Jeżeli ktoś nie widzi zagrożenia wynikającego z takich ogromnych skupisk zwierząt to
poprostu nie ma wyobraźni.
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 14:48 przez cangu, łącznie edytowano 1 raz

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon mar 21, 2011 14:44 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

sanna-ho pisze:tyle tylko, że te koty nie miały opcji 'dom adopcyjny' / 'stado'

Zofia&Sasza pisze:The reason they are there is because there were not enough homes to begin with.

poza tym: naprawdę myślisz, że jak jakiś człowiek umiera, to wszystko, co w życiu robił, szlag trafia?
jeśli tak, to co się stanie z Twoimi zwierzakami, jeśli Cię przeżyją?

a jeszcze poza tym: nawet gdyby te konkretne koty miały być uśpione w razie śmierci opiekuna, to jednak dostały trochę czasu na spokojne życie na farmie. Gdyby nie opiekun, byłyby uśpione od razu.
To nie ma znaczenia?

A teraz? Też nie mogłyby mieć takiej opcji? Nie znalazłyby domów? Tego się nie dowiemy, bo z powodu fanaberii pana "Kociego Anioła" mają dożywocie na "ranczu".
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon mar 21, 2011 14:46 Re: Zbieraj znaczki nie koty! O kolekcjonerstwie III

Nie mam podstaw twierdzić, że tym kotom na Florydzie dzieje się krzywda.
Nie mam też prawa wyrokować czy cudzy sposób na życie jest czy nie jest patologią/zaburzeniem/objawem aberracji umysłowej.
Natomiast bawi mnie Twoja pewność w klasyfikowaniu zjawisk.
Zwłaszcza na sporą odległość :lol:

Zofia&Sasza - zaproponuj Panu pomoc w adopcjach :wink:
A przy okazji - Twoje tymczasy już znalazły domki?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]