PAKT CZAROWNIC XXIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 12, 2011 13:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze:
Trzeba było się nie iść i nie dobijać :ryk:

Ja od rana tez mam wesoło. Sąsiad mi się zza płota wprowadza więc do 2 w nocy szalał przy otwartych oknach z wiertarką, potem z odkurzaczem, potem znów wiertarką i znów odkurzaczem. Pies jego standardowo wył - no ale teraz to i on pozna uroki prób spania z psem który noc w noc wyje i skacze po budzi wydając przy tym dźwięki niczym dudnienie tamtamów. Padłam więc po 2 aby od 6.00 rano wycie brnących w błocie i trąbiących na siebie dostawczaków z serią mebli i ciemadanów sąsiada wybudziło mnie z cudnego snu :evil:. "Z lekka" wkur...wstałam, załączyłam pralkę, wyczesałam koty, wysprzątała i wydezynfekowałam kuwetę oraz wyszorowałam na tip top łazienkę. Tyle przynajmniej mogłam aby nie obudzić reszty śpiącej rodzinki. Teraz nadal mam jakiegoś wkurwa i pomimo wypucowania całego piętra zabieram się za szorowanie szczoteczką płytek na parterze (szczoteczką nie do zębów dodam..) :!:

To niezwykle cenna i godna pozazdroszczenia cecha - takie twórcze, pożyteczne wykorzystywanie wkurwa :ok:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Sob mar 12, 2011 13:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Czarowne, wysłałam dużego po składniki na bigos - kiszoną kapustę i suszone grzyby.
No i mam: 2kg mięsiwa które onegdaj upiekłam, rzeczoną kiszoną kapustę 2kg i ....2 kg pieczarek świeżych, dorodnych.
Robiłyście kiedyś bigos z takiego zestawu?

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob mar 12, 2011 14:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Bolkowa pisze:Czarowne, wysłałam dużego po składniki na bigos - kiszoną kapustę i suszone grzyby.
No i mam: 2kg mięsiwa które onegdaj upiekłam, rzeczoną kiszoną kapustę 2kg i ....2 kg pieczarek świeżych, dorodnych.

:ryk:
Może to był taki protest za to , że został wysłany ? :ryk: :ryk:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 12, 2011 14:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

O ja głupia... Poszłam do sklepu... Po zmywacz do paznokci i krem do twarzy... No i mam.... :roll:
zostawiłam 30zł w drogerii... 7zł w pączkarni (w końcu o linię trzeba dbać, a linia powinna być gruba i wyraźna :twisted: ), i ponad setkę w sklepie foto :roll:
ale za to jestem szcxęśliwą posiadaczką filtru polaryzacyjnego marumi :mrgreen:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob mar 12, 2011 14:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

charm pisze:O ja głupia... Poszłam do sklepu... Po zmywacz do paznokci i krem do twarzy... No i mam.... :roll:
zostawiłam 30zł w drogerii... 7zł w pączkarni (w końcu o linię trzeba dbać, a linia powinna być gruba i wyraźna :twisted: ), i ponad setkę w sklepie foto :roll:

No ale filtru nie da się zjeść ani zużyć...więc długo niech służy :ok:

charm pisze:O ja głupia... Poszłam do sklepu... Po zmywacz do paznokci i krem do twarzy... No i mam.... :roll:

Coś jak kulinarny poker :mrgreen: :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob mar 12, 2011 14:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

:evil: A ja mam w domu śledztwo. Dzisiaj na obiadek zaplanowałam filet z grenadiera w płatkach migdałowych, wyciągnęłam więc ową rybkę z zamrażalnika celem rozmrożenia i wzięłam się za sprzątanie. Kiedy chciałam zacząć panierować okazało się, że jednego kawałka rybki brak. :evil: Pierwsze podejrzenie padło na Frędzla - recydywistę, bo to jego modus operandi, ale... nad rybą przyłapałam Cizię 8O Frędzel i Pompon wielce zainteresowani obserwowali jak panna konsumuje mój obiad. :evil: Wstępne oględziny miejsca przestępstwa, oraz rybich zwłok nic nie wykazały, a obwąchanie kotów wykazało, że rybą pachną wszystkie :roll: Czyli może jednak Frędzel zwinął i sie podzielił z resztą stada zdobyczą :roll: ale on się tak niechętnie dzieli... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob mar 12, 2011 14:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Asia_Siunia pisze:
ale za to jestem szczęśliwą posiadaczką filtru polaryzacyjnego marumi :mrgreen:

No ale filtru nie da się zjeść ani zużyć...więc długo niech służy :ok:

Będę testować ;-) :oops:
później oczywiście zdjęcia trafią na picasę ;-)

charm

Post » Sob mar 12, 2011 14:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze: :evil: A ja mam w domu śledztwo.

trzeba było się z koteckami podzielić, to nie musiałyby tak w pocie czoła walczyć o jedzenie :twisted:

charm

Post » Sob mar 12, 2011 14:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

charm pisze:
pomponmama pisze: :evil: A ja mam w domu śledztwo.

trzeba było się z koteckami podzielić, to nie musiałyby tak w pocie czoła walczyć o jedzenie :twisted:

Od tej walki Cizia i Frędzel już ledwo sięgają łapami do ziemi - tak się zaokrąglili :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob mar 12, 2011 14:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

pomponmama pisze:Od tej walki Cizia i Frędzel już ledwo sięgają łapami do ziemi - tak się zaokrąglili :ryk:

To się nazywa puchlina głodowa, widoczna także u Natalii ;-) :ryk:

charm

Post » Sob mar 12, 2011 16:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Witajcie Czarownice Miłe :D
Zerknijcie proszę tu viewtopic.php?f=20&t=125273 może Którejś się przyda bo radio odbiera w czasie jazdy na rowerze ale i w czasie lotu na miotełce też,byle nie za wysoko i nie z prędkością naddzwiękową bo wtedy propagacja fal się traci :wink:
Serdecznie :1luvu: pozdrawiam :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob mar 12, 2011 17:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Witajcie siostry :piwa: . Ja do klubu budzonych się zaliczam :x . Dziś moja łysa Bromba obudziła mnie o 5 rano darciem papy pod drzwiami i moje zatyczki do uszu nic nie dały. Nawet jak przestała miauczeć, to mnie się wydawało , że dalej woła i musiałam wyciągać zatyczki ,żeby się przekonać, że to omamy. Skończyło się na tym, że musiałam wstać i wpuścić gada pod kołderkę, a o 9.00 wypuścić znów do koleżanek.
U mnie też trwa śledztwo, ale nad tym kto od 3 dni sika do wanny? :evil: nawet pieprz nie działa. Podejrzewam Pucię albo Lucię (najczęściej widywane w wannie i zakopujące, ale nie wiem kto zakopuje po kim). Na razie wymyłam domestosem. Zobaczymy co to da.
Macie jakieś inne sposoby?

Zapraszam na bazarek :1luvu: dla kotów jasdor i hospicjum Agnieszki.- Biżuteria!!!

PUCIA

Od: Nie sty 23, 2011 20:57

Post » Sob mar 12, 2011 18:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Odnalazlam sie na stronie siodmej 8O . Zaleglosci raczej nie nadrobie ale moze uda mi sie byc na biezaco.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob mar 12, 2011 18:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Bolkowa pisze:Czarowne, wysłałam dużego po składniki na bigos - kiszoną kapustę i suszone grzyby.

Robiłam już bigos z różnych zestawów.
Z takiego też się zdarzało, choć nie są to wymarzone proporcje. Poza tym, ja lubię mieszać różne gatunki kapusty.
Do kiszonej dodaję zwykłą i włoską.
Lubię bigos z lekko słodkawym posmakiem, więc daję jeszcze jabłko. Oczywiście poza tym pomidory lub przecier i ... uwaga ... powidła śliwkowe ( łyżkę )

Jak masz przyprawy ( ja używam Kamisa do potraw z kapusty, liści laurowych, ziela angielskiego, kminku mielonego i pieprzu ) to dasz radę.
Pieczarki i tak się "skurczą".
Nie martw się będzie dobrze :D
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob mar 12, 2011 18:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIII

Mulesia pisze:

Robiłam już bigos z różnych zestawów.
Z takiego też się zdarzało, choć nie są to wymarzone proporcje. Poza tym, ja lubię mieszać różne gatunki kapusty.
Do kiszonej dodaję zwykłą i włoską.
Lubię bigos z lekko słodkawym posmakiem, więc daję jeszcze jabłko. Oczywiście poza tym pomidory lub przecier i ... uwaga ... powidła śliwkowe ( łyżkę )

Jak masz przyprawy ( ja używam Kamisa do potraw z kapusty, liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu ) to dasz radę.
Pieczarki i tak się "skurczą".
Nie martw się będzie dobrze :D

Dałam radę i dodałam śliwki suszone. Bigos pycha i w dodatku odchudzający.
Kiszona kapusta działa u mnie cuda, suszone śliwki także a duet suszone sliwki z kapustą kiszoną działa wręcz w-y-s-t-r-z-a-ł-o-w-o.. Unieruchomiona jestem w domu :roll:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

[poprzednia][następna]