Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2011 18:44 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

W tą pierwszą noc Czaruś spał za tapczanem. W dzień lubi przesiadywać na oknie. Woli suchą karmę niż saszetki. Dzisiaj tak długo się z nim bawiłam,aż zmęczony zaczął zasypiać. Nie boi się człowieka,ale musi nabrać całkowitego zaufania. Myślę,że zbyt długo to nie potrwa. Widać,że potrzebował domku i większej przestrzeni,niż boks w hoteliku.
Jutro zawiozę biało-czarną kicię do znajomej,tak,jak wcześniej pisałam. Biało-czarny kocio zostanie narazie w hoteliku,chociaż nie jest to zapewne jego szczytem marzeń :( Szukajmy mu domku,Kochani :!: On też potrzebuje miłości człowieka. Potrzebny będzie też domek docelowy dla biało-czarnej koci,bo dom u mojej znajomej,to domek tymczasowy. Dziękuję w imieniu kotków :kotek: ,że mogą na Was liczyć :ok: .
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

Post » Sob lut 12, 2011 9:36 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

i jak wygląda sprawa . Jedna osoba w poniedziałek wpłaci pieniądze. Tylko na co one pójdą. I wydaje mi się, że skoro wpłynęło 700zł i zostało na pewno coś to można by opłacić miejsce dla tego kota który został. Czy te koty były razem złapane, razem się trzymały w jednym miejscu :?:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 12, 2011 10:21 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Zadzwonię później do p.Doroty aby podała mi ile wpłynęło pieniążków,od kogo i umieszczę w pierwszym poście .
Będziemy wiedzieć na czym stoimy :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob lut 12, 2011 20:40 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Kochani,co do pierwszego pytania od CatAngel,to dzwoniłam do p.Małgosi z Animalii,z którą mam kontakt i prosiłam ją,aby wysłała mi e-mail z wiadomością ile dokładnie pieniążków wpłynęło i od kogo. P.Małgosia obiecała to zrobić jutro,gdyż dziś nie ma jej w domu. Wtedy obiecuję tutaj zamieścić tą wiadomość. Przepraszm,że nie dopilnowałam tego wcześniej i trzeba mi podpowiadać :oops: . Oczywiście,biało-czarny kotek może zostać jeszcze w hoteliku.Myślę jednak,aby poczekać z nową wysyłką pieniążkow na Animalię,dopóki nie dowiemy się,ile dotychczas ich wpłnęło od Was :?:
Co do drugiego pytania,kotki były razem w jednym miejscu. Czarusia,jak już pisałam,zaadoptował mój pż. Kocio ma się dobrze,lubi się z nami bawić,choć jeszcze ma do nas lekki dystans. Nie ma w nim wogóle agresji,tylko musi się całkiem przyzwyczaić do nowych warunków. Przewóz biało-czarnej kici z hoteliku do mojej znajomej przełożyłam na jutro,gdyż dziś musiałabym to zrobić dość późno,lepiej więc jutro w dzień. Myślę,że tam będzie się czuła lepiej na czas,kiedy nie znajdzie domku docelowego.
Obrazek

wikuś66

Post » Nie lut 13, 2011 19:22 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Biało-czarna kocia jest już w domku tymczasowym u mojej znajomej :ok: Kotka zbytnio nie protestowała,gdy wkladałam ją do transportera. Myślę,że będzie spokojnie mogła czekać na nowy dom. Czaruś szybko przyzwyczja się do nowej sytuacji,lubi się bawić zabawkami,ma apetyt,ale także dużo śpi.
Rozmawiałam z p.Malgosią z Animalii przez tel.,ponieważ jeszcze nie przyszedł od niej e-mail. Obiecała,że napewno przyśle mi wykaz osób i kwoty jakie wysłały. Proszę,uzbrojcie się w cierpliwość. Ja wierzę p.Malgosi,nie ma zresztą czego ukrywać. Pozdrawiam :)
Obrazek

wikuś66

Post » Pon lut 14, 2011 14:26 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Kochani,dostałam już rozliczenie od p.Małgosi z Animalii. Wpłaty dokonali:
Daniel Ch.-500 pln
Agata Ł.-100 pln
Hanna R.-100 pln
westie z miau-100 pln
Daniel Ch.-200
Wydatki:
do 31.01.2011-700 pln
do 12.02.2011-360 pln
do 13.02.2011-60 pln
wet. 355pln
w sumie 1475 pln
Powiedziałam p.Małgosi przez tel.,że chyba nie jest to dokładna kwota,ponieważ biało-czarnej koci nie ma od wczoraj,a czarnego kotka już kilka dni. Obiecała to sprawdzić i wysłać mi nowe rozliczenie.
Biało-czarna kocia jest wystraszona u mojej znajomej. Powiedziała,że kotka potrzebuje poświęcenia jej dużo uwagi. Tak bardzo pragnę dla niej i dla kotka,ktory jeszcze jest w hoteliku,stałego miejsca pobytu. CatAngel obiecała zrobić nowe ogłoszenia. Czy one pozostaną już "niczyje" :?: :cry:
Pozdrawiam i ślę życzenia Walentynkowe dla Was i wszystkich :kotek: ,szczególnie tych,które nie mają własnych domków,aby je ktoś pokochał i przygarnął.
Obrazek

wikuś66

Post » Wto lut 15, 2011 10:02 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

wikuś66 pisze:Co do drugiego pytania,kotki były razem w jednym miejscu.

Nie wypuszczałabym jedego kota skoro zostały razem zabrane :( trzeba szukać DT
Bo rozumię, że jeden nadal w hoteliku. Wybaczcie, ale mam kotkę chorą i nie jestem ostatnio na bieżąco z informacjami
Dodałam ostatni post na fb i zmieniłam tytuł wydarzenia.

CatAngel

Post » Wto lut 15, 2011 18:38 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Oczywiście,dobrze by było,gdyby kotki znalazły się w jednym domu,ale nie jestem pewna,czy to byłoby możliwe.
Oto korekta od pani Małgosi z Animalii:
wpłaty:
Daniel Ch.-500 pln
Agata Ł.-100 pln
Hanna R.-100 pln
westie z miau-100 pln
Daniel. Ch.-200 pln

wydatki:
hotel:
do 31.01.2011-700 pln
do 12.02.2011-360 pln
do 13.02.2011-20 pln
od 13.02.2011-10pln/dzień 1 kot
wet.355 pln

Kochani,Czaruś zmienił imię na Bambuś. Stwierdziliśmy z Danielem,że lepiej do niego pasuje. Dzisiaj wąchał moją rękę i dotykał ją swoją łapką. Nie boi się i jest spokojny.
Bardzo mi żal biało-czarnego kocia :cry: Tak długo jest już w hoteliku na małej powierzchni. Gdyby choć mógł przebywać w domku tymczasowym jak biało-czarna kocia. Ona jest wystraszona,ale potrzebuje czasu.
Dziś lub jutro zostaną zrobione nowe ogłoszenia. Pomoże mi CatAngel. Jednak tracę powoli wiarę,że kotki znajdą własną przystań :( . Bardzo mi ich żal,a nie wiem,jak więcej mogę im pomóc :?:
Obrazek

wikuś66

Post » Wto lut 15, 2011 21:17 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Wystarczy dom, trochę miłości i będzie z niego piękny kot...

Małgocha Pe pisze:Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lut 15, 2011 21:18 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

CoToMa pisze:Wystarczy dom, trochę miłości i będzie z niego piękny kot...

Małgocha Pe pisze:Obrazek

Trzymajcie kciuki :ok: pisze ze znajomą właśnie :)

CatAngel

Post » Wto lut 15, 2011 21:21 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

:ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Post » Śro lut 16, 2011 14:17 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

^Lil^^

Od: Pon cze 02, 2008 18:59

Post » Śro lut 16, 2011 18:14 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Kochani :) ,dostałam wiadomość,że jest chętna osoba, aby wziąć na DT do Bydgoszczy biało-czarnego kotka. Zaraz się skontaktuję z tą osobą i jak wszystko byłoby O.K,to mogłabym go zawieźć. Wcześniej zaszczepiłabym go. Mam jednak pytanie do osób,które wysyłały pieniążki na kotki. Czy mogłyby one też pokryć długi za pobyt kotów w hoteliku? Dokładne wydatki podałam wcześniej na wątku. Biało-czarny kotuś i biało-czarna kocia przybyły do hoteliku 7.01.2011,a Bambuś od 12.01.2011. Chciałabym jeszcze wszystkie je zaszczepić. Na razie są wysterylizowane,odrobaczone i odpchlone.
Obrazek

wikuś66

Post » Czw lut 17, 2011 22:15 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Na jutro CatAngel obiecała zamieścić 100 ogłoszeń. Kasia z Bydgoszczy nie odzywa się w sprawie DT dla kocia. Dziś byłam w hoteliku,kotek jest bardzo smutny :( ,ale to nic dziwnego,od 7.01.2011 ciągle przebywa w małym boksie. Jestem prawie pewna,że miałby lepiej z moimi podopiecznymi kotkami na cmentarzu,ale teraz jest tak zimno,on nie wie,gdzie się tam schować,a przede wszystkim,jak się zaadoptuje wśród nowych kotków :?: Jak one go przyjmą :?:
Biało-czarna kocia w DT u mojej znajomej powoli wychodzi z ukrycia,ale jeszcze jest wystraszona. Bambuś czuje się bardzo dobrze. Najbardziej lubi przesiadywać na oknie. Dziś zrzucił kwiatek z parapetu :wink: . Mały brojniś :twisted: ,ale za to bardzo kochany :1luvu:
Życzę w Dniu Kota dla wszystkich Waszych podopiecznych :kotek: :kotek: oraz dla tych samotnych i zapomnianych przez ludzi miłości i pełnych miseczek.
Obrazek

wikuś66

Post » Czw lut 17, 2011 22:59 Re: P-Ń Koty z Przemysłowej.Światełko w tunelu DT nadal potrzebn

Trzymam kciuki za dom dla biało-czarnego kocurka!
...

CoToMa

[poprzednia][następna]