Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2011 18:40 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

1. Właśnie zauważyłam, że jestem na tym forum już 6 lat, 4 miesiące i 2 dni :mrgreen:
2. Antymon już wydobrzał ;) wczoraj byłam na kontroli, jutro zakończy kurację Unidoxem trwającą 16 dni + 5 dni przed nim jakimś innym antybiotykiem. A to "tylko" zapalenie górnych dróg oddechowych było przecież 8O
3. w poniedziałek wybywam na 2 tygodnie. Jak ja będę tęsknić za tymi kotami :(
4. na forum powinnam wpadać ;)
5. Antymon od kilku dni chodzi i jojczy, prawie bez przerwy (z przerwą tylko na spanie).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lip 30, 2011 23:45 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Ja jestem niby o rok krócej, ale właśnie odczułam potrzebę przynajmniej kilkutygodniowego 'urlopu'...

Weź przywieź z tej Holandii co nieco dla Twojej starej, zgorzkniałej hippiski :mrgreen: ... i baw się dobrze :D :D :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 30, 2011 23:55 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

No, przywiozę, tylko proszę bardziej skonkretyzować CO, i byle przewóz do Polski TEGO był legalny :mrgreen: może kota? :twisted:

a te 6 lat i 4 miesiące to... niemalże 1/3 mojego życia 8O to straszne! :lol: (tzn. dla kotów to dobrze, bo 7 lat temu uważałam że whiskas to dobra karma :twisted: reszta się prawie nie zmieniła ;) no, jeszcze doszła mi świadomość, że te koty podwórkowe to się łapie na kastracje, a małe się zabiera do domu :roll: ) a za 6 lat z hakiem to już będę na miau dokładnie pół życia :o
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lip 31, 2011 0:31 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

*anika* pisze:No, przywiozę, tylko proszę bardziej skonkretyzować CO, i byle przewóz do Polski TEGO był legalny :mrgreen: może kota? :twisted:
(...)

Eeeee, to chyba nic z tego :(
Wobec tego poproszę jakiegoś holenderskiego czarnego koczura :mrgreen:

W zamian oferuję Wisieńkę. Mam jej serdecznie dosyć :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lip 31, 2011 1:17 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Wielbłądzio pisze:Wobec tego poproszę jakiegoś holenderskiego czarnego koczura :mrgreen:

tam podobno wszystkie co je widać na ulicach to domowe wychodzące :( (a raczej: :D )

Wielbłądzio pisze:W zamian oferuję Wisieńkę. Mam jej serdecznie dosyć :twisted:

Podrzucę Ci Maniunię na miesiąc, to przestaniesz na Wiśkę narzekać :twisted: :mrgreen:

A dzisiaj Maniusia się "wtuliła" (czyli wbiła z całej siły pyszczek w twarz, aż ludzką głowę wykręca ;) ) w mojego tatę :mrgreen: Delikatnie mówiąc nie był zachwycony :smiech3:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lip 31, 2011 13:28 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Nie wiem, czy może być coś namolniejszego niż kot, który ZAWSZE dosłownie już w kilka sekund po tym, jak gdzieś usiadłaś, wpija Ci się w szyję, zaczyna ugniatać kolczastymi łapkami, ślinić się i ekstatycznie mruczeć :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Nie lip 31, 2011 22:20 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Wielbłądzio pisze:Nie wiem, czy może być coś namolniejszego niż kot, który ZAWSZE dosłownie już w kilka sekund po tym, jak gdzieś usiadłaś, wpija Ci się w szyję, zaczyna ugniatać kolczastymi łapkami, ślinić się i ekstatycznie mruczeć :roll: ...

Może. Maniusia :mrgreen:

Wiśka tylko ugniata i się ślini, Maniusia za to całym ciałem napiera najczęściej na nos i usta osoby molestowanej. I mrrrruczy. I z taką otwartą paszczą się wtula (czyli też zaślinia wszystko). I łapkami się chwyta za szyję, żeby jej przypadkiem nie odsunąć. A jak się ją na siłę chce odkleić, to wraca jeszcze szybciej 8) Działa jak magnes :lol: Naprawdę. Szkoda że nie mogę tego sfilmować (bo ręce mam wtedy zajęte Maniusią), bo niesamowicie to wygląda. A jak się przechodzi koło niej, to od razu zaczyna "polować" (czyli patrzy jak tu na człowieka wskoczyć i się 'wtulić' w twarz). Mówiłam już kiedyś, że ona sobie po prostu skacze? Z ziemi. I trzeba ją łapać w locie, bo inaczej zawiśnie z wbitymi w skórę pazurami...

Nadal uważasz, że Wiśka jest bardziej namolna? 8)

Jedyne co mnie przed atakiem Maniusi ratuje, to rzucenie korka od butelki "daleko, daleko", a ona korki uwielbia, więc pobiegnie czem prędzej 8)

A jutro z rańca lecę (do Holandii), mam wrażenie, że nie spakowałam połowy rzeczy :roll:

Dziś:
- zawiozłam koło południa klatkę ze szczurami do chłopaka mojej siostry (tam gdzie mieszka też Rumcajs-Maluch z Salemem)
- kupiłam strasznie dużo rzeczy (głównie bieliznę 8) 7 rzeczy za 200 zł, bo większość po przecenie)
- jestem WYKOŃCZONA, boli mnie wszystko, łącznie z oczami!
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sie 02, 2011 8:29 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Pozdrowienia z Amsterdamu :wink:

Wczoraj wieczorem widzialam 2 koty na wystawie sklepu optycznego 8)
Mieszkaja tam sobie po prostu. Luzem. Wsrod powystawianych setek opraw do okularow.
Dwa marmurki :mrgreen: ciekawe czy znacza teren :ryk: :twisted: wygladaly na grzeczne.
Z jednym nawet udalo mi sie nawiazac kontakt przez szybe :kotek:
Przewrocil sie kotek na boczek i odmiauknal. Ciekawe w jakim jezyku...

Sorki za brak polskich znakow ale tu chyba ich nie ma. Dobrze w ogole ze udalo mi sie zalogowac bo mojej gwiazdki z nicka nie moglam znalezc...

Jak znajde czas to wkleje zdjecia tych kotow z optyka, bo mam.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sie 02, 2011 9:26 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Cholera, gdybyśmy wiedziały wcześniej, to zabrałabyś trzeciego do kompletu :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Wto sie 02, 2011 20:53 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Ja nie wiem czy z TAKIEGO marmurka to by sie ucieszyli :roll:
Predzej czy pozniej gdzies by naszczal... no, chyba ze mu sie odmieni :?:

Dzis widzialam jeszcze czarnego z bialymi paluszkami kota w piekarni :wink: bo one tu tak maja - robia za lapaczy myszy we wszelkich sklepach, szczegolnie spozywczych. Sa zatrudniane na etat :D

A po sasiedzku mieszka sobie czarny kotek, jak moja siostra go glaskala, to zdawal sie mowic, ze mu wszystko jedno, czy ktos go glaszcze czy nie. Takoz i kotek w piekarni. One chyba sa tak przyzwyczajone do glaskania przez obcych, ze nie robi im to roznicy czy ktos do nich podejdzie czy nie. Znosza glaskanie ze stoickim spokojem 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sie 04, 2011 7:05 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Za chwile to rozglosze pewnie calemu swiatu :ryk: to i tu moge, a co! :twisted:

Spotkalam CUDO w Amsterdamie... CUDO ma ok. 27 lat, ma dlugie, ciemne, falowane, zadbane wlosy i gra przepieknie na trabce. Wczoraj CUDO gralo w jednym z holenderskich barow. CUDO jest najcudniejsze na swiecie! :mrgreen: :1luvu: :ryk:

Szczegoly na pw :twisted: taka niedobra bede :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sie 04, 2011 7:25 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

I może powiesz mi jeszcze, że to takie ciut morrisonowate cudo??? Ale OK, jak dla mnie wiek go dyskwalifikuje, ja muszę mieć minimum 5-6 lat starszego od siebie :twisted:

Wielbłądzio

Post » Czw sie 04, 2011 7:47 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Wielbłądzio pisze:I może powiesz mi jeszcze, że to takie ciut morrisonowate cudo???

EHEM!!! :crying: :crying: :crying: edit: nie, nawet lepiej od Morrisona wyglada :( duzo lepiej...

JA CHCEM TO CUUUUUUDO!!! a ono najwyrazniej chcialo mnie (i dzis tylko mnie :oops: ), wiec tym mocniej cierpie teraz... :( :oops:

Boze.... a jak On odgarnial wlosy do tylu.... az slabo sie z wrazenia robilo... no nieziemski chlopak jest!
a jedyna dziewczyna z ktora wczoraj rozmawial, to chyba (niegrajaca wczoraj akurat, tzn. bardziej dzisiejszej nocy) corka zalozyciela zespolu - saksofonisty... no szkoda straszna, ze ja w jego jezyku nie mowie :( tak to bym tego tak nie zostawila...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt sie 05, 2011 8:10 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Kotek z piekarni :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widac, ma przecudne paluszki :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob sie 06, 2011 23:18 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) ANTYMON LEPIEJ...

Pozdrawiam z Holandii :wink:
Obrazek

i Amsterdam 7. sierpnia:
https://picasaweb.google.com/nie.boj.si ... /Amsterdam
moje zdjecia :wink: Zapraszam :)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]