PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 17, 2011 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Obrazek
Mam nadzieję, że zdjęcie nie jest za duże? :roll: nie umiem zmniejszyć :oops:
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 21:24 przez pomponmama, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon sty 17, 2011 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

AYO, chcesz drugiego awanturnika do kompletu? Negatyw Kota B. :twisted: ... właśnie wraca z adopcji :evil:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sty 17, 2011 21:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja dziś byłam u Pomponmamy w sklepie, lalalala i obłowiłam się nieprzyzwoicie! Nabyłam sweter o jakim marzyłam od dłuższego czasu i dżinsy i bluzkę przepięknej urody, o! A Pomponmama w pracy wygląda jak szczyt profesjonalizmu!!!! Zatkało mnie z wrażenia, bo znam ją przecież z domowych pieleszy.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 17, 2011 21:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Alix - czytałam u Ciebie i nie sądzę, żeby to był pomysł dekady :mrgreen:

Babajago - dlaczego wy mietły tak qrna daleko mieszkacie ? :x
Może bym sie w cóć obkupiła :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sty 17, 2011 21:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Ręczę ci, że byś się obkupiła. Sklep jest super zorganizowany, ciuchy podzielone rodzajami i poukładane kolorystycznie. Wszystko jak na dłoni! A jaka szefowa :1luvu: :1luvu: :1luvu: A daleko mieszkamy, bo... eeeee, bo mieszkamy daleko?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 17, 2011 21:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Yhh, ja tu cierpię na brak fajnych szmateksów, a Wy mnie wcale nie pocieszacie...za dalekooo.. :P
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon sty 17, 2011 21:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Nooo :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon sty 17, 2011 22:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

babajaga pisze:Ręczę ci, że byś się obkupiła. Sklep jest super zorganizowany, ciuchy podzielone rodzajami i poukładane kolorystycznie. Wszystko jak na dłoni! A jaka szefowa :1luvu: :1luvu: :1luvu: A daleko mieszkamy, bo... eeeee, bo mieszkamy daleko?

popieram!!! ja sie tez tam oblowilam wszystko zytelnie kolorystycznie elegancko, ciuchy dobrych marek - w grudniu bylam ostatnio i sie obkupilam jak dzika.
dostalam dzis w pracy prezent urodzinowy - mieciuski ciepluski puchaty koc z ... rekawami i kieszonka 8O 8) :ok: mozna sie nim przykryc i rekami np czytac jesc pisac na kompie bez ryzyka ze ci sie odkryja i zmarzniesz. cuuuuuudo :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sty 17, 2011 22:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

solangelica pisze:
babajaga pisze:Ręczę ci, że byś się obkupiła. Sklep jest super zorganizowany, ciuchy podzielone rodzajami i poukładane kolorystycznie. Wszystko jak na dłoni! A jaka szefowa :1luvu: :1luvu: :1luvu: A daleko mieszkamy, bo... eeeee, bo mieszkamy daleko?

popieram!!! ja sie tez tam oblowilam wszystko zytelnie kolorystycznie elegancko, ciuchy dobrych marek - w grudniu bylam ostatnio i sie obkupilam jak dzika.
dostalam dzis w pracy prezent urodzinowy - mieciuski ciepluski puchaty koc z ... rekawami i kieszonka 8O 8) :ok: mozna sie nim przykryc i rekami np czytac jesc pisac na kompie bez ryzyka ze ci sie odkryja i zmarzniesz. cuuuuuudo :)

Widzisz jak cie w pracy kochają :ok: Nie trzęś dupka - będzie dobrze :mrgreen:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon sty 17, 2011 22:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

AYO pisze:Alix - czytałam u Ciebie i nie sądzę, żeby to był pomysł dekady :mrgreen:

Babajago - dlaczego wy mietły tak qrna daleko mieszkacie ? :x
Może bym sie w cóć obkupiła :roll:

Nie AYO, to nie tak, to Ty za daleko mieszkasz i Wy tam wszystkie z TAMTYCH stron za daleko mieszkacie , a nie my :wink:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sty 17, 2011 22:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

:mrgreen:

Jacie, ja w końcu tam dotrę, do tej zadziurzonej Bytomii i tez sobie wybiore ciucha a co :mrgreen:

Niebawem sie pierwsze urodzinki z listy siostrzanej zblizaja :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 17, 2011 22:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

dostalam dzis w pracy prezent urodzinowy - mieciuski ciepluski puchaty koc z ... rekawami i kieszonka
8O 8O To moje marzenie :roll: Dobrze wiedzieć że takie są, tylko szkoda że jak się zima kończy;D

Moja kota aportuje piłeczkę :ryk:

MissTake2

Od: Pt lis 19, 2010 13:50

Post » Wto sty 18, 2011 2:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

MissTake2 pisze:
dostalam dzis w pracy prezent urodzinowy - mieciuski ciepluski puchaty koc z ... rekawami i kieszonka
8O 8O To moje marzenie :roll: Dobrze wiedzieć że takie są, tylko szkoda że jak się zima kończy;D

Moja kota aportuje piłeczkę :ryk:

W Kauflandzie takie sa ;) Bardzo fajne i mysle przydatne tez oprocz zimy - na pewno na przejsciowe pory i chlodniejsze wieczory bedzie w sam raz. Sie mi zrymowalo :)

Psiamo, pierwsze urodziny juz za nami, teraz pora na kolejne ;) Bytom moze i jest lekko zadziurzony ale wcale to nie oznacza ze jest dziura - ja bardzo prosze o laskawe spogladanie na piekno miast osciennych i docenianie tego co tam jeszcze zostalo... wkrotce moze byc tak jak z dworcem w Katowicach - zdjecia z rozbiorki i niszczenia unikatowej konstrukcji kielichowej i calego budynku ogladalam z rozstrojem zoladka i lzami w oczach :( Masakra! Dlaczego tak sie dzieje ze wszystko musi byc totalnie zniszczone? Przeciez czekaja nas jeszcze dziesiatki, setki lat, nowe pokolenia musza miec z czego sie uczyc i poznawac historie! Inaczej wychowamy sobie takich o, mutantow bez korzeni, oderwanych od rzeczywistosci i majacych gdzies dorobek ich poprzednikow. Zaczyna sie od niszczenia budynkow (w Bytomiu ten problem dotyka wielu prywatnych kamienic, ktore niszczeja bo ich wlascicielom sie nie oplaca robic remontu - doprowadza kamienice do ruiny i bez trudu otrzymaja zgode na rozbiorke. Na przyklad cudowna zabytkowa kilkupietrowa olbrzymia kamienica w Bytomiu-Pogodzie, ktora stoi i niszczeje, ma przecudna fasade, zdobna i bardzo piekna... wlascicielka otrzymala od miasta budynek w zamian za obietnice wyremontowania jej i uczynienia z niej lokalu uzytecznego. I co? Psinco.. Kamienica sie wali, dach rozwalony, sciany sie sypia, pojdzie do rozbiorki... a dzialka jest warta o wiele wiecej niz w dniu zakupu :? to dzialka na wlocie do miasta, swietna lokalizacja itp. Tylko czy musi tam powstac koleny bank?!)

solangelica

Post » Wto sty 18, 2011 2:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

psiama pisze::mrgreen:

Jacie, ja w końcu tam dotrę, do tej zadziurzonej Bytomii i tez sobie wybiore ciucha a co :mrgreen:

Niebawem sie pierwsze urodzinki z listy siostrzanej zblizaja :wink:

....a propos zadziurzonej Bytomii..
Kiedys to Katowice byly wsia nalezaca do okregu bytomskiego (!). Rozwoj Katowic przyspieszyl w momencie powstania tam linii kolei zelaznej - radni Bytomia nie zgodzili sie na to by dworzec kolejowy powstal u nich, natomiast katowiccy wlodarze byli innego zdania upatrujac w tym szanse dla swojej wsi. I nie mylili sie. Z czasem okazalo sie, ze Katowice staly sie potega miejska, a Bytom zaczal tracic na znaczeniu... Podobno ma z tym cos wspolnego klatwa rzucona na mieszkancow przez biskupa za utopienie w stawie dwoch ksiezy w sredniowieczu. Nie wiem czy wiecie, ale Bytom jest starszy od Krakowa pod wzgledem oficjalnej lokacji o dwa lata - mysmy tu na prowincji hucznie swietowali 750 Krakowka, Rubik z kapela rznal koncerta na Rynku, sztuczne ognie szalaly, Majchrowski sie cieszyl a tymczasem dwa lata wczesniej w ciszy i wzglednym zapomnieniu medialnym Bytom obchodzil to samo swieto... ;)

solangelica

Post » Wto sty 18, 2011 8:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Podobne rzeczy ze starymi kamienicami dzieja sie niestety u nas a przecież każda oryginalna na wage złota :?
Sa całe dzielnice, które ocalały i zaraz po wojnie zasiedlano je byle kim i nie inwestowano - teraz to skanseny gdzie strach chodzic nawet w dzień. Jest wielki program rewitalizacji za unijną kase, może dożyję, że cos uratują ale serce krwawi jak sie na to patrzy :evil:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]