W imię PELASI [']... Niebieski [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 16, 2011 1:31 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

KasiaF pisze:"Guru' CC totalnie straciła w moich oczach, zwłaszcza, gdy dowiedziałam się o kulisach przelewu na leczenie Pelasi.
Niech jej będzie, że tak 'bezinteresownie' pomaga - liczę, że w końcu ktoś przejrzy na oczy...

A możesz coś więcej napisać na ten temat?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie sty 16, 2011 11:03 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

bardzo ciekawe...
KasiaF - bardzo prosimy o szczegóły

Z tego co wiem, wszystkie wpłaty na pomoc dla Pelasi, tak z aukcji na allegro, jak i darowizna Pani Beaty, z którą sama rozmawiałam, przekazywane były przez darczyńczów bezpośrednio na subkonto Kotyliona w Vivie.

KasiaF - napisz proszę, jakie to kulisy, o których się dowiedzialaś.
Łatwo rzucać oskarżenia. Poprzyj je faktami.
Bo to już zaczyna iść trochę za daleko...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie sty 16, 2011 11:58 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

8O

KasiuF, zastanów się dzień albo dwa, policz do 100 albo 1000 zanim coś napiszesz.

Doczytaj, jak rozliczają sie fundacje.
I powiedz, co SAMA robisz dla kotów, poza szkalowanem osób, które zasłużyły sobie ciężką pracą BEZINTERESOWNĄ na opinię szanowanych ludzi. I po prostu dobrych ludzi.
Ilu znasz wetów, którzy biegają po zapyziałych wioskach dziesiątki km od swojej pracy, żeby złapać koty na sterylizacje i leczenie? Ilu znasz wetów, którzy zamiast kupić auto albo odłożyć na mieszkanie, wszystkie oszczędnosci wydają na koty bezdomne?
Którym jeszcze się chce, mimo pomyj wylewanych przez podobne kasieF.

Gdybyś była moją córką, przełożyłabym przez kolano i przetrzepała skórę - bo zdaje się nie wyrosłaś z piaskownicy.

...........

Smarti, Ruru - jestem za Waszym pomysłem.
Jeśli miałby być tutaj - może warto oprócz wyjaśnienia w 1 poście dać odnośnik do miejsca, gdzie kończą się awantury a zaczyna konkretna pomoc, porady, opisane przypadki itd.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie sty 16, 2011 12:23 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

ok ,w takim razie napiszę że od tej str. zawsze w razie czego można ten wpis zmienić :)

i myślę KasiaF że skoro już napisałaś takie mocne słowa to
jeśli rzeczywiście wiesz coś tak nagannego o CC to powinnaś to jasno i otwarcie napisć-wtedy zamkniesz usta wszystkim jej obrończyniom i skończą się peany .

Jeśli natomiast nie masz nic konkretnego a tylko domysły,które siłą rzeczy mogą(choć nie muszą) być krzywdzące -ale jesli to nic więcej poza domysłami czy plotkami -to lepiej zakończ temat aby nie narażać się na lekceważące słowa pod Twoim adresem.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 16, 2011 12:31 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

smarti pisze:i myślę KasiaF że skoro już napisałaś takie mocne słowa to
jeśli rzeczywiście wiesz coś tak nagannego o CC to powinnaś to jasno i otwarcie napisć-wtedy zamkniesz usta wszystkim jej obrończyniom i skończą się peany .

KasiaF była już dziś na forum, ale jak widać nie kwapi się z odpowiedzią. Myślę, że na jej wyjaśnienia czekają wszyscy z Kotyliona, bo coś takiego co napisała podważa naszą wiarygodność i uczciwość.
No nic czekamy dalej.
Obrazek

andorka

Post » Nie sty 16, 2011 12:34 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

Wiesz, smarti, tu nie chodzi o peany. Znam CoolCaty osobiście, nie jest to jakaś bardzo bliska znajomość, nie leczę u niej swoich kotów, więc można powiedzieć, że zachowuję pewną dozę "obiektywizmu", a nie jakieś bezkrytyczne uwielbienie. CoolCaty jest człowiekiem, jak każdy,a nie jakimś guru, jaką to etykietkę jej tu złośliwie chce ktoś przyczepić. Nie znam jednak drugiej takiej osoby, który w tak wspaniały sposób łączy swoją pracę z bezinteresowną pomocą na bardzo dużą skalę, angażując w to swój wolny czas, a i pewnie zasoby finansowe, a co więcej dużo emocji i uczuć, niekoniecznie przyjemnych. Dlatego jest mi przykro czytać posty, takie jak Kasi F.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie sty 16, 2011 12:37 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

smarti pisze:
i myślę KasiaF że skoro już napisałaś takie mocne słowa to

Jeśli natomiast nie masz nic konkretnego a tylko domysły,które siłą rzeczy mogą(choć nie muszą) być krzywdzące -ale jesli to nic więcej poza domysłami czy plotkami -to lepiej zakończ temat aby nie narażać się na lekceważące słowa pod Twoim adresem.

Zainteresowanych odsyłam na FB, gdzie wypowiedziały się na ten temat osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę.
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Nie sty 16, 2011 12:38 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

osobiście nie znam CC i nie znam układów w Łodzi,i dlatego napisałam-jeśli Kasia coś konretnego wie to powinna napisać wprost a nie "ogródkami" po to aby "otworzyć oczy".
ale jeśli podważa to wiarygodność wielu dziewczyn to jestem przekonana że fałszywe oskarżenia a nawet ich sugestie mogą bardzo,bardzo boleć te dziewczyny które oddają kiciom całe swoje serca i nie powinno być dla takich sugestii miejsca na forum.
no chyba że są poparte rzetelnymi informacjami-i na takie czekamy.

a ja nie mam dostępu do FB (nie dorabiam Zuckerberga :mrgreen: ) i pewnie nie tylko ja-nie da się jakoś przekopiować?
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 12:42 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sty 16, 2011 12:41 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

smarti pisze:osobiście nie znam CC i nie znam układów w Łodzi,
ale jeśli podważa to wiarygodność wielu dziewczyn to jestem przekonana że fałszywe oskarżenia a nawet ich sugestie mogą bardzo,bardzo boleć te dziewczyny które oddają kiciom całe swoje serca i nie powinno być dla takich sugestii miejsca na forum.

a ja nie mam dostępu do FB (nie dorabiam Zuckerberga :mrgreen: ) i pewnie nie tylko ja-nie da się jakoś przekopiować?

Ja mam jedynie zastrzeżenia do CC. I są one w pełni uzasadnione.
To tyle.
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Nie sty 16, 2011 12:45 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

KasiaF pisze:
smarti pisze:osobiście nie znam CC i nie znam układów w Łodzi,

Ja mam jedynie zastrzeżenia do CC. I są one w pełni uzasadnione.
To tyle.

To idź na policję. I przestań kolportować insynuacje.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie sty 16, 2011 12:52 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

a co do działalnosci samych dziewczyn-mogę tylko napisać że swego czasu dziewczyny z Warszawy podawały za przykład działalność i zorganizowanie dziewczyn z Łodzi!! i na ich wzór chciały usprawnić działania u nas..

Ja mam jedną tylko uwagę co do działań dziewczyn z Łodzi-uważam że wystawianie jednego lub dwóch kotków powinno się zamienić na wystawianie większej ilości ,tych które są w bardzo pilnej potrzebie,niezależnie od ich ilości,bo w ten sposób można nie zdążyć z tymi które np.nie jedzą a czekają na swoją kolejke do wątku-"Nim będzie..."(nie zdążyć w sensie ze im wcześniej zacznie się leczyć tym łatwiej i taniej można wyleczyć)

ale wiem że to oczywiście nic nie gwarantuje bo i tak przede wszystkim domki muszą się znależć..i prawdopodobnie właśnie dlatego dziewczyny nie wystawiają wiecej kiciów :roll:

ale poza tą drobną uwagą jestem absolutnie pełna podziwu i szacunku za perfekcyjną organizację i działanie dla ruru,duszka (tylko je znam) i innych dziewczyn z Łodzi.
Na prawdę-bardzo,bardzo Was wszystkie dziewczyny podziwiam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: .

smarti

Post » Nie sty 16, 2011 12:58 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

KasiauF ja nie czytam FB, nie znam wątku Pelasi na FB. Czytam natomiast to forum, podczytywałam też wątek Pelasi. I już kilka dni temu bardzo się zdenerwowałam, ale nic nie napisałam.
Od dwóch lat jednak śledzę działania łódzkich wolontariuszek, CC nie znam w ogóle - jedynie z wpisów na forum, kiedy to angażowała się w jakieś akcje pomocy zwierzętom, czytałam też o niej artykuł chyba w Kocich sprawach, kiedy to zaostała kociarzem roku (niestey nie pamiętam którego roku). I - choć nie znam osobiście - CC była/jest dla mnie i moich córek autorytetem - nie mylić z ideałem, nigdy nie myślałąm w kategoriach guru 8O
I jeśli snujesz jakieś insynuacje, które dla niektórych moga być odczytane np tak: CC sprzeniewierza pieniądze przesyłane na rzecz kotów i ma z tego prywatne korzyści
TO
udowodnij!!!!!!
Fakty!!!!
W innym przypadku Twoje diałania mają znamiona przestępstwa - zmierzają w stronę zniesławienia osoby poprzez fałszywe oskarżenia. I nie odsyłaj do FB. Konkrety! Tu!

I jeszcze przychodzi mi na myśl takie powiedzenie:
" Po zastosowaniu odpowiednich socjotechnik, z kazdego potwora można zrobić świętego, a ze świętego - potwora"

CC dla nas byłaś i jesteś autorytetem. Mamy nadzieję, że potrafisz oddzielić plewy od chwastów.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie sty 16, 2011 13:01 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

Korciaczki pisze:KasiauF ja nie czytam FB, nie znam wątku Pelasi na FB. Czytam natomiast to forum, podczytywałam też wątek Pelasi. I już kilka dni temu bardzo się zdenerwowałam, ale nic nie napisałam.
Od dwóch lat jednak śledzę działania łódzkich wolontariuszek, CC nie znam w ogóle - jedynie z wpisów na forum, kiedy to angażowała się w jakieś akcje pomocy zwierzętom, czytałam też o niej artykuł chyba w Kocich sprawach, kiedy to zaostała kociarzem roku (niestey nie pamiętam którego roku). I - choć nie znam osobiście - CC była/jest dla mnie i moich córek autorytetem - nie mylić z ideałem, nigdy nie myślałąm w kategoriach guru 8O
I jeśli snujesz jakieś insynuacje, które dla niektórych moga być odczytane np tak: CC sprzeniewierza pieniądze przesyłane na rzecz kotów i ma z tego prywatne korzyści
TO
udowodnij!!!!!!
Fakty!!!!
W innym przypadku Twoje diałania mają znamiona przestępstwa - zmierzają w stronę zniesławienia osoby poprzez fałszywe oskarżenia. I nie odsyłaj do FB. Konkrety! Tu!

I jeszcze przychodzi mi na myśl takie powiedzenie:
" Po zastosowaniu odpowiednich socjotechnik, z kazdego potwora można zrobić świętego, a ze świętego - potwora"

CC dla nas byłaś i jesteś autorytetem. Mamy nadzieję, że potrafisz oddzielić plewy od chwastów.

no niestety właśnie tak można to odczytać i dlatego to jest takie straszne i wymaga jasnego i dokładnego wytłumaczenia.

smarti

Post » Nie sty 16, 2011 13:02 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego(str.7)..

Smarti, ale właśnie dziewczyny z Łodzi tworzą wątki dla wielu kotów. "Podzieliły" się kociakami i każda z nich prowadzi wątki kilku kotów, a "nim będzie za późno" jest jednym z nich.
Też z podziwem patrzę, na to co i w jaki sposób Łodzianki robią :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 16, 2011 13:03 Re: W imię PELASI [']-zróbmy coś pożytecznego..

KasiaF pisze:Zainteresowanych odsyłam na FB, gdzie wypowiedziały się na ten temat osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę.

Szkoda, że korzystanie z Facebooka stało się w tym kraju obowiązkowe. Nie korzystam i nie zamierzam, może jednak zacytujesz te wypowiedzi.
Obrazek

andorka

[poprzednia][następna]