FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 11:14 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Kolejny kocurek z tego samego miejsca - młodziutki, śliczny i zdanem opiekunów - bardzo inteligentny, omijał klatkę, złapał się prawie jako ostatni - jest tem jeszze wrześniowy czarnuszek, może braciszek naszego Pana Kotka?

Obrazek
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 17, 2011 9:16 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Kolejne zgłoszenia - koty po nocach śpiewają, opiekunowie zaczynają bać się kociaków

8-9 kotów z Radogoszcza -Zachód, wszystko to potomstwo jednej kotki, która zamieszkala tam ponad rok temu
5-6 kotów w osiedlu domków jednorodzinnych - jw
podwórko mojej mamy odwiedza coś niewielkiego burego :?

Ciągle powtarzająca się historia - zamiast złapać tego pierwszego kota karmiciele czekają, aż ilość kotów przerośnie możliwości ich wyżywienia.

Byłaby jedna lapanka, koszt jednej sterylki.... a teraz trzeba to pomnożyć przez 5, 10, 15....
Ech :roll:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt lut 18, 2011 9:13 Re: Łódź 812+14 - nieoceniona P.Łucja :))

Nasza Ola zmieniła pracę.

I pierwsze, co zrobiła w nowym miejscu - to wykastrowała tamtejszego kocurka, do tej pory nie przeszkadzał, ale właśnie dorósł i zaczął znaczyć, więc chciano sie go pozbyć, Na szczęście Ola itd :D

A druga czynność w nowej pracy - dziś rano do lecznicy trafi chory kot z tamtej okolicy, na razie tyle wiem, że zauważyli go pracownicy, zaalarmowali Olę - no i dziś kota dowiozą.
Zdjęcia i więcej wiadomości będzie.

I na pewno będzie potrzebny dom dla niego..

kalewala

Post » Pt lut 18, 2011 9:44 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

Fakt :D kocur odjajczony , piękny i wieelki , na szczęscie nie ufny (pisze o pracowym kocurku) głaski kwituje ugryzieniem w nogę ,a potem jak mu sie uda upolować, przynosi mysz :D chyba w ramach przeprosin :D , wsuwa sanabelle i puchy animody ,lub amory ;;d jest zakaz (mój osobisty :D) podawania kotu mleka , wędlin itp ;/ nie wiem czy wygram na tym polu ,ale sie postaram bo skutki takiego karmienia ludzkim żarciem są zapachowo wyczuwalne ;/ . Chore kocisko w drodze do weta , na pewno KK , na moje oko i cos więcej ;/ pożyjemy zobaczymy , w razie potrzeby kocisko trafi do mnie na tymczas ;/

PS. stara załoga utworzyła "fundusz " na kota :D hahaha .Pomysł super , każdy co miesiąc będzie wpłacał złotówkę , więc kot karmę i weta ma zapewnionego :D jestem w szoku ;d nawet Prezes zaakceptował taki stan rzeczy , czyli są jeszcze normalni ludzie poza MIAU :)

Aleksandra 73

Od: Nie lis 21, 2010 15:44

Post » Pt lut 18, 2011 10:08 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

Aleksandra 73 pisze:PS. stara załoga utworzyła "fundusz " na kota :D hahaha .Pomysł super , każdy co miesiąc będzie wpłacał złotówkę , więc kot karmę i weta ma zapewnionego :D jestem w szoku ;d nawet Prezes zaakceptował taki stan rzeczy , czyli są jeszcze normalni ludzie poza MIAU :)

super :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lut 22, 2011 13:16 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

Aleksandra 73 pisze:Fakt :D kocur odjajczony , piękny i wieelki , na szczęscie nie ufny (pisze o pracowym kocurku) głaski kwituje ugryzieniem w nogę ,a potem jak mu sie uda upolować, przynosi mysz :D chyba w ramach przeprosin :D , wsuwa sanabelle i puchy animody ,lub amory ;;d jest zakaz (mój osobisty :D) podawania kotu mleka , wędlin itp ;/ nie wiem czy wygram na tym polu ,ale sie postaram bo skutki takiego karmienia ludzkim żarciem są zapachowo wyczuwalne ;/ . Chore kocisko w drodze do weta , na pewno KK , na moje oko i cos więcej ;/ pożyjemy zobaczymy , w razie potrzeby kocisko trafi do mnie na tymczas ;/

PS. stara załoga utworzyła "fundusz " na kota :D hahaha .Pomysł super , każdy co miesiąc będzie wpłacał złotówkę , więc kot karmę i weta ma zapewnionego :D jestem w szoku ;d nawet Prezes zaakceptował taki stan rzeczy , czyli są jeszcze normalni ludzie poza MIAU :)

:ok: :ok: :ok:
Akleksandra jak coś robi, to już robi :1luvu: :1luvu:

kalewala

Post » Pt lut 25, 2011 6:19 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

Uprzejmie informuje, iż Willy - psiaczek już w swoim nowym domu :ok:
Poprzedni opiekunowie bardzo rozpaczają, ale przy aktualnym stanie Kasi to słuszna decyzja...
Zadzwoniła do mnie Pani, która opowiedziała ciut o sobie i dzieciach i podkreśliła, że jest dorosłą, odpowiedzialną osobą, jej decyzja i dzieci jest świadoma i przemyślana... i dalej samo się potoczyło.
A to info o domku od poprzednich właścicieli:
"Teraz ma 2 dzieciaków 14 i 17 lat, które oszalały na jego punkcie i to chyba jest jego miejsce..."
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon lut 28, 2011 14:10 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

montes pisze:Uprzejmie informuje, iż Willy - psiaczek już w swoim nowym domu :ok:
Poprzedni opiekunowie bardzo rozpaczają, ale przy aktualnym stanie Kasi to słuszna decyzja...
Zadzwoniła do mnie Pani, która opowiedziała ciut o sobie i dzieciach i podkreśliła, że jest dorosłą, odpowiedzialną osobą, jej decyzja i dzieci jest świadoma i przemyślana... i dalej samo się potoczyło.
A to info o domku od poprzednich właścicieli:
"Teraz ma 2 dzieciaków 14 i 17 lat, które oszalały na jego punkcie i to chyba jest jego miejsce..."

:D :D :D

Tradycyje sterylkowo

Wiklinowa - w połowie listopoda alam - kociaki pod balkonem. Pojechałayśmy z Mariją, cztery tłuściochy 4mce, matka + ciocia, tłusta i wysterylizowana, zabudowana przestrzeń pod balkonem, miniogródek, starsi państwo karmiący te koty - ta lubi puszeczki, ta mokre, te wolą suche - w sumie całkiem nieźle. Przywitane byłyśmy dość chłodno, ale pewnie daliby nam kociaki, gdyby był jakiś wolny tymczas - nie było...
No i niecaly miesiąc temu koty zostały wytrute - ocalała kocia ciocia, jedno z podrostków zniknęło, kocia mama i trójka dzieci leżały w ogródku.... Tydzień temu "zniknęty" kot wrócił. Pani, która poprzednio alarmowala, dzwoniła ostatnio do opiekunów, proponując sterylkę, ale skończyło się na ostrej wymianie zdań.
Spróbowalyśmy - i w sobotę pan opiekun dał dam kotkę na sterylkę, co prawda z wielkim żalem i komentarzem, że przez ten halas koty wytruto, że ta jedne trucie przetrwałam a nas nie przetrwa... Przykro był bardzo, ale mam nadzieję na przyjemniejszą rozmowę przy powrocie kotki.

Ciąg dalszy soboty to Borówowa - 5-6 kotów na strychu, podobno tam byłam i obiecalam pomoc :?. Na wszelki wypadek pojechalam sprawdzić, czy już tak opanowala mnie skleroza :D.
Kotka z kocurkiem trafily do lecznicy w sobotę, dwa kolejne (jeszcze nie wiem co) w niedzielę, zdjęcia będą, cdn :mrgreen:

Zaczynają się telefony z prośbami o sterylki - wiosna idzie, karmiciele zaczynają myśleć.

A sterylki urzędowe?
Jeszcze nie ogłoszono przetargu.
Ma być ogłoszony w pierwszych dniach marca 8O .
Czyli znów po wysypie kociąt :? :evil:

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 9:04 Re: Łódź 812+14 - Ola działa - kastracja, chory kot)

Borówkowa - 26 i 27.02.2011
czarna koteczka i trzy czarno-białe kocurki - są tam podobno jeszcze koty dochodące z okolicy, prosilam opiekunów i wyszukanie karmicieli i kontakt z nami, warto namówć na sterylki

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 9:24 Re: Łódź 812+21 - zaczynają się prośby o sterylkową pomoc

Kilka dni temu na pracowym parkingu pojawił się kot z dziwną łapką - nie widziałam go, wśród kolegów z pracy są dwie wersje - bez łapki, albo łapka jest, ale niesprawna, w każdym razie kot kuleje.
Dziś od rana czekają na niego dwie łapki.

Proszę o kciuki.

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 10:14 Re: Łódź 812+21 - zaczynają się prośby o sterylkową pomoc

annskr pisze:Proszę o kciuki.

Pewnie, że są :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro mar 02, 2011 13:29 Re: Łódź 812+21 - zaczynają się prośby o sterylkową pomoc

pisiokot pisze:
annskr pisze:Proszę o kciuki.

Pewnie, że są :ok:

Pomogły :D
Dzięki :piwa:, będę Cię częściej prosić :mrgreen:

Kot już w lecznicy - tak szybko uciekalam z nim z pracy i pędziłam z powrotem, że nawet zdjęcia nie pstryknęłam.
Zostawiłam w lecznicy - tłok był, nic jeszcze nie wiem - oprócz tego, że lecznica miala sygnał o bezłapku z tego rejonu. Mam nadzieję, że to ten - a nie że gdzieś tu są sidła albo rodzą się trzynogie koty :roll:

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 15:35 Re: Łódź 812+21 - prośby o sterylkową pomoc, kot bezłapek :(

Kotka, jakieś 1,5roku, przednia łapka po urazie barku - skurcz spastyczny, zanik mięśni i nerwów - tyle zapamiętałam z telefonu lekarki.

Będzie wysterylizowana, lapka na razie zostaje, ponieważ nie boli i kot jej nie kaleczy.
I potrzebny będzie za kilka dni dt albo ds...

Nawet nie wiem, na ile kotka dzika - podobno w lecznicy zachowywała się dość spokojnie....

Najgorzej, że koledzy z pracy twierdzą, że kot, którego widywali, na uszkodzoną t y l n ą nóżkę - czyli trzeba łapać dalej...

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 16:01 Re: Łódź 812+21 - prośby o sterylkową pomoc, kot bezłapek :(

Ludzie nie przestają mnie zadziwiać :evil:

Sms - mam problem z kotem, nie mam nic na karcie, proszę zadzwonić.

Dzwonię - kotka rodzi drugi dzień, nie może urodzić, na razie jedno martwe...
Czemu nie dzwonili miesiąc wcześniej? Ano, byla w ciąży.
Dobra, a dwa miesiące wcześniej - miala rujkę?! Cisza....
A co chcieliście zrobić z kociakami, jak na telefon nie macie? Jak wykarmić, odrobaczyć? Cisza...

Pojadą z kotką do Ań, kochane dziewczyny zgodziły się im rozłożyć płatność na raty.
Mam nadzieję, że pojadą zaraz. Kotka cierpi...

kalewala

Post » Śro mar 02, 2011 17:16 Re: Łódź 812+21 - kot bezłapek, kotka rodząca :(

:( Masakra - biedna koteczka.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

[poprzednia][następna]