kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ NIEWYDOLNOŚC NEREK:( (") za TM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 18, 2010 18:12 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Faktycznie dużą główkę ma 8O

Cudak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob gru 18, 2010 19:27 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Jest cudny! Maciuś <3 ;)
mar9 czy przy nastepnej sesji byłaby mozliwośc sfotografowania go z kotem "normalnej" wielkości? ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob gru 18, 2010 23:30 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: nieustające za zdrówko Maciusia
Anna Kubica

Post » Sob gru 18, 2010 23:32 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

jamkasica pisze:Jest cudny! Maciuś <3 ;)
mar9 czy przy nastepnej sesji byłaby mozliwośc sfotografowania go z kotem "normalnej" wielkości? ;)

Zobacz sobie jak inna tymczasowiczka wygląda na tym posłanku,a jak Maciuś :)
Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie gru 19, 2010 1:18 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

justyna8585 pisze:A przypomina Wam jakąś kocią rase?

Zajrzałam do książeczki ze zdjęciami różnych kocich ras. Niestety, opisy są dość pobieżne, a informacji o wielkości kotów w ogóle nie znalazłam. Poszukam jeszcze w necie :)
Znalazłam zdjęcia kotów o pyszczkach podobnych do Maciusia. Moim zdaniem kocio ma główkę podobną jak rosyjskie niebieskie i koty orientalne spokrewnione z syjamami. Znalazłam nawet zdjęcie orientalnego czarnego dymnego z białym. Zgodnie z obecnie obowiązującym wzorcem rasy również koty syjamskie mają długie, trójkątne lub klinowate, płaskie głowy z długim prostym nosem. Tyle znalazłam w książce. :? Sama niewiele wiem o rasach, tyle żeby odróżnić persa od syjama :wink: , ale wydaje mi się, że koty syjamskie i orientalne są mniejsze od Maciusia.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Nie gru 19, 2010 10:02 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

:ok: za zdrówko Maciusia są
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie gru 19, 2010 10:13 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Fredzia:
Obrazek;
Maciuś:
Obrazek
to wprawdzie inne legowiska ale wielkością takie same

Maćko wczoraj miał sesję wyczesywania, bo futerko dość brudne było.
Podobało mu się to ale przy niektórych partiach ciała reagował nerwowo, może gdzieś go boli.
Jutro po pracy muszę go zabrać do weta bo czesanie obudziło pchełki i Maciuś drapie się.
Poza tym wet musi zrobić tzw. "odbiór techniczny".
Maciuś już normalnie je, pije, kuwetkuje.
Warczy na niektóre koty i dlatego woli być w kuchni.
Zrobić mu zdjęcie z innym kotem będzie ciężko bo on woli być osobno, nie brata się z innymi, może z czasem to się zmieni.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie gru 19, 2010 14:52 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

O żesz 8O

wspaniałe kocisko :love:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie gru 19, 2010 20:04 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

slapcio pisze:O żesz 8O

wspaniałe kocisko :love:

z pysia naprawdę bardziej na pieska niż kotka wygląda :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 19, 2010 20:47 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

justyna8585 pisze:

Obrazek

8O nie mam pytań! :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon gru 20, 2010 7:17 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

jamkasica pisze:
justyna8585 pisze:

Obrazek

8O nie mam pytań! :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ps. Maćko naprawdę duuuuużyyyy jest, z każdą chwilą utwierdzam się też w przekonaniu, że to chyba naprawdę nowa rasa: koto-pies :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i z wyglądu i zachowania dodam :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon gru 20, 2010 9:19 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

mar9 pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ps. Maćko naprawdę duuuuużyyyy jest, z każdą chwilą utwierdzam się też w przekonaniu, że to chyba naprawdę nowa rasa: koto-pies :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i z wyglądu i zachowania dodam :lol: :lol: :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: też mi sie tak wydaje. cudak z niego :-)
za zdrówko :ok: :ok: :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon gru 20, 2010 12:09 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Jaki on jest śliczny i wyjątkowy... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna Kubica

Post » Pon gru 20, 2010 14:19 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

Zdrowiej szybko piękny Maciusiu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon gru 20, 2010 14:24 Re: Bardzo duży kot z PŁASKĄ GŁÓWKĄ ,ma kk, leczony w dt

pochodzenie imienia :MACIEJ

Maciej należy do tych imion, które znaczą "dar Boga", razem z Teodorem i Bogdanem. Blisko spokrewnione z nim jest imię Mateusz, też hebrajskie i znaczące to samo.

Imię Maciej promieniuje ciepłem, dostatkiem, kojarzy się z szumem sadów i brzęczeniem pszczół. I chociaż powstało wśród skalistych pustyń Ziemi Świętej, od dawna zadomowiło się w Słowiańszczyźnie.

Kiedy słyszymy to imię, jesteśmy pewni, że ktoś, kto ma na imię Maciej, nie jest w stanie ani nikogo skrzywdzić, ani urazić, ani nawet zaniedbać. Mało jest imion, które równie silnie budzą odruchowe zaufanie. (Może jeszcze Krzysztof?) A bierze się to stąd, że Maciejowie, mocą swojej liczby, szóstki, sami mają głębokie zaufanie do swojej natury i do własnego losu. Żyją tak, jakby nic złego nie mogło się przytrafić ani im samym, ani ich bliskim. Jeżeli zaś los chwilowo im nie sprzyja, Maciej zawsze może liczyć na rodzinę i przyjaciół, których sobie zawczasu pozyskał. Można zatem żartobliwie powiedzieć, że Macieje spadają zawsze na cztery łapy, jak koty, które też chętnie lud nazywa "Maćkami".
musi wyzdrowieć - ma to zapisane w imieniu...
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]