Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 13:08 Re: Koteczka w strasznym stanie-tylko Miau może pomóc!Pilnie DT!

Przeczytałam wątek,przykra s[prawa i żal koteczki :(((

2 lata temu mój kotek był w b. złym stanie,pomoc zaoferowała mi dziewczyna - Kasia [anioł] a forum,skorzystałam na drugi dzień i dzięki niej mój Tuptuś żyje,bo dojechałyśmy na czas.

Nie rozumiem po co tyle zwlekania było w tym przypadku??? :(
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Nie lis 14, 2010 13:28 Re: Koteczka w strasznym stanie-tylko Miau może pomóc!Pilnie DT!

kiciuniu [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lis 14, 2010 15:25 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

tak jak myślałam, przyszło mi dzisiaj tylko zmienić tytuł... :cry: :cry: :cry:

potwornie mi żal tej kotki... - jej cierpienia, samotnej walki z chorobą, długiego i bolesnego odchodzenia... :cry:

najgorsze jest to, że prawdopodobnie można było przynajmniej ulżyć jej w bólu - jeśli nie uratować jej życie...... :cry:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie lis 14, 2010 16:07 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

Nie mogę uwierzyć w to co czytam... :cry:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lis 14, 2010 17:12 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

obrzydliwe...nie potrafię pojąć jak można tak postępować

i strasznie smutne

biedna Kotuniu, już nie musisz cierpieć :( :(
Ostatnio edytowano Nie lis 14, 2010 17:58 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 14, 2010 17:56 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

8O 8O 8O nie wierzę...po prostu, nie wierzę.. :crying:

biedna mała kcia :cry:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie lis 14, 2010 18:58 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

zaniechanie, nieudzielenie pomocy i znęcanie się
dlaczego????

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie lis 14, 2010 19:07 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

dite pisze:zaniechanie, nieudzielenie pomocy i znęcanie się
dlaczego????

dokładnie-to jest właściwe określenie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lis 14, 2010 20:19 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

CoToMa pisze:Nie mogę uwierzyć w to co czytam... :cry:

ja też :cry:
kompletny brak odpowiedzialności

koteńko (')

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie lis 14, 2010 21:15 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

A ja nie potrafię też zrozumieć postępowania weta z 30 letnim stażem, dlaczego nie powiedziała, że trzeba zrobić badania i próbowała leczyć po omacku ....
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie lis 14, 2010 21:25 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

joluka pisze:tak jak myślałam, przyszło mi dzisiaj tylko zmienić tytuł... :cry: :cry: :cry:

potwornie mi żal tej kotki... - jej cierpienia, samotnej walki z chorobą, długiego i bolesnego odchodzenia... :cry:

najgorsze jest to, że prawdopodobnie można było przynajmniej ulżyć jej w bólu - jeśli nie uratować jej życie...... :cry:

Straszne... po prostu straszne...

Koteńko [*]

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie lis 14, 2010 21:29 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

Czytałam po cichutku wątek.Biedna koteńka :cry: :cry: :cry:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lis 15, 2010 12:59 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

Nie to po prostu niemożliwe! To nie była zabawa w cholerną samarytankę, Doroto! Po co zgłosiłaś chęć pomocy?! Chciałaś zrobić dobry uczynek?! Tu chodziło o życie kota a nie o zabawę w pomaganie! Sorry ale nie obchodzą mnie (i myślę, że nikogo tutaj) Twoje prywatne sprawy typu siedzenie z dzieckiem w szpitalu czy niemożność wyjechania z parkingu (ratunku!) bo to nie jest żadne usprawiedliwienie. Jeżeli wiedziałaś, że nie masz czasu pomagać to trzeba było się nie zobowiązywać. Dobrze ktoś wcześniej napisał (przepraszam, przez nerwy nie pamiętam kto), że to co robiłaś to tylko udawanie, że pomagasz, stwarzanie pozorów. Ale po co?! Potrafisz to wyjaśnić? Nie wiem, potrzebowałaś się dowartościować, myślałaś, że usłyszysz oklaski jak trochę poudajesz? Kot nie był zabawką, przyjęłaś na siebie ogromną odpowiedzialność a zamiast niej zafundowałaś niewyobrażalne cierpienie kotusiowi, łzy i bezradność nam wszystkim. Pomaganie to nie zachcianka, a Ty chyba tak to potraktowałaś. Dlaczego nie przyjęłaś, nie słuchałaś w ogóle rad, wręcz prowadzenia za rękę? Dlaczego udawałaś, że to wszystko zrobisz..? Dlaczego przytakiwałaś jak nie miałaś zamiaru..? Dlaczego obiecałaś kotu pomoc? Dlaczego dałaś jej nadzieję....? Dlaczego stworzyłaś pozory nadziei....? Ktoś inny mógł po prostu działać.
Przepraszam za tak emocjonalny post ale w głowie mi się to nie mieści. Jeżeli wiem, że nie dam rady, nie podejmuje się - proste. W większości przypadków jednak się podejmuję dając wszystko co mogę.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lis 15, 2010 17:50 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Catnaperka pisze:Nie to po prostu niemożliwe! To nie była zabawa w cholerną samarytankę, Doroto! Po co zgłosiłaś chęć pomocy?! Chciałaś zrobić dobry uczynek?! Tu chodziło o życie kota a nie o zabawę w pomaganie! Sorry ale nie obchodzą mnie (i myślę, że nikogo tutaj) Twoje prywatne sprawy typu siedzenie z dzieckiem w szpitalu czy niemożność wyjechania z parkingu (ratunku!) bo to nie jest żadne usprawiedliwienie. Jeżeli wiedziałaś, że nie masz czasu pomagać to trzeba było się nie zobowiązywać. Dobrze ktoś wcześniej napisał (przepraszam, przez nerwy nie pamiętam kto), że to co robiłaś to tylko udawanie, że pomagasz, stwarzanie pozorów. Ale po co?! Potrafisz to wyjaśnić? Nie wiem, potrzebowałaś się dowartościować, myślałaś, że usłyszysz oklaski jak trochę poudajesz? Kot nie był zabawką, przyjęłaś na siebie ogromną odpowiedzialność a zamiast niej zafundowałaś niewyobrażalne cierpienie kotusiowi, łzy i bezradność nam wszystkim. Pomaganie to nie zachcianka, a Ty chyba tak to potraktowałaś. Dlaczego nie przyjęłaś, nie słuchałaś w ogóle rad, wręcz prowadzenia za rękę? Dlaczego udawałaś, że to wszystko zrobisz..? Dlaczego przytakiwałaś jak nie miałaś zamiaru..? Dlaczego obiecałaś kotu pomoc? Dlaczego dałaś jej nadzieję....? Dlaczego stworzyłaś pozory nadziei....? Ktoś inny mógł po prostu działać.
Przepraszam za tak emocjonalny post ale w głowie mi się to nie mieści. Jeżeli wiem, że nie dam rady, nie podejmuje się - proste. W większości przypadków jednak się podejmuję dając wszystko co mogę.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1000 % racji :cry:
Ostatnio edytowano Pon lis 15, 2010 18:03 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pon lis 15, 2010 17:57 Re: Kotka w strasznym stanie [']- oby ten wątek był przestrogą!

Święta nie jestem, ale też mi wszystko opadło. Co miałabym powiedzieć, to już zostało wypowiedziane.

Nemi pisze:A ja nie potrafię też zrozumieć postępowania weta z 30 letnim stażem, dlaczego nie powiedziała, że trzeba zrobić badania i próbowała leczyć po omacku ....

Dlatego, że wśród każdej profesji znajdują się konowały i ludzie pozbawieni pokory. Wielkość człowieka można poznać m.in. po tym, że jest w stanie przyznać się do błędu, niewiedzy, że będzie umiał prosić o pomoc i radę osoby bardziej doświadczonej, po prostu mądrzejszej w danym temacie. Szczególnie to cenne, jeżeli chodzi o czyjeś dobro. W tym przypadku chodziło o życie, czyli dobro najcenniejsze i największe.

Kiciuniu - biegaj już zdrowo po zielonych łakach. Nasze Zwierzaki Po Tamtej Stronie zajmą się Tobą jak będą umiały najlepiej. Już nie będziesz sama.. A my do Ciebie dołączymy w stosownym czasie.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]