Jurand Niebieski*Białaczka*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 25, 2010 13:20 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

ja mam w razie czego nieduży woreczek jakiejś suchej karmy bezfirmowej, gdyby ktoś chciał podrzucić do Ani dla bezdomniaczków to proszę o kontakt. Niestety tylko tyle mogę zaoferować :oops:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Czw lis 25, 2010 16:17 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

dziękuje dziewczyny :1luvu: i przepraszam :(

Ja wrociłam do domu ok. 14 i osłupiała 8O :( Boluś nasz maluszek karzełek - oko opuchnięte straszliwie i płacz, chowanie się pod łożko.
Zapakowałam go i biegiem do weta, oczko jest straszliwie spuchnięte, wet je obejrzał ale tam nic kompletnie nie ma ,nie wiemy co jest? trzecia powieka na całym oczku i spuchnieta, gruba bardzo, oko wygląda tragicznie.Dostał krople do oczu i zastrzyk p. bólowy. Mamy zakraplać dzis co 2-3 godziny, potem jak bedzie poprawa juz mniej, a jak si enie poprawie, mamy wrócić. Mam juz dośc, do tego nie bardzo się czuje, jakas grypa żołąkowa czy coś :?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw lis 25, 2010 16:18 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Ale chyba nie żaden krwiak ani wylew, co? :roll: :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 25, 2010 16:20 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

nic w oku nie widac ale ono wygloda koszmarnie i to tak nagle
wet też bardzo był zdziwiony

Anna Rylska

Post » Czw lis 25, 2010 16:24 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Anna Rylska pisze:nic w oku nie widac ale ono wygloda koszmarnie i to tak nagle
wet też bardzo był zdziwiony

Miałam na myśli coś w główce :roll: ciśnienie śródczaszkowe wysokie spowodowane (no właśnie czym? oby nie krwiakiem) może chyba tak oczko "wybałuszyć" :?: :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 25, 2010 21:43 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

oj, nie! :( nawet o takich rzeczach nie myśle
kot niema wytrzeszczu,wysadzonego oka, jest bardzo mocno opuchniete wewnątrz

Anna Rylska

Post » Czw lis 25, 2010 21:49 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

To nie może być jakaś gwałtowna reakcja alergiczna?
Biedny Bolunio mój króliczek kochany :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lis 25, 2010 21:54 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

nie , raczej nie, to chyba oba oczka były by spuchnięte ,a nie jedno, tak myślę :?
kot spał na kaloryferze jak wychodziłam, spłał jak wrociłam i potem za chwilę wstał, zaczął wycierać oczko i płakać.... i potem do weta
oka praktycznie nie widać, klei się i w środku wszystko nabrzmiałe straszliwie jest

Anna Rylska

Post » Czw lis 25, 2010 21:56 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Anna Rylska pisze:nie , raczej nie, to chyba oba oczka były by spuchnięte ,a nie jedno, tak myślę :?
kot spał na kaloryferze jak wychodziłam, spłał jak wrociłam i potem za chwilę wstał, zaczął wycierać oczko i płakać.... i potem do weta
oka praktycznie nie widać, klei się i w środku wszystko nabrzmiałe straszliwie jest

Qurcze, co to może być???
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lis 25, 2010 21:59 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Anna Rylska pisze:nie , raczej nie, to chyba oba oczka były by spuchnięte ,a nie jedno, tak myślę :?

Cholera, co to może być? :roll: Może by mu coś w rodzaju RTG głowy zrobić? Choc nie wiem czy to bezpieczne gdyby sie okazało ze ma tam jakiś metalowy odłamek... :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 25, 2010 22:40 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

jak tak opisujesz, to mi to wygląda na silne zapalenie spojówki... Ale nie wiem... Najczęściej pojawia się nagle i ma ostry przebieg, ja kiedys szłam spać z normalnym okiem a rano obudzilam sie bez oka, tak było sklejone i spuchniete, że go otworzyc nie mogłam i musialam rozklejac pod strumieniem wody :roll: Wiec ja bym to obstawiała - a przyczyna w sumie nieważna, mógł sobie łapką zatrzec, albo sie samo od zbyt suchego powietrza mogło zrobić... Oby leki kiciowi pomogły, biedny malec :(

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Pt lis 26, 2010 11:57 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

pewnie tak
dziś oczko Bolusia troche lepiej, nadal jest bardzo opuchniete ale już je otwiera sam, bez pomocy, choc po nocy trzeba było pomagać i najważniejsze, że chce już jeść

Anna Rylska

Post » Pt lis 26, 2010 12:21 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Anna Rylska pisze:pewnie tak
dziś oczko Bolusia troche lepiej, nadal jest bardzo opuchniete ale już je otwiera sam, bez pomocy, choc po nocy trzeba było pomagać i najważniejsze, że chce już jeść

:ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lis 26, 2010 19:05 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

Kciuki ogromne za poprawę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lis 27, 2010 8:08 Re: Jurand Niebieski*Białaczka*Cos się dzieje złego

u mnie kiedys tez tak zapalenie spojowek sie objawilo. ale z tego co pamietam, oczy mnie nie bolaly...
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

[poprzednia][następna]