TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 21, 2010 20:03 Re: TRÓJM na CITO DT dla 5 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

do góry
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro lis 24, 2010 5:37 Re: TRÓJM na CITO DT dla 5 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

ja jestem uparta, jak prawdziwy Skorpion :twisted: (urodziłam się z opóźnieniem, ale charakterek został)

obawiam się, że bez wyjścia z informacją o kociakach poza miau nie uda im się pomóc- rozumiem, że trudno będzie znaleźć im od razu stamtąd DS (choć i takie cuda się zdarzają), ale warto i o DT na portalach zawalczyć, może się uda. Dlatego szkoda, że nie mają ogłoszeń, bo mogłyby już być bezpieczne...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lis 29, 2010 13:56 Re: TRÓJM na CITO DT dla 5 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

jeden kociak pojechał do Pruszcza do znajomej, karmicielki; drugi jest u karmicielki - dostał zapalenia płuc więc szybko musiała go zabrać, kociak u niej zostanie, co oznacza, że dorosła kotka po sterylce wraca na dwór

XAgaX, kociaki są totalnie dzikie, kilka dni trwały próby złapania tej dwójki; sądzisz, że ludzie będą chętni adoptować koty, które na widok człowieka prychają i uciekają ????
ja nie jestem w stanie wyadoptować od jakiegoś czasu totalnych miziaków, no i zapewne wiesz, że chętni przed adopcją pytają jak kot reaguje na człowieka i jak jest oswojony;

bez urazy, ale łatwo tak sobie palnąć, że gdyby były ogłoszenia to było by już wszystko w porządku :roll:
znasz ludzi (nie miauowiczów), którzy wezmą kociaka prychającego, uciekającego i gryzącego?????
sory :|

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon lis 29, 2010 15:33 Re: TRÓJM na CITO DT dla 5 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

KarolinaS pisze:bez urazy, ale łatwo tak sobie palnąć, że gdyby były ogłoszenia to było by już wszystko w porządku :roll:
znasz ludzi (nie miauowiczów), którzy wezmą kociaka prychającego, uciekającego i gryzącego?????

Wtrące się :) a ja znam takich ludzi, bo takim wydałam dzikie kotki :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 02, 2010 5:22 Re: TRÓJM na CITO DT dla 5 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

KarolinaS pisze:XAgaX, kociaki są totalnie dzikie, kilka dni trwały próby złapania tej dwójki; sądzisz, że ludzie będą chętni adoptować koty, które na widok człowieka prychają i uciekają ????
ja nie jestem w stanie wyadoptować od jakiegoś czasu totalnych miziaków, no i zapewne wiesz, że chętni przed adopcją pytają jak kot reaguje na człowieka i jak jest oswojony;

tak- chociażby np. do stajni. Nie każdy szuka domowego miziaka.

bez urazy, ale łatwo tak sobie palnąć, że gdyby były ogłoszenia to było by już wszystko w porządku :roll:

Nie piszę, że wszystko byłoby od razu w porządku, ale nawet nie chcecie spróbować, czego nie rozumiem. A "dziękuję za kciuki" w odpowiedzi na mój jeden z poprzednich postów odebrałam jako nie najlepszy żart podszyty złośliwością. Bo o ogłoszeniach piszę od paru tygodni.

patrz wyżej. Poza tym jest całkiem prawdopodobne, że ktoś w obliczu temperatur jakie mamy ulituje się nad nimi i choć spróbuje pomóc. Trzeba spróbować.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt gru 03, 2010 23:32 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

jutro najprawdopodobniej 2 kotki pojadą na sterylkę;
3 młodziaki trafiają do nas na tymczas - na oswojenie

a tak btw

tak- chociażby np. do stajni. Nie każdy szuka domowego miziaka

sory, ile stajni może mieć właśnie jakimś cudem wakat ????

jeśli znasz takowe, proszę o namiary

siedzisz na forum i widzisz co się dzieje, z adopcjami nie jest łatwo, jak pisałam nawet w wypadku totalnie oswojonych, wychowanych w domu proludzkich kotów; u mnie przez dłuższy czas telefony milczały;
ludzie chcą koty "z domu", a nie ze śmietnika - i nie pisz, że nie wiesz o co mi chodzi

gdybać zawsze można i owszem, ale chyba nie chodzi nam o puste gadanie :|

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon gru 06, 2010 14:06 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

wczoraj z Marlon od 20 do 0.00 :strach: łapałyśmy koty;
miałyśmy złapać 2 dorosłe kotki (matkę i kotkę "dochodzącą") i 3 młodziki;
udało się nam złapać matkę, inną koteczkę na sterylkę (sama nam właziła do łapki więc stwierdziłyśmy, że jak jest okazja to ją ciachniemy, i dwa młodziki - totalnie masakrycznie dzikie;
do złapania został nam jeden młodzik (dwie godziny czekałyśmy aż nam wejdzie do klatki łapki, i nie wszedł, bał się) i kotka do sterylki "dochodząca";

do weta dojechałyśmy o 1 w nocy :strach:
wet tylko stwierdził, patrząc zaspanym wzrokiem na telefon: "Co pani tu robi o 1 w nocy :o ?"
stwierdził, że młodziki skoro już 5 miesięczne mają zostać na ciachnięcie (nie wiemy jaka płeć), wszystkie 4 koty zostały więc u weta;

Marlence jestem dozgonnie wdzięczna, kochana siedziała ze mną na mrozie 4h i służyła swoim samochodem i benzyną mimo, że mieszka daleko poza Gdynią, a koty łapane były w Gdańsku (na końcu Gdańska prawie że)

Obrazek

KarolinaS

Post » Pon gru 06, 2010 14:21 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon gru 13, 2010 3:55 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

po rozmowie z Karoliną czuję się w obowiązku sprostować jedną rzecz :)

czytając o maleństwach myślałam, że chodzi o max dwumiesięczne maluchy, które przy włożeniu odpowiedniego wysiłku i poświęceniu sporo czasu uda się oswoić, przynajmniej w miarę, że może nie będą super miziakami, ale całkiem domowymi kotami, trzymającymi się może trochę na dystans. W przypadku pięciomiesięcznej młodzieży to raczej mało prawdopodobne...

wiem, że ludzie zasadniczo szukają kotów do domu, czyli w 100% oswojonych, ale zdarzają się też ogłoszenia (kilka/naście %), że ktoś szuka kota "pracującego" (= do łapania/odstraszania myszy) na wieś, niekoniecznie do stajni - wtedy taki kastracik byłby dobrym kandydatem.
Myślę, że można spróbować raz czy drugi ogłosić je jako koty na gospodarstwo właśnie- może ktoś sensowny się ulituje i zdecyduje przygarnąć któregoś :)

Do poniższego wątku przeklejam (nie tylko ja) wszystkie znalezione ogłoszenia osób szukających kota z wyjątkiem totalnie bezsensownych- zapraszam do odwiedzania nie tylko w kontekście kotów z tego miejsca:

viewtopic.php?f=8&t=68025&start=630
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon gru 13, 2010 12:15 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

Aga będziemy jednak oswajać :wink:
w Wawie mówiłam, że być może wypuścimy, ale doszliśmy do wniosku, że spróbujemy;
poza tą dwójką trafiły do nas jeszcze dwie dziewczyny

dzięki za namiary na wątek

serdeczności ślę :D

Obrazek

KarolinaS

Post » Czw gru 16, 2010 17:07 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

KarolinaS pisze:Aga będziemy jednak oswajać :wink:
w Wawie mówiłam, że być może wypuścimy, ale doszliśmy do wniosku, że spróbujemy;
poza tą dwójką trafiły do nas jeszcze dwie dziewczyny

dzięki za namiary na wątek

serdeczności ślę :D

trzymam mocno w takim razie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

i odpozdrawiam :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie gru 19, 2010 23:54 Re: TRÓJM na CITO DT już 3 maleństw wyburzany blok :( foty s. 4

dzisiaj Adze Marczak udało się złapać młodzika, który został i koteczkę na sterylkę - miałyśmy z Marleną wielki problem z nimi, bo dzikusy nie chciały się złapać do naszej klatki;
Aga jest niezastąpiona :1luvu: :1luvu: :1luvu:
kociak trafi do nas; totalnie nierozsądne, ale nie mamy innego wyjścia i tak nie mógł tam zostać, bo matka i reszta kotów po naszych łapankach przeniosła się za mur, a młodzik został całkiem sam, w dziurze :roll: - nie przeżyłby więc ;
pani się wyprowadza między świętami i nie będzie tam nikogo do karmienia

mam więc prośbę, jeśli ktoś jeszcze czyta ten wątek, proszę o namiary do osób które dokarmiają koty na DM; po wyprowadzce przyzwyczajone do ciepłego (nie żartuję) posiłku rano i wieczorem zostaną bez środków do życia :( ;
chodzi więc o dołączenie karmiącej osobie 5 kotów, przynajmniej na czas zimy :!:

Obrazek

KarolinaS

[poprzednia]