Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 03, 2010 22:51 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Proponowałam wsparcie na karmę dla kotów z dworca.
Jeśli w tej chwili potrzebne coś dla tych, które zostały stamtąd zabrane - to proszę o kontakt.

Kociasia

Od: Nie sty 27, 2008 16:53

Post » Śro lis 03, 2010 22:52 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

kasia_5000 pisze:
anna57 pisze:Mam czternaście puszek 400gr włoskiej firmy Miglior Gatt :wink: do oddania.
Jakby ktoś do mnie podjechał, to czekam :D

kasia_5000 chyba u mnie była już...

Super! :) Bardzo dziękujemy!
Pewnie, że podjadę.
Mogę jutro tak po 19-tej?

Jasne :D Czekam.

Tylko wjedz na siódme piętro :wink:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw lis 04, 2010 7:37 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Słuchajcie, czy jest szansa na mniejszy banerek :oops: ?
Ten, który jest muszę zdjąć, bo jest za duży.

Spróbuję jeszcze pokombinować i inaczej ułożyć banerki, ale generalnie mniejszy oznacza mniej kłopotów.

Edytuję.
Pokombinowałam. Zobaczymy, czy dobrze :D .

Edytuję.
Nie jest dobrze, bo tym razem jest za duży "na szerokość".
Muszę go zdjąć :( . Jak będzie mniejszy, to wkleję,
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lis 04, 2010 10:11 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

A gdzie jest link do banerka?? Slepa jestem czy jak?? :)
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw lis 04, 2010 10:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

koconek pisze:Tymczasowy banerek dla dworcowych bied

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048][img]http://images43.fotosik.pl/360/c96d1502f0fec4f3.jpg[/IMG][/url]

Link jest tu.
Banerek piękny, tylko niestety dla mnie za duży.
Obrazek

Mulesia

Post » Czw lis 04, 2010 10:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dzieki Mulesia. Zobacze czy u mnie da sie jakos dopasowac.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Czw lis 04, 2010 13:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Zmniejszony banerek:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=118048][img]http://images37.fotosik.pl/338/eca63dfc5ae997fa.jpg[/img][/url]

Poprzedni został wykasowany, prosze zainteresowanych o podmianę kodów.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw lis 04, 2010 13:17 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Jarka pisze:Mam dwa koce polarowe do oddania. Na sklejanie domków się nie piszę, bo zupełnie nie mam zdolności manualnych, domek przeze mnie sklejony z pewnością rozpadłby się za jednym dotknięciem kociej łapy.

Po kocyki mogę podjechać. Wysyłam PW.

koconek

Post » Czw lis 04, 2010 13:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

moorland pisze:A ja chętnie oddam fanty na ten cel viewtopic.php?f=27&t=118983 tylko ktoś musiałby się podjąć organizacji bazarku

Ja też coś tam znajdę, mogę zrobić wspólny bazarek, ale trzeba będzie go podbijac, bo do niedzieli prawie nie bede miala jak i kiedy zagladac na forum. Potrzebuję fotki fantów z opisem.

koconek

Post » Czw lis 04, 2010 13:25 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Marta wysłałam ci PW. Mam odrobinę karmy i żwirku, które mi zostały po moich domowych wybredniakach. Mogę oddac.

koconek

Post » Czw lis 04, 2010 17:35 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Uff, mam taki zawrót głowy w pracy, że dopiero teraz mogę skreślić parę słów w wątku - wszystkich ewentualnych zniecierpliwionych tym, że tak rzadko się tu odmeldowuję, proszę o wyrozumiałość :oops:

A więc po kolei. Obdzwoniłam już wszystkie instytucje w Poznaniu, które mają w nazwie PKP, gdyż - jak się okazuje - kto inny administruje budynkiem dworca, kto inny budynkami gospodarczymi na terenie dworca, a jeszcze kto inny torami... Trzy różne instytucje. Czyli trochę tego dzwonienia i ustalania było. Co ustaliłam:

- PKP finansowo najpewniej nas nie wesprze, bo "wie Pani, my same długi mamy". No wiem. I też na nic, szczerze mówiąc, nie liczyłam :wink:

- budynki gospodarcze, w których i w okolicach których żyją koty, jeszcze tej zimy postoją - później będą wyburzane w ramach generalnej przebudowy dworca. Czyli jest chwila czasu, żeby pomyśleć jak i dokąd "przeprowadzić" koty. To będzie kolejne wielkie wyzwanie tej akcji :roll:

Na przyszły tydzień jestem umówiona z administratorem terenu, który jest zorientowany w planach przebudowy, na wizję lokalną na dworcu. Mamy się przejść po terenie, ustalić gdzie można postawić budki, gdzie karmić itd. Zaanonsowałam też sprawę pomieszczenia na jedzenie - mają przemyśleć. Pan myślał, że chcemy pomieszczenie ogrzewane (na to jedzenie), ale wyprowadziłam go z błędu :wink: Jeśli uda nam się dojść do porozumienia (na co liczę, bo widzę raczej przychylność niż wrogość), to trzeba będzie wystosować oficjalne pismo w sprawie tego pomieszczenia na karmę (czy za darmo, czy odpłatnie... - będę walczyć oczywiście) oraz budek. Czyli trochę formalności. Ale bądźmy dobrej myśli.

Także wszystkich oferentów karmowych bardzo proszę o cierpliwość - na pewno karmą nie pogardzimy, nikt o propozycjach wsparcia nie zapomina, ale musimy się wstrzymać do przyszłego tygodnia, bo wtedy będzie wiadomo, gdzie tą karmę można składować. I jak już będziemy to wiedzieli, to wtedy będziemy (bliżej nieokreśleni my :wink: ) odbierać od Was puchy i torby z suchym i zwozić je bezpośrednio na dworzec. Nie ma bowiem, żadnego innego miejsca w którym mogłabym teraz przechować to jedzenie - mieszkanie wynajmuję od antyzwierzęcych raczej właścicieli, czyli tam na pewno nie, a w piwniczce jest tak ciasno, że obijam się o ściany :roll:

I oczywiście ponownie bardzo dziękuję za wszystkie deklaracje dotyczące wypełnienia miseczek dworcowych kotów! :king:

Ekipo budkowa - Wam także dziękuję za pełną gotowość do konstruowania domków oraz niegasnącą kreatywność! 8) A propos budek, będziemy mieć jedną od safiori - bardzo dużą, solidną, z daszkiem z papy. Full wypas jednym słowem! Dzięki safiori! :ok:

P.S.Polanko, może mi ktoś powie, że wybrzydzam, ale jedyny akceptowalny dla mnie żwirek, to drzewny właśnie - wszystkie wynalazki typu tesco, benki itp. jakoś mi nie podchodzą... A kuwet sprzątam ostatnio tyle, że chyba pozwolę sobie na luksus grzebania się w tym, co mi najbardziej odpowiada :wink:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw lis 04, 2010 17:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

No to jest nadzieja na jakies porozumienie. Dobrze tez ze te pomieszczenia jeszcze przez zime beda. A ja przypominam o bazarku na koty: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=119526 .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Czw lis 04, 2010 19:28 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Jest nowy, mniejszy banerek. Dziękuję :1luvu:
Kto chce wkleić niech go skopiuje z tej strony.
Obrazek

Mulesia

Post » Czw lis 04, 2010 20:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

To prawda- z tescowatych zwirkow robi sie straszna breja.Musze wyprobowac drzewnych w takim razie :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Czw lis 04, 2010 21:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Serce mi pęka :( Byłam dzisiaj odebrać TŻ z dworca a tam patrzę na peronie 6 siedzi kot cały mokry i chowa się przed deszczem. Gdy mnie zobaczył uciekł. Patrzyłam czy nie mam innych i nie było. Wydawał mi się zdezorientowany bo nie bardzo wiedział gdzie ma uciekać :cry: Czy koło tego peronu też jest jakieś gniazdo ? on jest blisko dworca zachodniego.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]