TytekWiecznyGilarz .TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 7:53 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

Z mojego punktu widzenia, grzejnik olejowy, ogrzewanie prądem nie jest dobrym pomysłem, może dlatego, ze mam problem wysupłać 2500 na rachunek za prąd ( za 2 miesiące, a zima trwa dłużej).

mam taki grzejnik na stałe w łazience i ogrzewanie podłogowe, które włączone jest tylko u dzieci, resztę domu ogrzewam piecem.

może przeszkolić syna w rozpalaniu w piecu...On też wychodzi o 5?

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Śro wrz 29, 2010 12:30 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

"]Z mojego punktu widzenia, grzejnik olejowy, ogrzewanie prądem nie jest dobrym pomysłem, może dlatego, ze mam problem wysupłać 2500 na rachunek za prąd ( za 2 miesiące, a zima trwa dłużej).

mam taki grzejnik na stałe w łazience i ogrzewanie podłogowe, które włączone jest tylko u dzieci, resztę domu ogrzewam piecem.

może przeszkolić syna w rozpalaniu w piecu...On też wychodzi o 5?[/quote]

na pewno będzie pracował , musi ,ciągle szuka ,teraz pracował dorywczo ,nie mogę liczyć że będzie w domu i na pali ,zaczynam kombinować że rozpalę w niedziele ,dołożę pózną porą ,,może wytrzyma do 12 ,
To jest taki piec że trzeba mu poświęcić czasu ,czyli żeby sie nagrzał 4 godziny muszą być ,czyli jakieś 4 wkłady.
Zobaczymy ,ale szczerze to troszkę się boje tej zimy .
Jak pracowałam na popołudnie nie było problemu .
Jakoś to będzie.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 29, 2010 13:29 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

witam, mam prośbę potrzebuję dla kolegi namiary na dobrego lekarza pieskowego

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Śro wrz 29, 2010 15:14 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

ELU ,A GDZIE KOLEGA MIESZKA?
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 30, 2010 7:17 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

kolega mieszka w śródmieściu, ale nie musi być wet ze śródmieściu - byleby nie był w Pruszkowie

kaja888

Post » Czw wrz 30, 2010 8:43 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

Fajnie grzeją tzw. kozy ale niestety wiąże się to z wykuciem w ścianie rury z grzybkiem........zrobilismy to na działce i jest rewelacja. Wiem ,że to skomplikowane. Gazowy piecyk tez odpada o śmierdzi i robi sie wilgoć. Zostaje niestety tylko prąd, ja mam grzejniki konwektorowe w pomieszczeniu 3,80 wysokim i sie sprawdzają ale niestety rachunki są wysokie. :evil:
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Czw wrz 30, 2010 10:30 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

dzień dobry kochani .
ja już podgrzewam ,takim małym naściennym ,wilgoć i zimno ,boje się o zwierzaki .
Jak tak będzie to w weekend przepale w piecu .

Teraz do wetki ,mały rudy Marcelek strasznie się rozkichał .

4 cziułałki :wink: do zabrania ,2 pieski dorosłe i dwa szczeniaki . i 2 pieski yorki może i 1-2 sunie chętnych proszę o kontakt .
ogólnie do zabrania 8 psiaków ,na 3 są chętni .

psiaki do oddania po podpisaniu umowy adopcyjnej

wczoraj do b. pózna w nocy rozmawiałam z hodowczynią ,praktycznie udało mi się wynegocjować do zabrania więcej niż miało być ,strasznie się z tego powodu cieszę.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 30, 2010 10:33 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

Dorcia napisz coś więcej o tych psiakach jeśli możesz
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw wrz 30, 2010 10:54 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

przypominam sie nieśmiało o namiarach na weta :wink:

kaja888

Post » Czw wrz 30, 2010 12:25 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

Elu myślę o Białobrzeskiej ,tą lecznice każdy chyba zna .

rambo _ruda nic więcej nie wiem ,pieski Yorki tak jak kiedyś pisałam to rodowodowe zapylacze ,suczki wiem że jedna nie jest z tych minimini ,wygrała kiedyś wystawę , cziłki o nich wiem też niewiele ,dwa pieski długowłose dwa krótko ,jeden jest czekoladowy .
zdjęć niestety nie będzie, psiaki jak zaznaczam zawsze na ogół mają problemy z zębami ,są nie ładnie ostrzyżone ,trzeba po pracować nad zachowaniem czystości w domu ,zajmuje to około miesiąca niekiedy krócej .

prawdopodobnie będziemy jechały po nie w przyszłym tyg. niestety lub stety wezmę tylko te na które będą miały zaklepane domki.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 30, 2010 14:57 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

małe białe zaszczepione ,wetka mówi że to brzydactwo :twisted: a ona jest taka piękna :1luvu: jedno ucho stoi na baczność wielkie jak u nietoperka drugie klapie ,chude łapunie i przerzedzona sierść :mrgreen: ale bardzo łądnie już porasta włoskami ,co z tego wyrośnie :?: :roll:
gruszki na wierzbie lub sliwki na sośnie

Poncia nadal na zastrzykach ,na całe szczęście w sobotę kiedy będę u wetki mogę wziąść na wynos ,leczenie moich osobistych pupilów kosztuje okropnie dużo .
Ważne jednak że czuje się zdecydowanie lepiej ,je ,nie krwawi jej z pysia ,jak się wygoi rwiemy .

Kociaki prawie ok . tz. dwa całkiem Ok ale MR Marcelek nadal się leczy .
66 dkg to już ładna waga .

Spojrzałam na mapę w nocy już przymrozki ,co będzie z tymi maluchami na dworzu :strach:

ja od jutra zacznę palić w piecu ,nie ma co czekać do weekendu .

Gosiu dzięki za olejak ,powiedz mi tylko proszę czy on cały czas tyle ciągnie ? podłączyłam a licznik jak zaczął zap.... :twisted: wyłączyłam i tak musi się olej ustać .
Obrazek

dorcia44

Post » Czw wrz 30, 2010 18:12 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

kaja888 pisze:przypominam sie nieśmiało o namiarach na weta :wink:

Ja mam, ale na bliskim Wilanowie (Sadyba/Wilanów).
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 30, 2010 18:13 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

Dorotko, sprawdź swoje e-konto? Wysłałam na nie część pieniążków na węgiel.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw wrz 30, 2010 20:21 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

grzejnik ma 2 guziczki, z I działa na "pół gwizdka" z II na całość, pokrętło nad guzikami, to termostat, jak osiągnie ustawiona temperaturę, to się wyłącza.

Trzeba posprawdzać, czy wystarczy na I i jaki jest efekt.

Poza tym, pisałam ze to jest wygodne, ale ma słabe strony.

gośka i zwierzyniec :)

Od: Sob cze 28, 2008 19:57

Post » Pt paź 01, 2010 12:28 Re: TytekWiecznyGilarz Wciąż Uczę Się Żyć Bez NiegoTo Już 16m.

a co tutaj tak cichutko?

kaja888

[poprzednia][następna]