Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 27, 2010 21:05 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

magdajedral pisze:Poproszę o numer konta to zaraz po pensji przeleję obiecane 30zł.

Ja też poproszę, wyślę 30 zł po pierwszym
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt sie 27, 2010 22:22 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Shiba za domek. :ok: Jestes piekna
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Sob sie 28, 2010 8:58 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Dziewczyny czy ogłoszenia są jeszcze potrzebne bo mam chwile wolnego czasu to mogę zrobić tam gdzie nie ma :?:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 28, 2010 19:11 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Co z koteczką dalej nic? :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Sob sie 28, 2010 19:16 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Koteczka już nie jest przeznaczona do adopcji :( Okazuje się, że chyba ma jakieś zmiany neurologiczne i w schronisku przechodzi do szpitala.
Shiba ledwo chodzi, a jeśli już to jej tylne nogi "uciekają" na różne strony, chybocze się, kołysze.
Byłam dzisiaj u niej w odwiedziny, bo miałam dokarmiać w tygodniu Shibę. Wielka szkoda kotki, bo jest rzeczywiście ogromnie miziasta, grzeczna, chętnie siedzi na kolanach.
Ale może więcej napisze alareipan, dzięki której mogłam kotencję poznać.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob sie 28, 2010 20:14 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

:cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Sob sie 28, 2010 20:19 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Ja mam nadzieję, że uda się ją wyleczyć lub chociażby dobrze zdiagnozować i będzie jeszcze kotką do adopcji, bo charakter ma chyba naprawdę bardzo przyjazny.
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sie 28, 2010 20:31 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

o cholerka!
Kciuki mocne za nią :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob sie 28, 2010 20:38 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

może to wynik zaglodzenia koteczki, te zmiany neurologiczne :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob sie 28, 2010 20:48 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Ciężko mnie to oceniać, ale z własnej obserwacji palpitacyjnej i obserwacji Alareipan kotka przybrała na wadze przez ten tydzień pobytu w klipperze :(
Ogromnie mi szkoda Shiby :( Trzymam za nią kciuki.
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sie 28, 2010 21:12 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Właściwie większość napisała Naline. U Shiby jednak nie tylko chodziło o zagłodzenie się. Coś się jej rozwija :cry: Tył lata na boki, ma trudności z chodzeniem. Widziałyśmy, jak starała się załatwiać do kuwety (co zresztą jej się ładnie udaje), ma problemy z podnoszeniem tylnich nóżek. Poza tym żadnych objawów. Źrenice reagują normalnie, nos czysty, brzuch normalny, apetyt ma. Od zeszłego tygodnia "na grubość" wyglądała dużo lepiej. Osoby zaprzyjaźnione do niej zaglądały.

Jak przyjechałam Shiba była w kliperze. Dałam jej RC i pokazałam pani dyrektor. Potem, jak przyjechała Naline, napatoczyła nam się pani wet. Wyjęłyśmy ją z klipera, tył działa do du^% :cry: Kotka ma mieć konsultację neurologiczną, bo to wygląda na jakiś poważny problem neurologiczny.

Naline będzie w schronie w poniedziałek, to pewnie się coś nowego dowie.

Dzisiaj Mała przynajmiej sobie posiedziała na kolanach i wymiziała, bo Naline hardo wytrzymała ze mną w schronie do 18 :ok: :ok:

Jak wychodziłyśmy, była jeszcze u kociaków, ale ma pójść do szpitalika. Nie jest do adopcji, ale jakby ktoś się zdecydował, to wszystko jest do dogadania.

Dziewczyny na razie nie podaje numeru, bo obstawkę żywieniową Shiba na ten tydzień dostała. Jedną saszetkę dałam jej na dzień dobry, na koniec z Naline drugą, 9 dałam zaprzyjaźnionym osobom i 5 pani dyrektor ;) Jestem w posiadaniu 40 zeta, więc na następny tydzień też na saszetki mam. Ale zobaczymy co będzie... :cry:

PRZYPŁYWY :1luvu:
50 pln - Joluka
30 pln - Betaka
6 saszetek RC - Pestis
---------------
Razem: 80 pln

ODPŁYWY:
40 pln - 10 saszetek RC

NA TERAZ:
40 pln

Jedyne co dobre, to dzięki obecności Naline, poszło do nowych domów 11 kociąt... Co przy obecności tylko opiekuna technicznie byłoby całkowicie niewykonalne. W BA była istna kolejka kotów do wterynarza :lol: I jeszcze właściwie wszystkim domom miałyśmy okazję opowiedzieć o ryzyku, sterylkach, oknach i jedzeniu. Do tego jeszcze na ogłoszenie do Never zadzwonił pan, przyjechał i namówiłam go na Reginę! I jednego pana z dziećmi, które chciały kociaka, namówiłam na bajecznego kotka ze szpitalika, który ma paskudne oczko po wrzodzie, ale na warunek może iść do domu - jak się uda jutro, albo w następną sobote chłopak będzie u siebie. I ogólnie poszło dobrze, szkoda, że jutro nikogo nie będzie, bo możnaby opustoszyć pokój kociąt. Ale bardzo dziękuję Naline... W tandemie udało nam się odwalić kawał roboty :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob sie 28, 2010 21:17 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

zuchy dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

szkoda tylko Shiby :cry: :cry:
za jej zdrówko :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 28, 2010 21:19 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Gratulacje dla dziewczyn :1luvu:
I ogromne :ok: za Shibę
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 28, 2010 21:32 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

alareipan pisze:Ale bardzo dziękuję Naline

Nie ma za co, mnie bardzo miło było poznać taką wspaniałą wolontariuszkę jak Ty :)

A ja po prostu poczułam potrzebę pomocy :)
Shibę niestety na kolankach miałam nie, aż tak długo. No ale cóż poradzić, jak wszyscy zajęci adopcjami kociąt, a przy pokoiku kolejne osoby czekały na obejrzenie maluchów. Ale muszę przyznać, że dziś to Francuzi (a tak francuska rodzinka przyszła po polskiego dachowca :) ) mieli szczęście, bo mieli tłumaczkę na miejscu. Ja poznałam jak jest wścieklizna, chociaż muszę się doszkolić w kwestiach weterynaryjnych po francusku :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob sie 28, 2010 21:41 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Biedna Shiba :( Może to tylko zarobaczenie albo stan zapalny układu nerwowego i leki szybko pomogą...? Mam nadzieję, że szybko panna wróci do zdrowia... :ok:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

[poprzednia][następna]